Šta je novo?

Wireless Banjica

PROFILER

Slavan
Učlanjen(a)
28.04.2006
Poena
445
Kratko i jasno, treba mi wireless internet na Banjici, inace sam u onih pet solitera pa neka preporuka ili ime provajdera bilo sta.

Hvala unapred.

Pozz

Pitanje u vezi wireless-a

Imam jedno pitanje u vezi wireless-a... uopste mi to nije jasno...

Neko mi je rekao da MORAS da vidis AP sa prozora/krova/xxx da bi mogao uopste da se konektujes za taj AP. To mi uopste nije logicno. Zasto onda provajderi na onim mapama pokazuju oblast pokrivenosti ako mozda samo 10% ljudi VIDI golim okom AP na koji bi se povezali? Koliko ljudi zaista vidi AP? Mislim da to nije tacno. Ne moram valjda da budem na 16-om spratu i da sa prozora vidim AP da bih mogao da imam net?

Ne moras ti da budes na 16. spratu, ali antena i AP moraju. Opticka vidljivost MORA da postoji osim u slucajevima da si extra blizu APa, pa onda i moze kroz neki zid da se probije signal. Mislim da je i MaksNet postavio AP na Banjici.

Imam jedno pitanje u vezi wireless-a... uopste mi to nije jasno...

Neko mi je rekao da MORAS da vidis AP sa prozora/krova/xxx da bi mogao uopste da se konektujes za taj AP. To mi uopste nije logicno. Zasto onda provajderi na onim mapama pokazuju oblast pokrivenosti ako mozda samo 10% ljudi VIDI golim okom AP na koji bi se povezali? Koliko ljudi zaista vidi AP? Mislim da to nije tacno. Ne moram valjda da budem na 16-om spratu i da sa prozora vidim AP da bih mogao da imam net?

imas bas lepo objasnjenje na:http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=38090

Cemu onda one slike pokrivenosti? Znaci od te "pokrivenosti" ako 10% ljudi moze da ima net to je super. Ne mislim da signal mora da prolazi kroz zid ali sam mislio da to funkcionise recimo kao i mobilni, znaci neki tamo signal koji "lebdi" u vazduhu i koji moze da se uhvati. Sad' ja moram da postavljam antenu na krov svoje zgrade? I onda da imam 15 metara kabla i da mi veza bude nikakva? Nesto mi tu nije jasno.

Znači pomogao sam ti da "prelomiš" PROFILER :) ja sam odabrao Pančevce ali ako nisi još uzeo pogledaj i maksnet.org nisam znao ovo što Recoba20 kaže ,AP im je u Crnotravskoj...

Znam da je tema zastarela ali da ne bih otvarao novu, zanima me koji je jos wireless provajder na Banjici?

Za Madnet i Maksnet znam, ali jos uvek prokupljam podatke... internet se uvodi u Paunovu kod "petice".

Nazad
Vrh Dno