Šta je novo?

WinXP Service Pack 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

startrek

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2007
Poena
309
Evo probah da instaliram zadnju verziju WinXP SP3 ,Build 3244 ,RC1 ali ne ide.
Naime pri samom kraju instalacije kod dijela updating registry, instalacija pukne i pojavi se poruka Service Pack 3 Setup Error - Access is denied.
Nakon ovoga je jedina mogućnost vratiti sistem u stanje prije instalacije, a nakon restarta pojavi se poruka da je OS samo djelomično apdejtovan.
Vjerujem da je IMHO do privilegija pristupa pojedinim registry ključevima, ali kako da znam kojima, ukoliko je uopšte do ovoga i kako ovo riješiti.
Na kompu je samo jedan account - administratorski.
Molio bih ako neko zna kako ovo napraviti da se javi.
Pozdrav i hvala.

Poslednja izmena:
SP3 bi trebao da izadje pocetkom 2008? Aj ako je neko instalirao RC1 neka javi kakva su "poboljsanja" i "novine".

Ako imas prdhodne verzije skidaj to prvo pa probaj onda .

Dešava se iz nejasnih razloga da je pristup nekim ključevima onemogućen i za admina, nešto promeni setovanja. Ja sam imao ovakve probleme i za neke ključeve jedva sam sebi dao permission (ako sam uopšte uspeo za sve).

Osim toga, dešava se da nešto upiše ključ sa null stringom, takav ključ je nedostupan iz Win API-ja, neki od Rusinovičevih command line jutilitija može da detektuje ove ključeve i omogućava da se obrišu (ali ne i da se pročitaju).

Evo skinuo sam i probao xp.service.pack.3.build.3244.rc1 i mogu vam retji da sve za sada radi ok. Instalacija je ok proshla bez ikakvih greshaka

Prilozi

• sp3.JPG
    sp3.JPG
    165.3 KB · Pregleda: 291
  • sp3-1.JPG
    sp3-1.JPG
    161.7 KB · Pregleda: 434
Možeš li reći šta su novine?

Pa za sad nisam primetio nikakve novine, tek sam instalirao, evo cheprkam pa se javim:type:

Samo da ne bude usporenje celog Os-a, nebi li svi mi polako presli na odlicnu Vistu.

Čemu žurba? Pa i za SP2 je bila preporuka da se instalira tek nekih 6 meseci nakon zvaničnog izlaska, dok nisu sredili bugove.

@ k1rc4
Daj choveche kad vec kachish slike cenzurishi onaj Serial Number :S: Znam da imash pirata ali ipak....

Evo probah da instaliram zadnju verziju WinXP SP3 ,Build 3244 ,RC1 ali ne ide.
Naime pri samom kraju instalacije kod dijela updating registry, instalacija pukne i pojavi se poruka Service Pack 3 Setup Error - Access is denied.
Nakon ovoga je jedina mogućnost vratiti sistem u stanje prije instalacije, a nakon restarta pojavi se poruka da je OS samo djelomično apdejtovan.
Vjerujem da je IMHO do privilegija pristupa pojedinim registry ključevima, ali kako da znam kojima, ukoliko je uopšte do ovoga i kako ovo riješiti.
Na kompu je samo jedan account - administratorski.
Molio bih ako neko zna kako ovo napraviti da se javi.
Pozdrav i hvala.

Jel moze link odakle si skinuo SP3?

Hvala unapred!

File size: 335.84 MB

U bre?
Ko je probao mogao bi da nam kaze bar da li nema rusenja sistema i sl. stvari tokom/posle instalacije...:trust:

U bre?
Ko je probao mogao bi da nam kaze bar da li nema rusenja sistema i sl. stvari tokom/posle instalacije...:trust:

Koristim SP3 build 3185 vec skoro 2 meseca i nisam imao nikakvih problema, performanse su kao i zauzece memorije iste kao u SP2. Jedino sam morao za UT3 demo da koristim onaj patch za 64 bitne OS-eve iako imam 32 bitnu verziju.

ja koliko sam cuo, sa SP3 je samo dopunjena baza kljuceva, da bi moglo da se aktivira jos XP-a na sajtu MS-a... inace nikakve novine, zakrpe, unapredjenja sistema nema

SP3 bi kao i SP2 trebalo da donese sve zakrpe do momenta izdavanja. Ne verujem da ce jos nesto da ubace (osim mozda WGA, win defendera i WMP-a 11)!

ok, ja ljudi vama skidam kapu za razumveanje hardvera, ali o kakvom vi SP3 prichate ?

NIKAKO ne instalirati na kompjuter neshto shto se zove SP3, a da pritom niste proverili da li to zaista postoji! a zashto -

ovo je release candidate - shto znaci da ovo na kompjuter stavljaju beta testers, i ovo je u sushtini skup svi auto updates-a od cistog SP2, nikako validna verzija SP3. najveci problem, i zashto bih vam ja preporuchio da ne instalirate ovo je to, shto je mikrosoft toliko veliku zbrku napravio sa prvim izdanjima SP2 (a da ne govorim o tadashnjim RC) da su u kasnijim auto updates (ovo shto je sad u RC1 verziji plus josh neki fiksovi) imali preko 15% hotfix-ova koji su sredjivali ono shto je SP2 upropastio. naprimer - this hotfix repairs Computer Menagement system tools error, made by instalation of SP2, i slichno.

jel vam fali neshto ovako ? ne ? onda ne dirajte :p

Dok nije official i dok ne zakrpe sve kako treba,nece to do mene doci.

Ko hoce neka proba...
Ako ne bude nesto radilo kako valja lako ce da pregazi ponovo instalacijom XP SP2. Ja licno nemam potreba za tim SP3. SP2 za XP mi je zavrsavao posao i radio je odlicno. Ne znam sta moze revolucionarno da donese a da nije DX 10 za XP u pitanju.. A za tih 15% ubrzanja cisto sumnjam.

Vise bi me interesovao SP1 za Vistu x64 koja za ovih par dana rada u njoj radi savrseno.

Sad cu ja instaliram, pa javljam moje misljenje/opazanja/komentare... ***, samo vas par je dalo komentare iz prakse, pa aj i ja :p

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno