Šta je novo?

wireless AP za dvr u zgradi koji?

Serbianboss

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
660
U zgradi je pocelo uvodjenje DVR sistema, i moja ideja je da se ubaci neki jak wireless ruter kako bi od kuce mogli da pristupamo sistemu i pregledu snimaka.
Zgrada ima 5 spratova, 17 stanova, negde do 20m visine je zgrada.

Mislio sam mozda ovaj ruter, posto mogu da mu se menjaju antene:
http://www.netiks.rs/tp-link-tl-wa830re-300mb-s-wireless-range-extender

i mozda ova antena od 9db da se nakaci na ruter, eventualno dve ove antene:
http://www.netiks.rs/omni-mini-antena-9-dbi-24ghz-konektor-kabl

ili mozda ova spoljna antena, direkciona, od 12 db (samo bi je podesio kao AP):
http://www.netiks.rs/tp-link-tl-wa5210g-poe

Sta mislite o ovom izboru ili imate bolje resenje?
Dakle ne bi se kacili na internet, cilj je da signal dodje do 5 sprata kako bi mogli da se nakacimo.

Hvala,
Pozdrav

Moj Ti je savet, kad već postavljate kamere, razvucite LAN po zgradi. 1 svič, 300m UTP kabla, 20 RJ45 konektora i imaćete lokalnu mrežu.

od toga nema nista, znate koliko su stanari zainteresovani za tako nesto.
Dakle sta mislite o mom izboru, i da li imate bolji predlog koji ruter ili antenu?

hvala

Nisi naveo odakle pristupas, mislim sa koje lokacije, udaljenosti itd... moja preporuka je bridge sa dva AP-a tipa tp link 5210 ili pak 7210 (na 5ghz). Ili neka varijanta sa Ubijima, sve zavisi koliko para se namenjuje.

pa rekao sam da je cilj da stanari mogu da pristupaju dvr-u.
Zgrada 5 spratova, da ljudi iz svojih stanova mogu wirelessom da pristupe AP-u.
dvr se nalazi u prizemlju.

Zar neće doći do zagušenja ako oko dvadesetak korisnika bude pratilo video putem wifi?

nece jer su mahom to sve penzioneri. Bitno mi je da dobacim signal do 5 sprata, jedva da ce par korisnika da se kaci.

Pa verovatno dvr ima multi user managment pa ce time moci da se regulise ko kad pristupa i kako. Uglavnom moraces da ides sa vise wireless uredjaja. Na svaki drugi sprat po dva ap-a i sve njih vezati na centralni switch pa na router. Napraviti mapu ko iz zgrade ima pristup pa uredjaje tako i raspodeliti, mozda i ne mora toliko uredjaja ako nemaju svi pravo pristupa. Uglavnom ta wireless varijanta ce puno da kosta, i mislim da je ipak najbolje resenje da se razvuku kablovi do svakog stana ko ce imati pravo nadgledanja. Powerline adapteri ce tesko moci da rade posto su sva brojila razdvojena na dnu zgrade, a wireless je isuvise skupa i nepouzdana varijanta (pre svega zbog signala i interferencija).

Mi smo taj problem rešili tako što smo ubacili modulator i sad svi mogu da gledaju na određenom kanalu na TV-u. Jedan UTP kabl je dovučen do stana predsednika skupštine stanara i ako ima potrebe on pregleda snimke. Jednostavna varijanta je da stavite samo jedan AP i da mu pristupate preko telefona i laptopa, a najskuplja varijanta vam je tri AP-a i jedan switch. Prvi AP na prizemlju pokriva P i I sprat, drugi na II spratu i pokriva II i III, i treći na IV spratu pokriva IV i V.

hvala na odogovorima.
Mislim da cu pre ici na ideju stavljanja jednog jakog AP od 10-12 Db.
Cini mi se da je to jeftinije resenje od 2-3 wifi rutera.

Šta ti vredi jak AP kad nećeš moći da dobaciš sa računarom do tog AP-a, jedino ako si mislio da postaviš kvalitetniju antenu na taj AP. No u svakom slučaju probajte sa tim jednim postavljenim na sredini zgrade.

pa i mislio sam da stavim kvalitetniju i jacu antenu. Videcemo, javicu kako je proslo

Nazad
Vrh Dno