Šta je novo?

WinXP od 13GB!?!

MMilos

Čuven
Učlanjen(a)
11.05.2002
Poena
619
Treba mi pomoc. Particija od 13GB na kojoj je XP i samo instalirani programi ima slobodno samo 33MB!?!
Na Bench-u sam ranije mogao da nadjem odgovore na takva pitanja, medjutim posle 2 godine neaktivnosti, sad ne mogu da se snadjem. Mnogo je postao veliki, malo i komlikovan, a sticky teme koje su ranije stajale na pocektu, vise ne vidim.
Sad kad ukucam kljucne reci, vise ne vidim konkretan odgovor, nego totalni haos (ili sam totalno ispao iz fazona, pa se krecem ko dete-***** po sajtu)
Najblize kao odgovor je
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=57299&highlight=windows+xp+tweak&page=4

jel ima neko link ili objasnjenje za redukciju prostora?

Meni zvuci pomalo neverovatno da ti je XP zauzeo toliki prostor. Ne znam koje, i koliko programa imas, ali...

Ajd par predloga- disk cleanup, pa pobrisi sve restore point-e. Iskljuci system restore. Obrisi sadrzaj prefetch foldera.

Ili instaliraj TuneUP utilities, pa pomocu njega ocisti sve sto ti ne treba, uz par klikova. (restore, prefetch, win update backups, temp files...).

Takodje: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=218795

Poslednja izmena:
Za pocetak obrisi sadrzaj "C:\Documents and Settings\USERNAME\Local Settings\Temp"

1) Obrisi temp
2) vidi koliki ti je pagefile
3) da li ti je ukljucen hibernate
4) Kazes XP i instalirani programi? Veoma lako ti programi mogu da predju tih 13GB.

Meni zvuci pomalo neverovatno da ti je XP zauzeo toliki prostor. Ne znam koje, i koliko programa imas, ali...

Ajd par predloga- disk cleanup, pa pobrisi sve restore point-e. Iskljuci system restore. Obrisi sadrzaj prefetch foldera.

Ili instaliraj TuneUP utilities, pa pomocu njega ocisti sve sto ti ne treba, uz par klikova. (restore, prefetch, win update backups, temp files...).

Takodje: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=218795

to sve odradio iz win-ovog cistaca, oslobodio 100tinak mb.
od programa sam imao catia-u i solid works. trebalo mi za 3d modeliranje, ali sam skinuo. koci masinu. ipak je ovo preslabo za te rabote.

link koristan, pomogao donekle.

Poslednja izmena:
Za pocetak obrisi sadrzaj "C:\Documents and Settings\USERNAME\Local Settings\Temp"

na neku foru ga nisam nikako video. ni nakon ukljucivanja nevidljivih fajlova u podesavanju.
ali zato je radio live windows sa cd-a i nasao sam temp. :D obrisano 4,5 gb kojecega.
sad ima mesta da disckeeper, pa cu da vidim sta ce dalje. moguce da je pobrkao sa kalkulisanjem slobodnog prostora.

1) Obrisi temp
2) vidi koliki ti je pagefile
3) da li ti je ukljucen hibernate
4) Kazes XP i instalirani programi? Veoma lako ti programi mogu da predju tih 13GB.

ma od programa nema nista spektakularno. corel, illustrator i office. nema sve zajedno vise od 5gb. za hibernate nisam gledao.
kako pagefile da gledam? tacnije gde?

My Computer -> desni klik -> properties -> advanced.
Tu vidi koliki je pagefile i vidi da ga stavis na neku drugu particiju gde imas vise mesta. Pre smanjivanja procitaj malo sta je pagefile.

Ako si obrisao temp i oslobio tih 4-5GB ne znam sta bi vise zeleo. Verovatno na pagefile ode nesto ti programi i windows fajlovi i taman se nakupi. Mnogo je malo odvajati 13GB za sistemsku particiju.

nasao sam jos poopdne. ne mogu to ni da mnogo da diram. malo je 13gb. u stvari, dovoljno je ako nema nista sem office-a i neta. medjutim...
sad mi ostaje sredjivanje podataka od pocetka i brisanje sa hdd-a. hvala vam u svakom slucaju.

Probaj ovo meni je ocistilo skoro 1GB razno-raznih repova i nepotrebnih fajlova za koje nisam ni imao pojma da su tu.

Mozes da obrises i sadrzaj foldera C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download i C:\Windows\$NTServicePackUninstall

Mnogo je malo odvajati 13GB za sistemsku particiju.

Pa decko ima hard od 40gb,svaki gigabajt vredi ko leba,secam se kad sam imao hard od 1,2 gb i win me i par stotina megabajta free,kako sam pazio sta memorisem,a clean disk je radjen na dnevnom nivou....cheers

Probaj ovo meni je ocistilo skoro 1GB razno-raznih repova i nepotrebnih fajlova za koje nisam ni imao pojma da su tu.

Dobar programcic. Ocistio oko 500mb necega. A mislio sam da nece naci nista, obzirom da sam prethodno brisao.

a da prebacis pagefile na drugu particiju?

To sam razmisljao kasnije da izvedem, ali me ceka dosta posla pre toga. Pregled hdd-ova, kopiranje sovjih podataka na diskove, praznjenje particije sa svojim podacima i na kraju premestanje pagefile-a na tu zasebnu particiju. Sve pored toga mi je malo bzvz, da komplikujem sa formiranjem sistemskih delova na lager particiji.

a sta ako pozeli uninstall service pack? :d

i to je tacno :p
prva putanja je nadjena, ali sam obrisao 2mb podataka, sp uninstall nisam nasao folder. sad cu morati ponovo da prigevam win-u sa cd-a...

Ljudi hvala vam puno na pomoci. Ovo mi je trebalo, a sa druge strane, nisam vise znao gde da trazim. Jeste da mi se i hdd malo nalazi u haosu. Kad doteram u red sistemsku particiju, pisem sta sam uradio do kraja.

Ja i dalje ne vidim teme-korisne savete za resavanje problema kao sto je ovaj.
Jel to izbaceno sa foruma ili ja vise nemam pravo to da vidim, obzirom da sam se udaljio od foruma u poslednje dve godine?

Poslednja izmena od urednika:
A da napravis ljudsku particiju od 30+ GB?

Vrh Dno