Šta je novo?

WinXP VS. Svi Ostali

• Začetnik teme Začetnik teme Krgur
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne KIČ, neko KIČ NA KVADRAT !!

To je korak unazad, kada se radi o GUI Windowsa... Lep je KDE ili GNOME a ne ovaj stvarno preterano saren GUI Windowsa XP

....
A uvek mozes da stavis na Classic View i resio si "problem".

Ma i taj classic view je ruzan...clasci view bi trebao da bude kao onaj iz WIndowsa 2000...

Po tvom rezonu, sta cemo onda sa Linux-om npr. ??? - onda je Linux najgori moguci OS, posto rodis mecku dok ga podesis po svojim zeljama i potrebama (da ne govorimo o rekompajliranju kernela i tako to...) i dok nadjes sve dobre/odgovarajuce drajvere...

A da postavim pitanje da li si ikada probao Linux ili pricas onako na prazno??? Kao sto ti je covek lepo rekao, Red Hat ili SuSe rade bez ikakvih problema, prepoznaju 90% hardvera

Kakva aktivacija ???
aktivacija?😀 😀 :hump:

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ma i taj classic view je ruzan...clasci view bi trebao da bude kao onaj iz WIndowsa 2000...
izvini ali kod mene je layout isti kao pod win2000, ja ne znam sta je tebi razlicito 🙂

Ima MS jos da uci kako se radi type; ali su na dobrom putu da nauce.
Inace neznam kako kod ostalih ali kod mene radi savrseno.

XP rulez 🙂 cheers 😉

Da sumiramo

Da sumiramo onda stvar, XP je kao onaj program Creola za crtanje bojama. Saren, zabavan i pun gluposti.

HAUG

Re: Da sumiramo

miha\zero je napisao(la):
Da sumiramo onda stvar, XP je kao onaj program Creola za crtanje bojama. Saren, zabavan i pun gluposti.

HAUG

Cekaj....pa posle ovolike price......... covece, pa mozes da se prebacis na classic view, zar ne? Mislim, ne zelim da budem shvacen pogresno (tj kao pobornik XP-a). Cisto sumiram ovaj tekst :beat: :wave;

Inace, ja jos nisam preboleo DOS. Eh kad bi mogao nekako win da modifikujem da izgleda slicno...... 🙂

ZoNi je napisao(la):
eh... koji OS ima ovakav Start menu? :beat:
I ok sta je tu strava, lepo, ql itd???? Ja ga nikada ne bih stavio, suvise je saren....a KDE je po meni mnogo lepsi od XPovog GUIa a da ne pricam o GNOME....

izvini ali kod mene je layout isti kao pod win2000, ja ne znam sta je tebi razlicito

Heh...bagoviti XP.....

Re: Re: Da sumiramo

luka.l je napisao(la):
Cekaj....pa posle ovolike price......... covece, pa mozes da se prebacis na classic view, zar ne? Mislim, ne zelim da budem shvacen pogresno (tj kao pobornik XP-a).

Lako ... ako stavis pod XP-om Classic View ... koja je poenta imanja XP-a ? To je onda W2k ... ali je vise zahtevan, vise bagovit i vise blesav i nelogican. Ustvari tek tada prica dobija nelogican tok ... zasto instalirati XP koji je samo saren, i ni po cemu drugom se ne razlikuje od W2k, pogotovu sto kada je u Classic View modu ne donosi nikakva revolucionarna resenja osim Sarenila ... gde je onda revolucionarni novi OS ?

Re: Re: Re: Da sumiramo

miha\zero je napisao(la):
Lako ... ako stavis pod XP-om Classic View ... koja je poenta imanja XP-a ? To je onda W2k ... ali je vise zahtevan, vise bagovit i vise blesav i nelogican.

Pa naravno da nije. To je xp sa izvesnim guiem koji trenutno izgleda tako i tako. Blago onome ko OS menja samo radi GUI-a....:beat:

Thread je otishao u totalno neozbiljne tokove. Nije sve u GUI i kozmetici.
Kernel je preuzet od Win 2K, ali ima tu dosta toga novoga, zapravo i previshe, a mislim da je to i razlog za dosta bagova.

M$ ochito sve vishe zhuri sa izbacivanjem novih verzija. Pohlepa je mocna stvar 😀

MIslim da ovde puno ljudi donosi zakljucke povrsno na osnovu nedovoljno informacija ili iz licnog neznanja. Koristio sam sve windowse, i xp je najstabilniji. Smesno mi izgledaju ljudi koji hvale 9x seriju (ukljucujuci ME) i vicu da je stabilan. dok sam koristio 9x morao sam da ga istaliram svakih 6 meseci, a i taj period je bio prevelik jer bi win 9x poceo da brlja vec posle 3-4 meseca. Ponarocito me je nerviralo to sto kad program koji je malo vise memorijski zahtevan kad pukne zajedno sa njim u 95% slucajeva rusi i sistem.

Kad sam instalirao 2k toga nije bilo, cak su se i programi redje zaglavljivali. Jedini problem koji sam imao sa 2k i xp su losi drajveri koji su u gotovo 99.9% slucajeva izazivali BSOD. Ali i to se resi ako se vratis na prethodnu verziju koja je radila stabilno.

