Šta je novo?

Wireless LAN - PROBLEM

DjWoolfy®

Slavan
Učlanjen(a)
11.01.2006
Poena
304
Cao svima, imam jedan 'sitniji' problem...
Situacija sledeca: Imam wireless net i pre par meseci sam lepo shareovao sa jednim drugom (takodje ima wifi mog provajdera) filmove i ostale stvari,igrao igrice i td.On nije placao internet nekoliko meseci i slucajno su ga iskljucili (totalno sa mreze - nije uopste video mrezu) iz BeoTelneta, pa kad je ponovo uplatio video je da nesto nije u redu, zalio se pa su ga ukljucili.E sad, problem je u tome sto posle njegovog ponovnog ukljucivanja na mrezu nista nece da radi. Kompjuteri nam se vide u My Network Places, ali nikakve shareovane dokumente ne vide.Ping nece. Cak sam ja kucao njegovu IP adresu na mom kompu i zajedno smo u istom trenutku bili na mrezi i to vise od pola sata a nikakakav konflict windows nije prijavljivao.Inace da upotpunim ovu smesnu situaciju,drug je vazdusnom linijom od mene udaljen nekih 150m.
Da li je moguce da je ponovno ukljucivanje poremetilo stvar ili da je ovo posledica lose provajderove opreme ili tako nesto?Da pomenem da smo i ja i on menjali widowns nekoliko puta i nista.Obojica imamo Gygabyte Wireless Card,razlika je samo u tome sto sam ja pre imao D-LINK karticu pa je crkla.
Inace, sa dosta korisnika mogu da shareujem (iz nekoliko razlicitih gradova), ali postoje trojica zasad sa kojima ne mogu.(svi smo iz istog naselja).
Drugar mi je najbitniji... ;)

Ako neko ima slicno iskustvo ili moze da mi pomogne neka pise...???

POzDraV!!!

jeste li vi konektovani jedan na drugog, ili share radite preko provajderove konekcije?

Ne razumem, nismo nikako konektovani jedan na drugog.Osim sto su nam antene okrenute ka istom AP-u...

Nemoguce da se vidite u My network places a da ostalo ne radi.
Osim ako nemate sherovane fajlove.
Radi li ping ?
Koji su mrezni parametri i adrese ?

Ping nece, non-stop timeout. Mrezni parametri su nam normalno isti, posto nam obojici radi internet.Isti nam je gateway,dns,subnen,sve osim adrese njegova je 10.xxx.xxx.178 a moja 10.xxx.xxx.173. Znaci nemoguce je a moguce. On uopste ne vidi DC++ HUB koji ja hostujem, a probali smo to i kod njega da hostujemo,onda ja ne vidim.U my network places se vidimo, a kada skeniram sa IP Scan njega nigde nema,ili kada on skenira mene nema. Kada ja skeniram LAN moje je ime kompa (host),a kada on sknira LAN njegovo je ime kompa (host),kada zajedno unesemo IP adresu,moju ili njegovu u ISTO vreme.
Znaci kao da delimo connection sharing... Windows nikada ne prijavljuje conflict with IP ili slicno

Znaci mozes da skines neki fajl sa njegovog kompa na svoj
kroz my network places ili Total commander npr. ?

Pa o tome se radi, da mozemo da skidamo jedan od drugog ja ne bi ni prijavljivao na forumu kao PROBLEM.Inaca,zejdno smo shareovali neke folder,niti ja vidim njegoove, niti on moje. U My Network Places nam se vide kompovi, ali nista preko toga.Je l' postoji mogucnost da je do kartice... citao sam po raznim forumima da je nekad proble i do kartice, medjutim, obicno se radilo o LAN-u a ne wireless-u.Napomenuo sam vec da je u vreme kada je sve normalno radilo kod mene i njega, moja kartica bila D-Link, njegova Gygabyte. On je ostao na istoj a ja sam uzeo Gygabaytem jer mi je pre toga dvaput crkavala D-LINK-ova. Moja Gygabyte je malo drukcija od njegove, barem po drajverima bi rekao... moja je malkice noviji model. Hm, nisam probao da instaliram njegove drajver na mojoj kartici... To moram da probam...

Izvinjavam se na mnogobrojnim greskama, mrzelo me da ustajem, pa mi je tastatura bila u krilu.. :)))) Daj, ljudi pomagajte za ovaj problem, nemoguce da niko nije imao slican???

Ma nemoguce da se vidite a nema foldera.
jeste li vi uopste oznacili neke foldere kao sherovane ???
Posalji slike ekrana (screen capture) sa podesavanjima
mreze, kartica itd.
Ali pre toga probaj ovo:
Deinstaliraj kartice na oba kompa, instaliraj ponovo,
podesi parametre, pa da vidimo.
To znaci 15 minuta posla.
Ping mora tada da radi.
Obrati paznju da vam ne dodeljuju IP adrese iz razlicitih opsega
pa se zato ne vidite !!! (ako je DHCP)(normalno)

Ma jesmo, oznacili smo po tri foldera kao sherovane.Ajde poslacu ti na privat... IP adrese su nam iz istog opsega, sve je isto osim zadnjeg broja IP-u.

Na nekim AP-ovima postoji opcija izolacije klijenata znači nakačeni ste na isti AP ali se međusobno ne vidite ali možete da surfujete, možda je provajder to uključio. Ono što mi još pada na pamet je da probate da isključite firewall pa da vidite da li radi.

Hm.. ne vidim razlog da se sa nekim korisnicima koji su na mom AP vidim, a sa nekima ne...

A sto se tice firewalla, sve smo rpobali, a to je bilo medju prvim pokusajima...

Nazad
Vrh Dno