Šta je novo?

WINXP problem

q3railer

Čuven
Učlanjen(a)
21.06.2004
Poena
645
Ne znam dal sam ja lud ili sta, tek sto uradim sistem zeznem nesto u roku od 2 dana. Pre neki dan uradih sistem, i ujedno iskoristih par saveta oko tweakovanja windowsa da bi komotnije radio... I sve je to sljakalo OK, do juce, dok mi se u toku igranja GTA SA [tacnije po minimiziranju] nisu pogubile ikonice, ali u smislu samih slicica, same ikone funkcionisu normalno, moze se otvoriti sve, ali My Computer, ikonice foldera i precica izgledaju bezveze, ono standardno za koji se ne zna sta je. Naime od tih tweakova, uradio sam par stvari, ali mislim da je problem nastao kad sam gasio nepotrebne windows servise, isto prema uputstvu, verovatno je negde neki zatrebao da napravio kurslus jer je bio iskljucen... E sad pitanje, kako ja da vratim Windows ikonice, nikako nece da se vrate cak i na opciju Change Icon, i to nece da se vrate na tu ikonicu [default]? Ima li neko neki predlog? Evo prilozena slika kako to smesno izgleda...

Prilozi

• Ikonice.webp
    Ikonice.webp
    102.4 KB · Pregleda: 73
Mozda da refresh-ujes icon cache. Ides u folder "Documents and Settings/Username/Local Settings/Application Data" i tamo obrises IconCache.db fajl. Posle toga on ce se ponovo kreirati
i mozda ce se ikonice vratiti.

Mozda da refresh-ujes icon cache. Ides u folder "Documents and Settings/Username/Local Settings/Application Data" i tamo obrises IconCache.db fajl. Posle toga on ce se ponovo kreirati
i mozda ce se ikonice vratiti.

E probao sam, al ne vredi, opet isto, kao da je izgubio samo ikonice my computera, foldera i precica u onom system32-skom SHELL32.dll, mada te ikonice se na Change Icon u spisku vide normalno, ali nece da prihvati samo default ikonicu recimo za foldere, ostale sljakaju... Kako bi mogao da podesim ikonice za foldere i precice, my comp i hard diskove, ali sve da se promene automatski?

E sredio se sistem, opet posle GTA🙂, samo sam vratio sva tweakovanja i servise, i posle igranja GTA vratise se ikonice! Komp mi je poludio skroz! xD

Mozda da probas nekim programom da promenis ceo paket sistemskih ikona? Ja na primer koristim Style XP v3.19 i njime uspesno menjam ceo set sistemskih ikona, doduse nisam imao problem pre toga kao ti. Imas i hrpu drugih programa koji rade to isto, da ne nabrajam.
Sad se setih i jednostavnije varijante a to je da probas i sa TweakUI programom. Nadjes u njemu opciju Rebuild icons i kliknes na repair now.

Pretece me spock1 sa varijantom sa TweakUI.:d

Poslednja izmena:
Ok, hvala svima na pomoci, koristicu to Microsoftovo ako opet bude problema... Te programcice Style Xp i slicno izbegavam, imao sam problema sa njima ranije

Nazad
Vrh Dno