Šta je novo?

WinXP SP2 problem

DJmihailo

Čuven
Učlanjen(a)
17.11.2004
Poena
715
Pre par dana sam vođen nekom mračnom silom :-devil-: dozvolio windows automatic update... Kada sam gasio pc dobio sam poruku da ne ne isključujem, on će se sam isključiti, i da je u toku1of 1 update... To je trajalo neko vreme ja otišao da spavam i kada sam se ujutro probudio i dalje je ostala ista poruka...Tu ja konstatujem da se zaglupeo i isključim ga....Nakon toga nastaje pakao 😡
Kada se podigne sistem ne prepoznaje mi ni jednu network konekciju, ne kaže mi ono čuveno da treba da uključim update, niti uopšte imam u taskbaru ikonicu za windows security centar) i ne mogu da pristupim system restore....Ostalo radi ( valjda.. )
Jedino što mogu da uradim je da iz safe moda odem u restore i podignem sistem sa neke pozicije koja mi je radila kako treba, onda je sve OK... Međutim kada upalim/ugasim ili restartujem računar ponovo imam istu situaciju bez networka... :wall:
Da li smem da isključim sistem restore kada iz safe moda dobijem ispravnu konfiguraciju, naime plašim se da ako onda pri reboot-u dobijem onu koja ne radi , čeka me samo reinstal a to mi se ne radi....

jesi probao last known good configuration? jel te i tad zeza? btw koj ce ti win update, radi on savrseno i bez toga, samo instaliras sa sp2 i nikakvi updejtovi ni ostale gluposti ti nisu potrebene...

Ako su updejtovi gluposti onda ne treba ni sp2 da se instalira.

Ali, ni jedan operativni sistem u vreme kad inicijalno izadje nije podjednako dobar za sve racunare i pod svim mogucim uslovima. Vremenom se sazna da je pod odredjenim uslovima za neki hardver ili softver potreban apdejt. Uz to, prilicno velika populacija ljudi se trudi da iskoristi sigurnosne rupe, za koje (proizvodjac) tek onda (kad one postanu javne) objavljuje zakrpu odnosno updejt.

Onima koji racunar ne koriste za internet ili mrezno okruzenje vecina updejtova nece imati znacaja.
Medjutim, onima koji net koriste, moze da bude spasonosno u smislu da ih spasi od raznih virusa koji iskoriscavaju sigurnosne rupe. Poznato je da je u
vreme SP1 bilo virusa tipa MyDoom ili Netsky, koje je masa ljudi fasovala i pored raznih zastitnih softvera. Pa su u ms-u izdali zakrpu koja moze da skine posebno ili u sastavu SP2.

U skladu sa tim, sasvim je realno ocekivati da bi neka nova sigurnosna rupa mogla da ugrozi nekome win i pored SP2 (sto se i svakodnevno desava na mnogim win racunarima koji nemaju instalirane poslednje critical updates, a koriste npr. ie)

Mnogi ljudi koji odrzavaju mreze ce vam reci da je najpouzdaniji windows win2k, a taj je vec doziveo SP6. A pouzdan je upravo zato sto je prisutan dovoljno dugo da je masa stvari moglo da se ispravi ili doda.

Slicno ce biti i sa winxp, koji inicijalno poseduje dovoljan potencijal da bude vrlo pouzdan windows.

Pa, u odredjenim slucajevima updejtovi nisu uopste gluposti.

@DJmihailo
Iz nekog razloga servis za kreiranje network konekcija ostaje iskljucen nakon restarta. Ovo sam vidjao kod racunara koji su zarazeni pa bih u tvom slucaju detaljno skenirao racunar na viruse.

Btw, procitaj ovo. http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;329441

Poslednja izmena:
Probaj da startujes aproposfix, jer moze da se desi da si zarazen aproposom.
Ako ti je kojim slucajem Device manager prazan, onda si sigurno zarazen

Kad dignes u tom stanju, iskljuci Update i Restore.
Mada iz "safe mode" skeniraj npr. Kasperskim,ne bi trebalo biti problema

DS9 je napisao(la):
Mnogi ljudi koji odrzavaju mreze ce vam reci da je najpouzdaniji windows win2k, a taj je vec doziveo SP6.
taj bi voleo da vidim

Hvala ti Filo, greska u kucanju (dakle mislio sam na SP4).

Sto je babi milo to joj se i snilo :lupko:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno