Šta je novo?

WinXP i "zastajkivanje"

tex707

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
680
Imam (izmedju ostalih) instaliran WinXP bez Service Pack-a. Prilicno cesto mi se desava da dolazi do zastajkivanja, cak i prividnog blokiranja, kao da sve sto je otvoreno od programa nesto ceka...radi samo cursor...posle 2-10 minuta (otprilike) sve normalno nastavlja sa radom. Najuocljivija je pojava kada se radi sa nekim graficki zahtevnijim programima - SVE se "zamrzne", deluje kao da je reset neophodan, a onda, posle nekoliko minuta, sve nastavi normalno.

Da li neko ima ovakva iskustva i zna li se resenje ovog problema?

Sistem:

ABIT NF7-S
T-Bred @ 2.34GHz
1GB RAM
60+20 GB HDD
GF2 Ti500

Meni se to desava samo kad preteram sa OC, pa sve radi ali trokira povremeno. Zavrsavao bi on testove i na vecoj frekvenciji, ali ocigledno ni na ovoj nije bas rock-steady. Probaj da mrdnes magistralu i frekvenciju malo na dole, pa proveri dali se desava nesto slicno. Izgleda da se thoroughbread-i vrlo cudno ponasaju na "granicnim" frekvencijama, a moguce je i da se to iz nekog razloga manifestuje samo u XP-u (mada ja samo XP i koristim)

[Mancha] je napisao(la):
Meni se to desava samo kad preteram sa OC, pa sve radi ali trokira povremeno. Zavrsavao bi on testove i na vecoj frekvenciji, ali ocigledno ni na ovoj nije bas rock-steady. Probaj da mrdnes magistralu i frekvenciju malo na dole, pa proveri dali se desava nesto slicno. Izgleda da se thoroughbread-i vrlo cudno ponasaju na "granicnim" frekvencijama, a moguce je i da se to iz nekog razloga manifestuje samo u XP-u (mada ja samo XP i koristim)

Hvala za tip....

Evo, sada sam spustio sa FSB 203MHz na 200MHz....izgleda da je OK. Cudi me da je OC u pitanju, jer sve testove prolazi glat...

mozde service pack 2 resi ta sr**a,a vidio sam nove vindoze LONGHORN u nekakvoj alpha verziji za download oko 550 megabajtica :eek:

tex707 je napisao(la):
[Mancha] je napisao(la):

Hvala za tip....

Evo, sada sam spustio sa FSB 203MHz na 200MHz....izgleda da je OK. Cudi me da je OC u pitanju, jer sve testove prolazi glat...

Isti slucaj je bi0o kada smo ja i drug overklokovali neki TBredB, koji je npr. zastajkivao svakih 5 min na 2-3 sekunde. Npr. ide igrica pa onda sve stane, pa nastavi...

delimir je napisao(la):
...

Isti slucaj je bi0o kada smo ja i drug overklokovali neki TBredB, koji je npr. zastajkivao svakih 5 min na 2-3 sekunde. Npr. ide igrica pa onda sve stane, pa nastavi...

Ma da je barem tako...nego kod mene stane na nekoliko minuta....:(

Nazad
Vrh Dno