Šta je novo?

WinXP SP3

veliki tesla

Cenjen
Učlanjen(a)
24.08.2014
Poena
180
Kupio bih nov laptop, ali mi je vazno da imam drajvere za winXP. Da li neko zna za nov laptop ( marka i model od 14 - 15,6 inca ) koji ima mogucnost instalacije winXP sp3?

Uh, tesko da ces to da nadjes danas :-\ ja kada sam trazio pre 4-5 godina, nisam nasao...

Kupio bih nov laptop, ali mi je vazno da imam drajvere za winXP. Da li neko zna za nov laptop ( marka i model od 14 - 15,6 inca ) koji ima mogucnost instalacije winXP sp3?
Veoma teško, do nemoguće. Nemaju drajvere ni za Vistu, a kamoli XP. Zašto hoćeš XP?

Pokusaj sa virtuelizacijom mashine/a ako ti bas treba xp.

Najbolja varijanta je da odes do prodavnice, trazis test model udjes u BIOS i pogledas da li moze da se podesi da SATA radi u legacy modu tj da iskljucis AHCI. Ako to moze, onda XP mozes da instaliras bez problema. Drajvere za komponenete juris po sajtovima proizvodjaca cipova a ne prozvodjaca notebooka. Uz malo truda i kombinovanja moze da se napravi da radi. To pogotovu vazi za low cost modele.

Ne prave drajvere za XP. To što može da se instalira, ne znači da će da radi kako treba. Naročito za wireless, Bluetooth itd.

Zanima me doduše zašto treba/mora XP?

Mozda zbog nekog specificnog matorog software-a. Mada je mala verovatnoca da ne bi radio preko compatibility moda.

Poslednja izmena:
Imas po oglasima matore a dobre laptopove sa originalnim XP-om za 100-120e. That is your best bet.

Pogledaj neki od Fujitsu modela, prosle godine je burazer kupio AH320 model, trebao mu je WinXP zbog auto dijagnostike. Neverovatno ali istinito na oficijelom Fujitsu sajtu postoje svi driveri da se skinu za WinXP a masina sasvim solidna, i3 4Gb ram i sve sto ide uz to.

Da li si siguran da ce aktivacija XPSP da prodje ?

Nazad
Vrh Dno