Šta je novo?

WinXP Start Menu problem!

mucky

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Desila mi se cudna stvar, ne mogu da dobijem Properties (desni klik) za stvari u Start/Programs meniju! Desni klik radi svugde drugde, samo tamo ne radi, pa ne mogu da lepo editujem sve prechice, ne mogu da uradim Sort by name i takve stvari... Nije da se bez ovoga ne moze ziveti, ali me jako nervira sto ne mogu da nadjem gde to da ukljucim/iskljucim FX

Gde si sve probao sa desnim klikom, probaj i na start dubme , ili kad kliknes na start dugme onda probaj na desni klik pored logoff-a i turn off-a ... malo si nejasno objasnio, jel si cackao nesto pre toga ?

Ovako... desni klik radi SVUGDE gde i inache treba da radi, znachi
na taskbaru, na desktopu, na start dugmetu, u svim programima,
svugde svugde svugde AMA BAS SVUGDE :) OSIM u StartMenu>Programs i StartMenu>Documents (znaci udjem u start meni, odem na programs, i sada recimo hocu da editujem prechicu za windows commander, hocu da dodelim Shortcut Key recimo... I, ja ne mogu prosto da kliknem desnim na prechicu tu u start meniju JER SE NISTA NE DESAVA, nego moram da kliknem desnim na samo start dugme, pa onda Explore (ili Open kako hoces) pa onda tamo direktno da editujem prechicu u eksploreru jer tamo RADI desno dugme :)

Hm, onda idi iz recimo windows commander-a u Documents and Settings\xyuser\start menu\ pa radi sta hoces, a nije mi jasno kako si izgubio te opcije sa desnim dugmetom... vala sa xp-om iz dana u dan sve vise interesantnih stvari.

Pa stvarno chudno... Mislim ako je bag, kakav je to bag choveche :) :) Sto je najsmesnije, imao sam nekih problema sa drajverima za graficku, pa sam uradio Repair sistema, tj. ponovo je instalirao neke sistemske fajlove, i i dalje mi ne da desni klik u startu hehehe

I ja se nadam da ces sve *.vbs fajlove slati nekoj drugoj budali :)

Nisam bas siguran da sam te razumeo ali

Da probas da popravis to :)
Start\Settings\Taskbar and Start Menu\Advanced
Pa se poigras malo sa opcijama u donjem prozorcicu
Mislim da je tvoja predzadnja...

mucky je napisao(la):
I ja se nadam da ces sve *.vbs fajlove slati nekoj drugoj budali :)

sto mislis da je covek hteo da ti uvali neki virus?
evo ja sam downloadovao fajl proverio sa nortonom on je rekao da je sve ok,... preko F3 pogledao ga u win. commanderu i deluje mi sasvim ok..

"'startmenurightclick.vbs - Enable/Disable Context Menus on the Start
'menu in Win95/98

Option Explicit
On Error Resume Next
... "

I ja sam se zbunio mucky-jevom reakcijom, sta si hteo da kazes?
Pogledao sam fajl i sve je ok sa njim...

Neka hvala... Sigurno ima nacina da se to i ovako 'rucno' odradi, te vbs skriptice nikako ne volim da vidim...

E evo sada sam pogledao taj fajl... i bas sam rucno stavio sta treba u registre, i opet ne radi, verovatno jer je ovo za Win95/98 a XP ima malo drugaciju strukturu registara izgleda... Npr. kod Win95/98 je "NoChangeStartMenu" u formi DWORD Value u Key-u Policies, a u XP sam naisao na Key-eve koji se zovu "NoChangeStartMenu" znaci da je verovatno to nekako drugacije reseno

mucky je napisao(la):
Desila mi se cudna stvar, ne mogu da dobijem Properties (desni klik) za stvari u Start/Programs meniju! Desni klik radi svugde drugde, samo tamo ne radi, pa ne mogu da lepo editujem sve prechice, ne mogu da uradim Sort by name i takve stvari... Nije da se bez ovoga ne moze ziveti, ali me jako nervira sto ne mogu da nadjem gde to da ukljucim/iskljucim FX

Ma ko ce ga znati, meni se poslednji put kad sam reinstalirao sWindjovs XP desilo da je Search komponenta nestala..... jednostavno prijavi "Search component missing" i nema onog dela s leve strane gde se upisuje search criteria....

:wave;

Vrh Dno