Šta je novo?

Wireless mreza na Novom beogradu

Da bi dobio neogranicen protok u lokalnom saobracaju ( znaci izmedju korisnika NS KDS-a ), platis 600din mesecno. Znaci moze se napraviti VPN mreza kroz KDS sistem, kao sto moze kroz internet preko VPN rutera. Zbog VPN-a su i omogucili tu uslugu ne brojanja lokalnog KDS saobracaja.

a to si mislio, do nas VPN. pa to bi bilo kool, ali ko ce da rutira? mislim da oni sigurno nece hteti, a trebace malo jaci link i jedne i sa druge strane

nIce Cream je napisao(la):
Da bi dobio neogranicen protok u lokalnom saobracaju ( znaci izmedju korisnika NS KDS-a ), platis 600din mesecno. Znaci moze se napraviti VPN mreza kroz KDS sistem, kao sto moze kroz internet preko VPN rutera. Zbog VPN-a su i omogucili tu uslugu ne brojanja lokalnog KDS saobracaja.
Kakve su cene sada kod KDS-NS?

imas sve cene na http://www.nscable.net
Po meni su jos uvek skupi...

Ali dobro, za sada mi je bitan samo uplink... Nemam ni 100MB protoka mesecno... Sve stize na tanjir. Ali zato kod kuce bedni dial up, tj nije bas bedan od kada mi stavili digitalnu. Tek sada se isplatio USR ext.

WLAN oprema

Ako nalazite AP za samo 150E, ondak se javite na mejl, da vam dam za pola tih para (isto vazi iza PCI i USB). Mnogo mi je veci problem da nadjem konektore za samogradnju antena. Ima li neko zalihu istih ili makar pouzdanog dobavljaca.

Pozdrav, Nikola.
[email protected]

SparkLan
(WX-6615) Wireless Access Point Router 54Mbps 160,00
PiN Computers

Da li je neko probao ovo? Zile, da razmislimo o ovom AP-u? :)

Koliko max ljudi moze na ovaj jedan AP?

(WL-660) Ethernet wireless PCI card 54Mbps 75,00 PiN Computers

Da li je razlika izmedju 11Mbps i 54 osetna u praxi ili je to samo na papiru? Razlika u ceni je smesna.

Ne verujem da bi Planet, recimo, firmware na svojim 802.11b uredjajima update-ova da mogu cak da rade na 44mbit, umesto 11mbit, da nema razlike.

To sve radi :)

nIce Cream je napisao(la):
SparkLan
(WX-6615) Wireless Access Point Router 54Mbps 160,00
PiN Computers

Da li je neko probao ovo? Zile, da razmislimo o ovom AP-u? :)

Koliko max ljudi moze na ovaj jedan AP?

Spark lan je OK. Koliko ljudi ide na jedan AP zavisi od modela, na sajtu sigurno postoje specs. Nisam imao potrebe da proveravam, ali obicno je min 10 ljudi. S tim da oni svi dele tih 11 Mbps.

Sto se tice PCI kartica, uskoro ce (nadam se) stici neke ispod 30E. kako rade, cuce se.

Pozdrav, Nikola.

][V][ATRIX je zaboravio da doda da se na pomenutoj adresi nalazi forum gde sve ima razjasnjeno... :)

Matrix nije zaboravio to da doda, ko overi link iznenadice se ;)

Ako mislis da sam postovao taj link jer ga nisam video u ovom thread-u, onda OK, moja greska (mada ne vidim da je iko ovde spomenuo bgwirelss.net).
Ako mislis da nisam u toku celog wireless projekta kod nas, reci mi samo na osnovu cega si to zakljucio? Ko ti kaze da ja ne radim tamo pod drugim nick-om i ne nabavljam AP-ove?

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Ako mislis da sam postovao taj link jer ga nisam video u ovom thread-u, onda OK, moja greska (mada ne vidim da je iko ovde spomenuo bgwirelss.net).
Ako mislis da nisam u toku celog wireless projekta kod nas, reci mi samo na osnovu cega si to zakljucio? Ko ti kaze da ja ne radim tamo pod drugim nick-om i ne nabavljam AP-ove?

Pa zakljucio sam na osnovu toga, sto sada tek dajes url na ovu stranicu. Da ne napominjem koliko si "iznenadjeno" i euforicno ( "ko overi...") dao doticni lik, kao da si ga tek juce video. Kada se vec toliko dugo bavis tom problematikom mogao si ranije dati link.

Nabavljas APove? :sceptic: Staka ti cast. Samo nastavi da ih nabavljas, nedaj se *****avat :beat: . Nabavi i meni neki koji se sam sklopi i namesti... :beat:

Pa zakljucio sam na osnovu toga, sto sada tek dajes url na ovu stranicu.

Da si nesto pametnije rekao pa ajde i da se slozimo, ali ovako.. :rolleyes:
Taj link niko nije do sada ovde postovao, u ovom thread-u, ne vidim cemu toliko zivciranje zarad jednog URL-a? Mozda si ti hteo da ga postujes prvi? Sorry ako je tako, nije mi bila namera da ti "ukradem" post. type;

Da ne napominjem koliko si "iznenadjeno" i euforicno ( "ko overi...") dao doticni lik, kao da si ga tek juce video.

Mislio sam da se nadovezujes na iNCUBUs-a, na to da nisam dao URL za forum vec samo sa sajt, a "ko overi" link videce da sajta u stvari ni nema, vec ide redirect (od danas) na forum. That's the point oko mog "iznenadjenja".

Kada se vec toliko dugo bavis tom problematikom mogao si ranije dati link.

Pa mogao si i ti, kad vec "svaki dan ides na taj forum", (postovi na benchmarku se jos uvek ne naplacuju)

Nabavljas APove? :sceptic: Staka ti cast. Samo nastavi da ih nabavljas, nedaj se *****avat :beat: . Nabavi i meni neki koji se sam sklopi i namesti... :beat:

-******, nestalo, bas sam danas isporucio poslednja 3 komada. Ako budem imao neku isporuku uskoro, bices obavesten, ne brini, a mozda ti odobrim i popust. ,)

Ej, nIce, pomenut si u jednom tekstu u novom PCPRESS-u... :) Sa sve Nick-om....!

Vrh Dno