Šta je novo?

WinXP Media Center Edition 2005 odusevljenje/razocarenje

Milan82bh

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2003
Poena
649
Pa 'ajde reko posle par dana rada na MCE da iznesem koji pozitivni i negativni utisak!

Pozitinvno
Cini se da je MCE napravljen kao pokazatelj kako ce izgledati i raditi Longhorn.Naime
MCE je mnoooogo brzi u radu od standardnog XP-a,i to se zaista oseca,pogotovo na 64bita.Ja sam za primer samo rezao DVD,grabovao muziku,igrao CMR04(VeryHigh1600x1280) sve u isto vreme i odlicno je radilo,bez usporenja i kocenja!!!Cudno ali istinito.
Sledeca stvar koja mi je zapala za oko je otvaranje control panela!Znate kad otvorite CP pa krene polako(ili brzo kako kome)ocrtavanje ikonica....toga vovde nema.
Sve ide nekako mnogo brze od obicnog XP-a!

Negativno
Mnogi driveri dolaze u konflikt sa MCE,i to je ustvari nejveci problem samog OS.M$ ne bi bi to sto jesta kad ne bi usrali negde!Valjda ce izbaciti u skorije vreme neki SP za njega,jer bi bila greota!

Samo jos da napomenem da uz MCE dolaze integrisani SP2,DX9.0c,MC10...svi novi M$ programi,a tu su i dodatni Media Center(neki 3D multimedijalni kontrolni centar),Transfer Wizard... Inace staje na 2.cd-a!
pozdrav

Milan82bh je napisao(la):
... da je MCE napravljen kao pokazatelj kako ce izgledati i raditi Longhorn
Kakva je razlika u odnosu na MCE2004+SP2+MP10 ?
Da li je nesto znacajno promenjeno ?
Ovo te pitam posto je MCE2004 isto kao i obican XP + Media Center aplikacija.

A onaj Full-screen interfejs? Jel moze da radi na obicnim kompovima...Mislim ono girder + PCTV daljinac i da mogu iz kreveta da slusam muziku i gledam video klipove ili filmove (instalirao bih i onaj DivX G400 za titlove :) ).

Meni ja najjaca ona "denserka" :D ! Joj, kako samo vrca guzom :smoke: ! Eh, eh! Ali je ruzna k'o pas ,) ili joj ja ne vidim dobro face!

Nego! Sto je Milance rekao, desilo se osjetno ubrzanje! Na Cel.2.0 i 256 ram-a to se bas ocigledno vidi, a bogami i osjeti! Na punim cetvorkama takodje ubrzanje postoji, ali je (ja mislim) za nijansu manje! U svakom slucaju moj prvi utisak je da su napravili dosta dobru optimizaciju sistema, izgled manje-vise lici na obican XP, samo sto su drukcija boje! Naravno tu su i dodatni MM programi koje nisam imao prilike detaljno testirati! Ostaje jos da vidim kako radi na AMD-ovim platformama, ali mislim da ce da leti kao ludo!

Cut ce se u buducnosti blizoj sta ce biti i kako ce raditi!

Samo mozemo da zalimo zbog nekompatabilnosti sa pojedinim drajverima a pogotovo sa AMD64 DEP-om(Data Execution Prevention)!

E , ja sam skinuo oba cd-a u .ISO formatu sa neta i OK je, nema problema sa drajverima - kao i u XP Pro.

A sta si rekao za Longhorn? Kakave veze MCE ima sa njim...? To ti je samo jedna verizja XP-a kao sto su Home, Pro, Embedded, TabletPC...

Longhorn je totalno samostalan OS koji je jos uvek u alpha fazi testiranja i jos uvek lici na XP kolko-tolko. Ali nacekacemo se jos dosta do final verzije...

Sve sto ima MCE2005 ima i posebno da se skine Microsoft Plus! i Microsoft Digital Media Edition!

Prošlo je mnogo vremena, pa mogu da se iznesu korektna zapažanja o Win Media Center. Zanima me šta je bolje, a šta lošije u odnosu na običan XP?

Poslednja izmena:
Nista nije bolje, ako ti Media Centar aplikacija nije potrebna :wave:

ako neko uspe mce tastaturu da namesti sa obicnim xp-om da radi, to bi bilo jak jako lepo...

Moj klinac ima Xbox i koristeci Vistin MC ima lepih mogucnosti za snimanje programa, pregled slika i filmova preko boxa,itd..na TV a Xbox ima HD i u kombinaciji sa HD TV to sve lepo izgleda.
Hteo sam da probam i XP MCE da vidim kako radi, hvala.

Vrh Dno