Šta je novo?

Wireless internet provajder

Mortification

Cenjen
Učlanjen(a)
16.09.2010
Poena
169
Kolege,

Molim za preporuku wireless internet provajdera, za Beograd. Govorimo o internetu sa neograničenim download/upload-om. Ukoliko možete, napišite iskustva sa provajderom sa kojim imate ugovor.

Hvala.

Ja sam jos ranije bio na nekom Kbc net,i nikad vise,cak sam imao gore na krovu kuce antenu sa nekim bullit na 5ghz koja radi,i opet su imali zagusenja,pa to je bila muka,malo malo pa net sporo radi,pa zovi,pa oni kao promene frekfenciju,pa kao malo bolje radi,pa posle 3 dana opet,od kad sam presao na kablovski sbb nemam nikakvih problema brzina full kao sto pise.Imao sam 2 dana od 18h do 23h malo manji protok,ali to je valjda bilo zbog onog nevremena.Zaobidji i orion wireless.

Otprilike tako, zaobiđi definitivno Orion, potom KBCNet i eventualno Madnet.

Mada, osim definitivnog zaobilaženja Oriona (on nigde ne radi kako treba), ovi ostali mooožda radi korektno na lokaciji na kojoj si ti. Beograd je poveći grad i moraš nam reći deo gde si, da bi dobio što konkretniji odgovor.

Mozda skynet, imaju lepe pakete?

Kolege, hvala na odgovorima. Lokacija je Karaburma, Marijane Gregoran. Za madnet sam čuo da su ok, prijatelj koji živi u Žarkovu je dosta dugo bio njihov korisnik. Za KBC net iskreno, nisam čuo neke preterane reči hvale, ali ni suprotno od toga. O skynetu gotovo da ništa ne znam.

Poslednja izmena:
Ja sam 10g bio na kbc netu i imam samo reci hvale.
Koristio sam i orion i madnet i maxnet.
Orion je ubedljivo najgori provajder od svih koji postoje sta da kazem kad 6 meseci nisam morao da platim i kad sam dosao da raskinem jos su mi nudili gratis, ali rekoh nemojte vise molim vas.

Max net je bio jako dobar ali na kraju sam najduze koristio kbc net,

usluga je jako dobra, prekidi samo u slucaju nekog nevremena (al tako je kod svih wifi provajdera) i cena konkurentna.

Naravno cenu ne mozete porediti sa kabl isp

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam 10g bio na kbc netu i imam samo reci hvale.
Koristio sam i orion i madnet i maxnet.
Orion je ubedljivo najgori provajder od svih koji postoje sta da kazem kad 6 meseci nisam morao da platim i kad sam dosao da raskinem jos su mi nudili gratis, ali rekoh nemojte vise molim vas.

Max net je bio jako dobar ali na kraju sam najduze koristio kbc net,

usluga je jako dobra, prekidi samo u slucaju nekog nevremena (al tako je kod svih wifi provajdera) i cena konkurentna.

Naravno cenu ne mozete porediti sa kabl isp

Hvala ti. Kontaktirao sam KBCnet tehničku službu.

Mislim da kod njih mozes dobiti i test nalog bez problema, nisu nikad bili cicije ;)

http://www.vipmobile.rs/privatni/internet/kucni-net/kucni-net-tarife.4597.html

Ovo nije Wireless internet,ali je neogranicen 4g mobilni internet.Ima vise brzina,prvih 100gb po maximalnim brzinama,posle smanjuju valjda na 2mb/s.To je nesto novo kod nas,od pre neki dan.Isto izlaze na teren da provere dal imas signala.Dobijas i ZTE MF283+ LTE WiFi ruter za 1 dinar.E sad sta ti treba i u sta se uklapas vidi.

Bio sam sa KBCnet-om i prve 3 godine je bilo odlično ali su se pokvarili do neviđenih razmera.
Prešao sam na http://www.cdf.rs/Internet/index.html nije neka brzina ni na naj jačem paketu (12/2) ali prekida i usporenja skoro pa da nema, možda 2 -3 puta u dve godine.

Hvala na odgovorima. Koliko mogu da primetim, svi wireless provajderi, osim KBC-a naplaćuju instalaciju opreme.

Naplaćuje i KBC, osim ako ne ideš na 12/24-mesečni ugovor.

Ako nije problem, je l' se sme znati razlog zašto WiFi internet? Ako si na Karaburmi, trebao bi imati pristup makar nekom kablovskom operateru, eventualno Telekom VDSL.

Čak i ako eventualno ne budeš hteo da otkriješ razlog zbog kojeg "juriš" WiFi pristup Internetu, ako hoćeš definitivno što stabilniji i pouzdaniji Internet priključak, idi na kabl. Kod nas WiFi operateri ne rade baš najsjajnije već godinama. Razlozi su razni, od pilićarskog postavljanja, "trpanja" previše korisnika za baznu, premalog protoka, zagušenja etra...

Poslednja izmena:
Vrh Dno