Šta je novo?

WinXp Sp2??? Yes or Not

gorio83

Slavan
Učlanjen(a)
27.09.2005
Poena
319
Neznam jel to neki trend da na svom racunaru bude instaliran najnoviji operativni sistem or not? :whip: Bilo kako bilo ja imam instaliran winxp sp2 i konfigurisan mi je tako da skida sa oficijalnog sajta najnoviji update cim se konektujem na net. Neznam koje su vrline toga,ali znam koje su mane: uvek kad udjem u "task manager/performance" zauzetak RAM memorije iliti "PF Usage" nikad nije ispod 250MB. Cak i kad iskljucim sve procese je 220MB.
(ako to nesto znaci Konfiguracija:Athlon 2000+,MSI kt2 combo,384MB DDRrama....)
Dok sam imao instaliran Xp profesional bez SP-ova bilo je oko 140-170MB.
Dalje aplikacije mi mnogo vise koce,Explorer otvara sporo....
Sta uopste popravlja taj Sp2?

Moras malo bolje da proveris sta jos od procesa mozes da ubijes, naravno sto ti ne treba u radu. A sp2 donosi mnostvo zakrpa, integrisani firewall ( sto i nije nesto xtra ), podrsku za novi hardware itd itd. U svakom slucaju ne skodi to sto ga imas.

ma pun mi je k*rac tog task managera svakom prilikom kad upalim komp.
Cuo sam da ima neki klijent u windowsu uz pomoc koga se iskljucuju svi procesi koji netrebaju normalnom korisniku(pisalo u nekom casopisu Start/Run/tralalala) koji iskljucuje to jednom za svagda. Ako neko zna kako se to radi nek se ne stidi!?

oK! to sa procesima ,nego kazi ti meni kako da dodjem do prozora sa procesima koje treba iskljuciti??

Meni sp2 sveze instaliran, bez dodatnih programa (znaci samo win) sa pogasenim nepotrebnim servisima mi zauzima oko 90Mb, koliko mi je zauzimao i obican XP i SP1. Znaci sa te strane nema razlike.

gorio83 je napisao(la):
u "task manager/performance" zauzetak RAM memorije iliti "PF Usage" nikad nije ispod 250MB.
Page File Usage nije isto sto i zauzece memorije.

Pripazi malo na izrazavanje...

Nisi u pravu, recimo Windows 2000 SP4 se moze dovesti do 64 mb zauzeca! Moj najveci uspeh sa Windowsom XP (SP1) je oko 85 mb. Dakle ti nesto ne radis dobro.
Ja sam pre 4 dana instalirao XP SP2 svez i u startu (bez pogasenih servisa) zauzimao je oko 120 mb. Sada zauzima 250, naravno sa sve AV, FW i ostalim *******cijama.

SP2 donosi vidna poboljsanja, ne vidim razlog zasto ga ne bi instalirao.

gorio83 je napisao(la):
Ala lazes bre kod mene i mojih prijatelja "NOV" winxp zauyima oko 150MB :zgran:
Posto si nov, oprostena ti je UVREDA ali samo da znas da tako ne smes da se obracas drugim clanovima foruma, jer su oni tu da ti pomognu a ne da ih vredjas. U novoj instalaciji iskljuci security center, u msconfig iskljuci sve iz startup-a i neke servise i vecinu nepotrebnih servisa iz services.msc i imaces 85Mb zauzeca.

Meni je zauzece po defaultu (instalacija samo operativnog sistema i osnovnih drajvera) ispod 100MB..........i sigruno je toliko instalirao sam ga bar na desetak razlicitih masina. Druga je stvar sto ljudi nakon instalacije instaliraju jos brdo softvera, pocevsi od raznoraznih drajvera....i kojecega jos pa se nakupi 250MB. Meni je trenutno zauzece ispod dvesta a imam dignute i mail i web server i jos brdo drugih stvari. Druga stvar je da sam naleteo na kopiju WinXP SP2 koja na sebi ima virus!!!! U svakom slucaju nemati SP2 na racunaru je u najmanju ruku neshvatljivo. Od kada imam cable net i stalno ukljucen update, nemam apsolutno nikakvih problema ni sa virusima ni sa stabilnoscu sistema. Doduse uvek se pokupi po neki virus (retko ali se desi), ali mi zbog toga nikada nije pao sistem. :type:

Sta znam, meni je trenutno zauzeto 442MB, pa mi ne smeta 😀

...kada imas 1.5 gb naravno da ne 🙂

evotiga pa sad: Iskljucio sam sve nepotrebne servise po uputstvu Ronnie Coleman i nista se nije desilo. Zauzece je 240MB, napominjem da mi komp trba pored igranja za internet. A treba da se i umrezim sa drugom preko telefonskog kabla(cim mi neko odgovori kako,na post u networku).

tarzan1321 je napisao(la):
Posto si nov, oprostena ti je UVREDA ali samo da znas da tako ne smes da se obracas drugim clanovima foruma, jer su oni tu da ti pomognu a ne da ih vredjas. U novoj instalaciji iskljuci security center, u msconfig iskljuci sve iz startup-a i neke servise i vecinu nepotrebnih servisa iz services.msc i imaces 85Mb zauzeca.
Sory :-devil-: . ali je meni to neshvatljivo,toliko sam imao na win98!

Eeeeee a jel ima raylike iymedju: instalacije WinXp Sp2; i kada instaliras WinXp Pro a zatim posle toga instaliras Sp2?(sto je slucaj kod mene)

Uvek je bolja slipstrimovana instalacija sa vec ubacenim SP-om nego naknadna instalacija.
To je do tebe problem (zauzece mem.) a ne do Windowsa, SP-a ili gremlina...

Poslednja izmena:
Zauzece memorije zavisi i od hardwera koji imas u kucistu.Jel ima dosta dreivera koji jedu memoriju.Meni je uvek izmedju 300 i 400 mb pa se ne bunim.

Ma u principu sto vise imas rama vece ti je i zauzece memorije jer windows 'odvali' procenat za disk cache.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Uvek je bolja slipstrimovana instalacija sa vec ubacenim SP-om nego naknadna instalacija.
To je do tebe problem (zauzece mem.) a ne do Windowsa, SP-a ili gremlina...
hvala na nesebicnom odgovoru,skinuo sam sa neta kako uraditi slipsrimizaciju :banana: pa cu pokusati(cim zapatim neki gadan virus i formatiram disk) 😀

Nazad
Vrh Dno