Šta je novo?

WInXP <<< problem sa modemom

• Začetnik teme Začetnik teme Lucas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
705
Imam problem sa instalacijoj Conexant modema pod WinXP-om.
Dakle, onaj CD sto sam dobio sa drajverima (ni jedan OS, do sada mi nije automatski prepoznao ovo djubre od modema) ne radi na XP-u (od 98-me, i 2000 radi) jednostavno kazem mu da je drajver na disku, i dam mu lokaciju gde stoji drajver za win2000, al on nece da ga nadje pa to ti je!

Cito sam i help sa diska, i tamo pise da za NT 4.0 (bruka!!) treba da se pokrene setup.exe, pokrenem ga, i on mi kao instalira modem, resetujem komp, udjem u modem (iz system menagera, pa u modem - odnosno proporties) i komp mi zablokira... stisnem reset, uradi scandisk, pa obrisem modem (radi se o tome da onaj pravi modem nije ni bio detektovan 🙁)
Poslacu vam sliku, malo kasnije (posto sad surfujem sa win2000)

E, sad mozda bi se ja i pomirio sa sudbinom, nego se radi o tome da sam ja ranije imao XP (uvek mi je bio problem da nateram taj sugavi modem da radi-pod bilo kojim sistemom....) i surfoovao sam pod XP-om....

DAKLME MODEM JE RANIJE (PRE NEKOLIKO MESECI-EVENTUALNO GODINA) RADIO!!!!

pomoc!

ConextantFX FX FX FX

ubih ga 🙂 cheers

inace configuracija

Celly 433@566 <-blizu
196mb RAM (310-al to je svojevrstan problem... 🙁)
Quantium AS 20gb
IBM 120 60gb
Conextant modem,
voodoo III 2000
TEach 40x
Sony 24/10/40x
Jnc napajanje 😉
mrezna, i muzicka (Yamaha...)
inace imam i fan (onaj cooler box za cllyja) zalepljen za taj IBM...

Conexant je cip a ne modem. Ko je proizvodjac tog modema ???

Imam Acorp modem sa Conexant cipom, u XP-u radi sasvim solidno sa "Generic 56k modem" driverima iz samog OS-a, a jos malo bolje sa XP driverima skinutim sa Acorp-ovog sajta...

Pa dobro, cemu ista prica na dva mesta? Moze da se postuje u oba thread-a, ne vidim razlog za otvaranje drugog

chivitli je napisao(la):
Pa dobro, cemu ista prica na dva mesta? Moze da se postuje u oba thread-a, ne vidim razlog za otvaranje drugog
Prvo mi uopste nije bilo jasno o cemu pricas, a onda sam nakon 15 minuta trazenja pronasao thread sa istim pitanjem, sa vrlo neinventivnim naslovom "Pomoc!!!"
Moderatori su cini mi se vise puta savetovali da se takvi naslovi izbegavaju i potpuno su u pravu, evo recimo ni ja takav thread ciji mi naslov ne nagovestava o cemu se radi uopste nisam otvarao niti ga konstatovao...🙁

U svakom slucaju, sad kad je zbrka napravljena neki moderator bi mogao da bude ljubazan i potrudi se da spoji postove u jedan thread, nadam se u ovaj ciji naslov ima nekog smisla...

ocito je da ti drajveri prave problem. pokusaj da u google upises model svog modema (verovatno se nalazi odstampan na samom modemu)

inace to sto startujes setup za winnt4.0 nije pamento. nt arhitektura se skroz razlikuje od svih ostalih windowsa tako da nema sanse recimo da ti drajveri prorade

drapin je napisao(la):
Prvo mi uopste nije bilo jasno o cemu pricas, a onda sam nakon 15 minuta trazenja pronasao thread sa istim pitanjem, sa vrlo neinventivnim naslovom "Pomoc!!!"
Moderatori su cini mi se vise puta savetovali da se takvi naslovi izbegavaju i potpuno su u pravu, evo recimo ni ja takav thread ciji mi naslov ne nagovestava o cemu se radi uopste nisam otvarao niti ga konstatovao...🙁

U svakom slucaju, sad kad je zbrka napravljena neki moderator bi mogao da bude ljubazan i potrudi se da spoji postove u jedan thread, nadam se u ovaj ciji naslov ima nekog smisla...

