Šta je novo?

wireless bullet2+hyprelink grid

underground

Čuven
Učlanjen(a)
11.09.2004
Poena
619
pozdrav ljudi ..
problem je u sledecem .. (i poludeo sam)
uzeo sam Ubiquity Bullet2 AP u kombinaciji sa Hyprelink grid antenom 24db .. signal je extra i konekcija ka ISP kbc-u je moguca samo ako je bullet u bridge mode-u + konkekcija kroz win .. ako namestim pppoe konekciju na samom uredjaju nemam net .. tehnicka podrska mi kaze da sam konektovan i da je do win-a ..
imam dual boot xp sp3 i vistu bussines i na oba OS-a je isto ..
IP adrese su pravilno podesene i sa odgovarajucom maskom .. jednostavno ne zeli da radi ..
da tuga bude jos veca namestio sam do sada preko 200 AP i svima radi samo meni nece .. :mad:
cak sam dobio i pdf uputstvo od KBC-a .. mozda nekom i zatreba .. ista su podesavanja za bullet2 i bullet5 (razlika je 'samo' u 2.4 ili 5.8 GHz)
Sve sugestije su dobrodosle:type:

Prilozi

• BULLET5.pdf
    389.2 KB · Pregleda: 549
Je l u ovom pdf-u jacina signala tvoja jacina signala ili ne? Ja isto tako koristim Ubiquiti komplete i zaista super rade, ne vidim zasto tebi ne radi. Kolika ti je jacina signala kada ga izmeris, jedino mi se to namece kao eventualni problem. Kazes da je signal OK, kakav ti je signal? PPoE konekcija zna da pravi probleme oko autentikacije ako je postavljena MCHAP2 modulacija...

...

sinoc tek u 23h resen problem :d
1. signal je -56dB, ponekad -47dB (treba mi fino podeshavanje antene cim stane kisa) na udaljenosti od oko 500m
2. pdf koji je okacen u postu je dobijen od KBC i IMA GRESKU (nije cekiran NAT).. Znaci da osnovna funkcija rutera po default-u nije ukljucena .. ?! *** ..
Uredjaj je odlican i stvarno sam prezadovoljan signalom. Jedina svar je AirOS kome , ocigledno treba jos dorade ... (ne radi log, pppoe nije odvojena opcija kao sto je logicno, njegov dhcp nece ponekad da dodeli IP... jos par sitnica) ..
Znaci, pored onoliko opcija nisam video NAT .. problem resen... :d

cao ljudi imam problema sa bullet2 i isto kbc pa ako ti Underground nije tesko da mi posaljes mail na [email protected] sta treba da namestim od podesavanja ili samo da dodam na postojeci bullet5 setup sto ima da skine kod kbc-a

unapred zahvalan

Procitao sam neke Vase komentare vezane za Ubiquity Bullet2 i vidim da cesto radite sa tom opremom. Ja imam taj problem sto iako radim preko 20 godina sa racunarima nisam imao priliku da se sretnem sa ovom opremom (vec samo sa internim wireless sistemima) do sada a komsija me zamolio da pokusam to da setujem jer je izgubio kontakt sa covekom koji mu je to ranije uradio a firma gde je kupio opremu vise ne postoji. Ja sam pokusao da pronadjem potrebne informacije na web-u proizvodjaca ali ili toga sto je meni potrebno nema ili ja ne znam dovoljno (sto je verovatnije). Njemu je antena sa bulletom2 spojena ukrstenim iliti twisted-pair UTP kablom sa kutijicom na koju je prikljuceno napajanje a odatle ide jos jedan kratak direktan UTP na LAN port PC-a. na bulletu gori lampica POWER i blinkuje ona do nje sa strelicama dok je signalni setugasen. pokusao sam na osnovu nekih uputstava sa NETa da preko eksplorera udjem kroz 192.168.1.20 ali mi nije uspelo i pored setovanja PC LAN tcp/ip na 192.168.1.10 ili .254 is ubnet 255.255.255.0 .
Sve ovo sam probao i u mom servisu na drugoj masini ali nije uspelo pa sam sad u mrtvom uglu. Ako imate volje i zelje pomozite mi da ja pomognem komsiji jer zeli da ze zakaci na komsijin wireless router uz odobrenje istog preko ulice (iako ja licno sumnjam da ce to uspeti jer nema opticke vidljivosti). Do pre mesec dana on se kacio na obliznju skolu ali ga je skola "otkacila" pa smo sada u istom "cosku":))) . S postovanjem, Nenad Medarevic 063/303080

Vrh Dno