Šta je novo?

Wireless konekcija,problem!

• Začetnik teme Začetnik teme Dzoni
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dzoni

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
609
Kada se konektujem na wireless nalog, ide sve super i nakon 5 minuta blokada! Tada se diskonektujem i nanovo konektujem i sve je redu narednih 5 minuta i tako u nedogled. Imam ZA 5.1. i firefox 1.0.10.1 ,operativni je XP sp2 v 2096. Inace na dial-up konekciji sve funkcionise! Ima li neko ideju sta je problem? :wall:

Isp je Tippnet u Bajmoku, bio sam kod njih i oni kazu da bi trebalo biti sve u redu, jer kod drugih radi ok.

Baguje ti uredjaj (AP ili kartica sta vec imas). Probaj da stavis najnoviji firmware, ako to ne pomogne menjaj uredjaj (ako je pod garancijom, opet menjaj). Nije redak slucaj da wifi uredjaji baguju.

problem je 99% u firewall-u, tj. ZA. Iskljuci ga pa probaj, tippnet koristi neki port za proveru da li je korisnik jos okacsen. Nazovi teh podrsku u reci neka ti objasne kako da iskonfigurises ZA ili koji portovi treba da su otvoreni.

Joker je napisao(la):
problem je 99% u firewall-u, tj. ZA. Iskljuci ga pa probaj, tippnet koristi neki port za proveru da li je korisnik jos okacsen. Nazovi teh podrsku u reci neka ti objasne kako da iskonfigurises ZA ili koji portovi treba da su otvoreni.

Mislis da ZA blokira sve konekcije kada naidje na port koji je zatvoren? Moguce, ZA je kod mene uvek pravio probleme ali nikada posle 5min rada (tj. izvesnog perioda).

Tippnet u Bajmoku nema veze sa Tippnetom u Subotici, a ovde se tehnicka podrska sastoji u dobijanju IP-a i placanju za surfanje. I ja isto mislim da je problem u ZA, samo nikako da skontam kako ga pravilno konfigurisati. Bice resenje u zameni firewall-a. Hvala na odgovorima!

@npetar
Da zato sto provajder u odredjenim vremenskim intervalima "proverava" da li je korisnik jos okacen
@Dzoni
Mislim da gresis, to je link od tippneta iz subotice tako da samo ti nazovi 555-765 i ispricaj se sa tehnickom podrskom.

Ne mogu da gresim posto sam ih vec zvao i rekli su mi da se za sve obratim ovima iz Bajmoka.A, oni opet rade pomocu stapa i kanapa. Naime, logovanje je samo preko http-a, a moju lozinku za pristup samo oni mogu da menjaju!!! 😡

Kako se zove AP na koji se kacis ?? Da nije slucajno Tippnet2 ili Tippnet10 ?? E sad ako pogledas spisak AP-ova Tippneta na zvanicnoj stranici
http://www.tippnet.co.yu/yu/wireless/wireless_map.htm
videces da suboticki Tippnet ima dva u Bajmoku, tako da su to njihovi ap-ovi, i duzni su da pruze tehnicku podrsku.

Poslednja izmena:
Mislis da nisam zvao - "oni kazali" "obratite se Tippnetu u Bajmoku mi dve firme". Doslovce! A, inace se kacim na Tippnet 2. No u principu cini mi se da sam resio problem i bez njih. Naime podesio sam ZA , dozvolivsi mu da u Internet zoni pusta dolazne pingove.

Nazad
Vrh Dno