Sto se tice XP kad sam ga stavio, prvo mi se svideo izgled, kasnije sam iskljucio one senke i fade in efekat i sve radi ok skoro isto brzo kao i 2k, a moja masina Cel2 566, TNT, 192MB, Matsonic 815 ploca i lucent modem. Jedino sam istalirao drajvere za graficku i to bi s vremena na vreme izazivalo BSOD, trenutno su 41.09. Glavno kod XP je sto je povecana kompatibilnost sa 9x u odnosu na 2K (radi neke igre koje nisu radile).

Posto pratim vec duze vreme forum vidim da mnogo ljudi pljuje xp, a kad trazi pomoc daje nedovoljno informacija i (relativno) lako odustaje od XP. Svi prijatelji kojima sam preporucio xp imaju samo reci hvale.

Malo sam smorio ali vec duze vreme nameravam da napisem ovo.

Lako ... ako stavis pod XP-om Classic View ... koja je poenta imanja XP-a ? To je onda W2k ... ali je vise zahtevan, vise bagovit i vise blesav i nelogican. Ustvari tek tada prica dobija nelogican tok ... zasto instalirati XP koji je samo saren, i ni po cemu drugom se ne razlikuje od W2k, pogotovu sto kada je u Classic View modu ne donosi nikakva revolucionarna resenja osim Sarenila ... gde je onda revolucionarni novi OS ?
Izgleda da je revolucionarna povecana zahtevnost i velika bagovitost 🙂 🙂

Pa naravno da nije. To je xp sa izvesnim guiem koji trenutno izgleda tako i tako. Blago onome ko OS menja samo radi GUI-a....
Pa dobro ima i takvih :beat:

Drunk Devil je napisao(la):
M$ ochito sve vishe zhuri sa izbacivanjem novih verzija. Pohlepa je mocna stvar 😀
e sad, dosta je vise toga. kad je proslo 2 godine od neizbacivanja inovativnog OS-a, svi su srali po njima kako su neozbiljni. kad izbace, onda ne valja ali 99% masina radi pod windowsom...

koji ti OS koristis? ajde nek idu svi na linux, i ovako mi muka svih eksperata koji se zaglave na prvom problemu

Posto sam ja od svih koji su postovali svoja misljenja verovatno najsveziji korisnik XP-a, reci cu samo ovo: koristio sam i 98SE i Me, i sada XP. 98 je stalno pucao, non stop pokazivao cuveni plavi ekran, pa sam presao na Me, koji doduse nije tako cesto pucao, ali je znao da se zaglavi i da pukne bez ikakvog razloga, recimo samo starujem media player, i on se zabode. Na XP-u imam instalirane potpuno iste programe, iste igrice, i jos mi nijednom nije zakucao. Posto nemam iskustva sa 2000, mogu samo da kazem da je za mene XP kvantni skok, sto se tice stabilnosti, (nijednom ga jos nisam resetovao, dok sam ranije verzije morao da resetujem bar 2x dnevno), pa zato dajem XP moj glas.cheers

Santa je napisao(la):
Posto sam ja od svih koji su postovali svoja misljenja verovatno najsveziji korisnik XP-a, reci cu samo ovo: koristio sam i 98SE i Me, i sada XP. 98 je stalno pucao, non stop pokazivao cuveni plavi ekran, pa sam presao na Me, koji doduse nije tako cesto pucao, ali je znao da se zaglavi i da pukne bez ikakvog razloga, recimo samo starujem media player, i on se zabode. Na XP-u imam instalirane potpuno iste programe, iste igrice, i jos mi nijednom nije zakucao. Posto nemam iskustva sa 2000, mogu samo da kazem da je za mene XP kvantni skok, sto se tice stabilnosti, (nijednom ga jos nisam resetovao, dok sam ranije verzije morao da resetujem bar 2x dnevno), pa zato dajem XP moj glas.cheers

Bas je to lepo.

Da Zoni jeste zahtevniji ali pruza mnogo vise mogucnosti od tog tvog Windows 3.1 ili Windowsa 95....Ako si promenio sistem samo zbog GUIa onda sta da ti kazem.:beat:
Po meni je XP budjav, odvratan, spor, trom, bagovit i sve u najgorem smislu. Zasto? Mnogo losih iskustava sa njim i gotovo. Vratio sam se na 2k i ne nameravam da ga menjam... bar dok ne vidim na sta ce liciti novi Longhorn.:beat:

Vratio sam se na 2k i ne nameravam da ga menjam...

Po meni je 2000 sistem sa merom......pravi sistem....ali o tome nekom drugom prilikom......

...ali pruza mnogo vise mogucnosti od tog tvog Windows 3.1 ili Windowsa 95...
....?.....Ma jok! 😀

luka.l je napisao(la):
Po meni je 2000 sistem sa merom......pravi sistem....ali o tome nekom drugom prilikom......

Evo i ja se javljam sa recima hvale za Windows 2000

Nazad
Vrh Dno