Šta je novo?

WinXP Instalacija zeza :(

Invader

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2004
Poena
349
Konfiguracija: A7nx-x, Sempron 2200+, 512ddr, 80gb Maxtor, Lg Dvd rom.
Ubacujem XP cd, press any key... Krece instalacija, formatiranje, kopira fajlove na hard, ide automatski restart... sad bi trebala instalacija da krene bez cd-a, to jest da se ucita sa harda... detecting dmi... "ERROR LOADING OPERATING SYSTEM" instalacija nece da se nastavi, krenem ponovo da instaliram, formatiram i opet isto :wall:
E sad, rekoh mora da hard zeza, ubacim hard u svoju konf, sve radi lepo, kopiranje, nema gubljenja podataka
Sad je kasno, sutra cu da pokusam da zamenim IDE granu od DVD-ja sa onom od 80 ili da stavim u tu konfiguraciju hard sa vec instaliranim sistemom
Da li je neko imao slicna iskustva(nesrecu) :trust:

Treba da krene sa harda, al' CD mora da ostane unutra...

Šta sam ja pričao za DVD i 80-pinske kablove ;) ?

Nije memorija, stavio sam svoju o5 isto, stavio sam tu memoriju u moj komp radi sve lepo, stavio sam dvd na 80 kabl i instalirao o5 isto, primetio sam da dvd trese citavo kuciste tako da sam ubacio svoj rezac i sad instaliram win preko njega, nadam se da ce ovo upseti...

Opet isto, stavio sam drugi hard sa vec instaliranim sistemom, radi bez problema.Sad me zanima sta bi moglo da zeza, da li je cd xp ili mozda ploca, kao lose prenosi podatke ili tako nesto...
Ima li neko predlog sta bi moglo biti u kavaru?

Pokreni fdisk sa neke startup diskete (win98, win me...) i pomocu njega obrisi SVE particije na hardu - da bude samo 1 celina. Moj ortak je imao identican problem i upravo je to pravilo problem - na hdd-u je zaostala neka particija ili sl i pravila je bas navedeni problem. Posle toga odradio je instalaciju bez ikakvih problema. Nadam se da ce ti ovo pomoci :)

Promeni u Biosu access mode za hard disk. Imas opcije AUTO,LBA,CHS.

Stavi na LBA, i probaj onda. Trebalo bi da pomogne 99%.

GSM je napisao(la):
Pokreni fdisk sa neke startup diskete (win98, win me...) i pomocu njega obrisi SVE particije na hardu - da bude samo 1 celina. Moj ortak je imao identican problem i upravo je to pravilo problem - na hdd-u je zaostala neka particija ili sl i pravila je bas navedeni problem. Posle toga odradio je instalaciju bez ikakvih problema. Nadam se da ce ti ovo pomoci :)
E brate hvala ti, sad radi :banana:
Spasao si me ciamanja, taman sam hteo da idem da zemenim plocu :d
Imas od mene punjenu pljeskavicu i pivo :)
Poz :wave:

Poslednja izmena:
Pa naravno da radi, jel sumnjas u mene :D
A sto se punjene pljeskavice i piva tice - naravno da moze :) , tako se nesto ne odbija :bottle: Inace vidim i da smo maltene u komsiluku tj ja sam sa Konjarnika (Republike :D ) a ti sa Leka`s Hill State :D Mogli bi da uspostavimo "medjudrzavnu" saradnju ;)
Drago mi je da si resio problem.
Pozdrav

Onda dogovoreno :) Obezbedicu ja za tvoju "diplomatsku misiju" :D prostor u TC-u Konjarnik pa da mozemo natenane (uz pivo i pljeske razume se :D ) da usaglasavamo strategiju za zajednicko pristupanje EU - 2162. godine :d

Ma nemojte sami cekajte nas ostale lakse cemo svi zajedno mozda tako uspemo i do 2130te :d

A evo i brace sa NBG-a :D Bogami, taj plan za 2130tu ti je bas ambiciozan :D Nisi valjda mislio da "radimo" 8 sati dnevno? :p Vidim ja da cemo morati da ulozimo puno truda (i popijemo puno piva :bottle: ) ne bi li kvalitetno sagledali sve aspekte problema i uradili posao kako treba :D

Vrh Dno