Šta je novo?

WinXp problem ...126 procesa....

DJmihailo

Čuven
Učlanjen(a)
17.11.2004
Poena
695
Pozvao me prijatelj da mu pogledam problem na PC..WinXP, Amd2000. HD 40gb, 256 ram i gf 5200, dakle sin mu je napunio hard igricama, čim se sistem podigne jednostavno se zaglupi, odnosno, beskonačno se čeka da se aktivira bilo koji program...
Krenem u Safe mod isto....
Počnem novu instalaciju Winxp SP2 i u toku nje mu kažem da uradi quick format... Podignem sistem sve u redu...Instaliram Tcmd, drajvere za grafičku, restartujem kada ono isto... task mamager pokazuje 126 procesa u toku!!! a zauzeće procesora 80-99%...
da li je moguće da sam se *****ao što sam mu dao quick format a ne onaj normalan... da li je po vama sw ili možda i HW problem?

Mislim da nema veze sa nacinom formatiranja.
Koji su procesi?
Mozda neki od drajvera nije dobar pa napravi neku glupost. Probaj da skines noije drajvere.

Najnoviji su drajveri, a procesi su Helpcsg.exe...za ono csg nisam siguran ali je helpnešto.exe sigurno...

da nije neka virushchina u pitanju. mnogo helpova koji se sami poajvljuju proveri ti to bato iako je nova makina mozda si instalirao neku igru koja je zarazena il slichno.
uglavnom ovakve stvari se ne deshavaju a hw sigurno problem nije.

to3a je napisao(la):
da nije neka virushchina u pitanju. mnogo helpova koji se sami poajvljuju proveri ti to bato iako je nova makina mozda si instalirao neku igru koja je zarazena il slichno.
uglavnom ovakve stvari se ne deshavaju a hw sigurno problem nije.
Nisi pratio :smash: Mašina je daleko od nove, ploča je MSI KVA4 ili tako nekako, Winxp je ponovo podignut sa quick formatom, a zatim drugi put sa punim formatom...Kada se podigne sistem postoje dve mogućnosti ili sve proradi kako treba ( to sve je praktično tcmd i programi koji dolaze uz Winxp) ili se zaglupi. vidim da disk drlja, gori lampica, a task manager pokszuje preko 100 procesa ( tih nekih help)... i pomaže jedino ubijanje procesa, jedan po jedan ili ponovni restart...

DJmihailo je napisao(la):
Nisi pratio :smash: Mašina je daleko od nove, ploča je MSI KVA4 ili tako nekako, Winxp je ponovo podignut sa quick formatom, a zatim drugi put sa punim formatom...Kada se podigne sistem postoje dve mogućnosti ili sve proradi kako treba ( to sve je praktično tcmd i programi koji dolaze uz Winxp) ili se zaglupi. vidim da disk drlja, gori lampica, a task manager pokszuje preko 100 procesa ( tih nekih help)... i pomaže jedino ubijanje procesa, jedan po jedan ili ponovni restart...

Ako i u safe modu tako radi definitivno nesto nije kako treba. U safe modu bi trebalo da podigne oko 12-14 osnovnih procesa. Proveri tcmd da nije zarazen nekom viruscinom ili mu uradi chkdsk pa defragmentaciju pa onda vidi kako se ponasa

Pazi, kad ja na mojoj mašini, na kojoj nema ludila koje nije instalirano i aktivno (trenutno mi je 31 ikonica samo u tray-u), imam 57 aktivnih procesa. 126 je skoro nezamislivo mnogo.

Poslednja izmena:
Vrh Dno