Šta je novo?

Winxp/sp1 game restarting!

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
U pitanju je CPU celeron na 1GHz, 512 MB SD-ram, Asus Tuv4x, HDD 8.4 SCSI, Geforce 2 MX400.
Problemi su nastaju nakon pola sata igranja npr. WAR III racunar se jednostavno restartuje. Prva greska je bios stop screen koji upucuje na nvmini40.sys. Odmah sam pretpostavio da je moguce da drajver od graficke ne odgovara. Digao sam i najnovije detonatore ali opet nista. Racunar se sam sada restartuje u po igre. Menjao sam memoriju, reinstalirao sistem, digao najnovije VIA drajvere ali isti problem.

Da li postoji jos nesto sto moze da se uradi!

war3 ume da izleti zbog zvucne karte dosta cesto, a jedino nju nisi naveo 🙂
dakle skini najnovije drajvere za zvucnu i trebalo bi da problemi nestanu.

Kada startujes war3 idi na opcije pa na sound
pa tu pokusaj da izmenis tip reprodukovanja probaj sva tri..
Ako to ne pomogne pogledaj temperaturu cpu-a

Pazi kad mi se desava isto!

Kod mene je u pitanju Duron na 1.1, 512mb sdram, gf4 mx440, integrisana zvucna...

Zanimljivo je, medjutim, da sam instalirao i Frozen Throne, i izgleda da on radi kako valja i trebuje :d . Ali, WarIII i dalje intenzivno zeza :wall:

Ne verujem da je temperatura CPU, posto se meni to ne desava ni sa jednom drugom igrom, a igram i Morrowind, Secret2, koje su dosta zahtevnije.

Mozda bi bilo dobro da u XP-u iskljucis opciju za automatski restart.
Pa kad se ponovo blokira nece sam da se restartuje nego ce da izbaci plavi ekran, a na osnovu njegovog sadrzaja ces moci bolje da prepoznas sta te zeza.

Pozdrav...

Nazad
Vrh Dno