Šta je novo?

wireless linksys

Misha R

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2001
Poena
619
zanima me sledece sta mislite koja je bolja varijanta za povezivanje na wireless tehnicom da li uzeti. IMam opticku vidljivost na udaljenosti mozda 1 km mozda vise ne znam tacno. Da li uzeti ovaj bridge ili uzeti ap covek koji prodaje kaze da bolje radi bridge za to sto meni treba.
linksys wet11 802.11 b bridge

linksys wat11 802.11 b AP

i takodje kakav je AP koji nudi netiks Wireless Access Point 11 Mb/s, 802.11b - Intersil PRISM chip sa 200 mW izlaznom snagom, Web management, LAN-to-LAN point-to-point ili point-to-multipoint bridge, AP/AP klijent, prikljucak za eksternu antenu, WEP 64/128 bita, MAC access liste...

znaci sta je najbolje od ove tri varijante. I koju antenu da li neku yagi antenu koju nudi tehnicom za 60 evra ili ima neko bolje resenje i da li stavljati kabl 200 ili 400 duzina bi bila oko 5 metara.

1) Mani se linksys-a :D
2) Mani se svega na broadcom cipsetu
3) Najbolje resenje ti je neki uredjaj sa Texas Instrumensts cipsetom. (Provereni D-Link DWL-900AP+ je moja preporuka)

:D

To sto nudi netiks je shitara teska.

Ne bacaj pare na tu tehnikom antenu.
Na toj udaljenosti neces imati nikakve frke. Slobodno uzmi do 8m HDF-200 (RG58) kabela i napravi kantenu.

Ako te ipak mrzi da pravis kantenu, reinkjet panel antena za 24e ce raditi super.
Imaj u vidu da je ta razdaljina stvarno smesna. Ako vec uzimas AP uredjaj a ne karticu, onda skrati taj kabela koliko god mozes cisto da dobijes dobar omni AP u okolini (buducnost :D).

Ajd pozdrav.

Misha R je napisao(la):
i takodje kakav je AP koji nudi netiks Wireless Access Point 11 Mb/s, 802.11b - Intersil PRISM chip sa 200 mW izlaznom snagom, Web management, LAN-to-LAN point-to-point ili point-to-multipoint bridge, AP/AP klijent, prikljucak za eksternu antenu, WEP 64/128 bita, MAC access liste...

Na trzistu ne postoji AP uredjaj koji stvarno daje vise od 100mW (20 dB), za sve vece od 100mW zaduzena su pojacala. Inace, sve preko 20dB izracene snage je protiv zakona, tako da ne verujem da neko napravi uredjaj koji u startu krsi tu zakonsku odredbu (koja ce i kod nas uskoro da zazivi).

Ajd pozdrav!

znaci mislis da lazu ovi iz netiksa da je 200mw taj ap. Meni su u tehnicomu rekli nikako dlink kazu da imaju problema sa njime. Ne znam sta da radim ni sta da kupi svako prica drugu pricu. Ovi iz netiksa kazu da je stvarno 200mw i da je odlican kao i iz tehnicoma su kupili od njih i kao zadovoljni su ma ne znam zato sam i pitao iskustva ljudi ali slabo ko se javlja

To sto imaju problema sa dlinkom, tj. ako ne seru, je jedino do njih problem. Ja do sada nisam imao nikakvih problema sa dlinkom. Titulu ubedljivo najbednije wifi kartice koju sam u zivotu video i probao odnela je COREGA B PCI kartica.
Titulu najbednijih drajvera, posle corege, odnosi linksys.

Ja mozda mogu malo vise da kazem posto sam sa system adminom Tehnicoma razgovarao u vezi toga (Zdravkovic Ivan je u pitanju). On kaze da sa linksysom imaju fantasticna iskustva, jer je istu firmu kupio Cisco...

Sto se D-Linka tice, on isto kaze da "ne da da DLink primirise uopste u njihov sistem"...naravno, ne misli pri tome na end usere.

Eto...

nIce Cream je napisao(la):
...

Na trzistu ne postoji AP uredjaj koji stvarno daje vise od 100mW (20 dB), za sve vece od 100mW zaduzena su pojacala. Inace, sve preko 20dB izracene snage je protiv zakona, tako da ne verujem da neko napravi uredjaj koji u startu krsi tu zakonsku odredbu (koja ce i kod nas uskoro da zazivi).

Ajd pozdrav!

A ja ukljucio pretpojacalo/pojacalo od 3 w kaze mi komsija da su neki golubovi osamuceni, ato kolko je dozvoljeno ok,mogo sta nije dozvoljeno i u zadnjih 20 god nije nikom skinut ni obicni daljinski tel a ne wirles,pa ko ce to da izmeri...
A tek linkovi od pojedinih stanica koji rade na roj frekvenciji koji nemaju nikakvu dozvolu a rade sa snagama 5 i vise KW

Pozdrav ! :happy:

Oprezno sa Linksysom, jer je ta firma pravila opremu i pre utapanja u Cisco i na netu ima mnogo zalbi u vezi saradnje starije Linksys opreme cak i sa Ciscovom.
Po mom iskustvu najbolje rezultate (za razumne pare, naravno) daje Netgear, ali to je u ovom okruzenju 'ovde' gore.

Aki je napisao(la):
...

A ja ukljucio pretpojacalo/pojacalo od 3 w kaze mi komsija da su neki golubovi osamuceni, ato kolko je dozvoljeno ok,mogo sta nije dozvoljeno i u zadnjih 20 god nije nikom skinut ni obicni daljinski tel a ne wirles,pa ko ce to da izmeri...
A tek linkovi od pojedinih stanica koji rade na roj frekvenciji koji nemaju nikakvu dozvolu a rade sa snagama 5 i vise KW

Naravno da ti trenutno niko nista ne moze :D ali jednog dana, kada neprofitne bezicne mrezne zajednice stanu provajderima na zulj, kao i pojedinci koje zrace 3W onda ce tu itekako biti merenja :D
Pokusace na sve nacine da se rese neprofitnih wifi zajednica :hump:

Steta sto jos uvek u SCG nema adekvatne ponude wifi opreme, da ne pricamo o lupanju po usima na sitnicama kao sto su konektori i konvertori... uzas

Pozdrav!

Aki je napisao(la):
...

Inace, ako zelis da proracunas lako koji procenat mozga ti (i golubovima)je sprzen :D do sada skini ovaj koristan alat sa www.nsmreza.co.yu/wificalc.rar

Vrh Dno