Pa dobro, to je ok, ali posto ga je vec neko konstatovao u onom threadu nije trebao da otvara drugi
Anywaycheers

Anonymous je napisao(la):
Imam problem sa instalacijoj Conexant modema pod WinXP-om.
Dakle, onaj CD sto sam dobio sa drajverima (ni jedan OS, do sada mi nije automatski prepoznao ovo djubre od modema) ne radi na XP-u (od 98-me, i 2000 radi) jednostavno kazem mu da je drajver na disku, i dam mu lokaciju gde stoji drajver za win2000, al on nece da ga nadje pa to ti je............
cekaj malo ....koji je to conexant?ISA?PCI?33600?56k?HCF?HSF?ako je to p'n'p modem kako ga win ne prepoznaje?A jel ti u BIOSU ukljuceno/iskljuceno ono da bios sam detektuje p'n'p uredjaje?

probaj da na add/remove hardware(u contol panelu) obrises(eventualni)drajver za modem,a ne iz system managera(ne obrise ga vec ga samo ukloni iz liste a drajver ostane na disku),a sam XP ce ga vec nekako prepoznati.

za drajvere za XP
(mislim da ces morati na ovu stranu pa se slozis- Agree)
http://www.conexant.com/customer/md_driverassistance.html

a inace direktan download
HSF Conexant 56k
http://www.conexant.com/customer/files/HSFp_WinXP.zip

HCF Conexant 56k
http://www.conexant.com/customer/files/HCFp_WinXP.zip

ako nista ne pomogne probaj help stranu
http://www.conexant.com/customer/md_winxpinfo.html
a ako je stariji modem.....🙁
na google pa trazi! :whip

drapin je napisao(la):

chivitli, problem jeste u tome sto je OVAJ thread prvo otvoren, a posle onaj-i verovao ili ne, prvo sam dobio odgovor na onaj (zato sam i stavio onako bedan naslov)
jednostavno bio sam u bedaku (od druga sam surfovao) tako da mi komp bash nije bio operativan-te sam morao da pozurim...

inace modem je no-name (ma mozda i ima ime al neko levo) kupljen u MD-profy-ju

-------------------------
inace to sto startujes setup za winnt4.0 nije pamento. nt arhitektura se skroz razlikuje od svih ostalih windowsa tako da nema sanse recimo da ti drajveri prorade
-------------------------
I nije-sje*o mi se XP 🙁
dakle sledi re install... eh

modem jeste P&P, i prepozna ga XP (kao m-nesto device), al nijedan do sada ponudjen drajver nije hteo da primi, elem skinuo sam drajvere za njega sa sajta proizvodjaca (modem je HCF) i ... videcemo jel radi cim re-instal sistem, a to ce biti cim pustim ovaj answer...

kako u ADD remove hardware mogu da obrisem drajver?

Pozdrav&EnJoy The Life (trademark🙂)

kako u ADD remove hardware mogu da obrisem drajver?
nikada ga neces tako skloniti za stalno, bitno je da ga sam rucno izbrises iz drajver kesa. e sad windowsi ne drze drajvere u istim direktorijumima koliko znam, razlicio je od verzije do verzije, tj. arhitekture, znaci win2k i ovi ostali

kako pod win me? (ranije sam radio tako nesto - valjda u system?)

skinuo sam najnovije drajvere za WinXP, Me, 2000... i instalirao sam ME na cist disk, e sad, upotrebio sam te nove drajvere - i komp naso modem, i prepoznao ga, al kad ocu da zovem ne cuje se nista-samo ceka (nije wait for dailtone, jer sam ga iskjucio)

Help?

palo mi na pamet da modem ipak nije HCF odnosno HardWerski, vec da je SF <-softverski...

u 2000-ci mi lepo radi (doduse sa starim drajverima), a pise HCF 56k PCI modem

Nego ovde imas drajvere za malo egzoticnije Conexant modeme koji se ,nazalost, mogu naci kod nas!Mozda pomogne!
Ja znam da sam se ubio trazeci drajver za moj Conexant(WinXP ga prepoznaje kao IBM Fax Data modem) a ima neku vrlo cudnu oznaku (neki cetvorocifren broj kao i svi Conexanti ali revizija br.11)sve dok nisam otisao na tu adresu i downloadovao jedan od tih.
Sa srecom! 😉

Nazad
Vrh Dno