Šta je novo?

WinXP

FNM

Čuven
Učlanjen(a)
02.10.2000
Poena
619
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Imam WinXP pro, i evo sta bih hteo da uradim... Imam 2 NTFS particije, jednu od 11Gb na pocetku diska, pa sledi fat32 od 47mb (samo za loader) i ntfs gde je xp (oko 5BG). Ostatak diska mi je za linux, ali to sada nije bitno. Elem, hteo bih da ubjem ovaj fat32 gde je boot loader. Pitanje je kako to uraditi, a da XP ostane butabilan. Na sistemu nema drugih fat32 particija... Hvala unapred.

Ja sam neke slicne akrobacije radio... doduse nisam siguran, ali mozda ti ovo pomogne...
konvertuj tu fat32 particiju u NTFS i onda sa Partition Magic-om napravi resize particije, odnosno pridruzi tu malu particiju onoj prvoj ili drugoj...
trebalo bi da radi...

ajd` :wave;

u command promptu kucaj

convert x: /fs:ntfs

naravno x: je tvoja fat particija, kad uradis ovo onda ce te obavestiti da ce konverzija biti uradjena posle resetovanja, kada se resetuje onda ce se jos jednom resetovati i prilikom sledeceg podizanja ce odraditi konverziju i to je to.

Problem koji sam ja imao je da tip kod koga rezem backup nema w2k ili xp pa sam ostavio jednu particiju od 700 mb za rezanje, particija je fat32. Tako da mislis i o tome.

Marsovac je napisao(la):
Ja sam neke slicne akrobacije radio... doduse nisam siguran, ali mozda ti ovo pomogne...
konvertuj tu fat32 particiju u NTFS i onda sa Partition Magic-om napravi resize particije, odnosno pridruzi tu malu particiju onoj prvoj ili drugoj...
trebalo bi da radi...

Probao bih ja to, ali mi nesto "iznutra" stvara "crva sumnje" :D u meni... Cini mi se da to nece raditi, bash ako konvertujem u NTFS. Josh jedna losa strana je to da ne mogu da konvertujem NTFS u FAT32. I josh jedno ne: moj PM je 6.0 i ne daje mi da resizeujem i/ili pomeram NTFS. Ne znam da li PM7 dozvoljava ovakve stvari? Mada mi se ionako ne daju pare za josh jednu verziju koja nece da radi ono sto mi treba... Ipak uz sve opcije i mogucnosti koje nudi PM, to ipak nije to :(. Ima li josh neko neki predlog?

Glupi Zmaj je napisao(la):
u command promptu kucaj

convert x: /fs:ntfs

naravno x: je tvoja fat particija, kad uradis ovo onda ce te obavestiti da ce konverzija biti uradjena posle resetovanja, kada se resetuje onda ce se jos jednom resetovati i prilikom sledeceg podizanja ce odraditi konverziju i to je to.

Problem koji sam ja imao je da tip kod koga rezem backup nema w2k ili xp pa sam ostavio jednu particiju od 700 mb za rezanje, particija je fat32. Tako da mislis i o tome.

Resio sam problem... Da ne bih rizikovao sa NTFSom posle 1024 cilindra, resio sam da napravim boot od prvog NTFSa (11Gb), i to sam uradio... Sve radi ok. Naravno, FAT32 je izleteo iz kombinacije :D Toliko o tome... BTW, da li novi PartitionMagic dozvoljava resize/move NTFSa?

Nazad
Vrh Dno