Šta je novo?

WinXP i Windows Update

outlaw

Uzvišen
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
2,525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 5700X w/ AMD Wraith Prism LED RGB Cooler
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
16GB (2x8) DDR4 3200MHz A-DATA AX4U32008G16A-ST50 XPG
GPU
GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G
Storage
ADATA XPG SX8200 Pro NVMe SSD 512GB M.2 2280 PCIe & WD Red Plus WD40EFPX 4TB CMR
Zvuk
Creative Sound Blaster Z
PSU
BeQuiet Pure Power 12M 750W ATX 3.0
Kućište
NZXT H5 Flow w/ 4x Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB & 2x Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB circus
Monitor
Samsung SyncMaster 2443BW 24" 1920x1200
Miš & tastatura
Logitech G502 Hero & Logitech K740 Illuminated Keyboard
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch4 Classic 42mm
GoPro HERO12 Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Startovao sam posle instalacije WinXP-a onaj njegov WinUpdate koji mi je nasao gomilu pathceva, cca 40MB...

Naravno, sa mojom centralom je nemoguce preneti toliku kolicinu podataka, pa zato pitam: da li je moguce i kako da npr. sa posla poskidam sve te pathceve, pa ih onda na miru instaliram kod kuce?

Svaki update ima sebi karakterističnu, alfanumeričku oznaku, tipa Q3891193. Preko tih oznaka ih možeš naći Microsoftovom sajtu, skinuti ih i instalirati kao svaki drugi update.

Uzgred, to ti radi samo ako imas originalni XP.
Update-ovi odbijaju da se instaliraju na pirata.

morbius je napisao(la):
Uzgred, to ti radi samo ako imas originalni XP.
Update-ovi odbijaju da se instaliraju na pirata.
:confused: :confused: :confused: Svasta, otkud ti ta ideja ??? Pa kako mislis da svi update-ujemo ??? ;) O:)

outlaw je napisao(la):
Startovao sam posle instalacije WinXP-a onaj njegov WinUpdate koji mi je nasao gomilu pathceva, cca 40MB...

Naravno, sa mojom centralom je nemoguce preneti toliku kolicinu podataka, pa zato pitam: da li je moguce i kako da npr. sa posla poskidam sve te pathceve, pa ih onda na miru instaliram kod kuce?

Jeco rece sve, al` ako npr. taj winXP koji si instalirao u sebi nije imao ugradjen SP1 onda na ovo tvoje dodaj i 131MB koliko treba za njega. Naravno, to nemoj da skidas nego potrazi pa ce ti neko verovatno kopirati na cd. Ne racunajuci to, mozda nije lose da budes selektivan jer je vrlo verovatno da ti ne trebaju svi patchevi. U svakom slucaju sve sigurnosne rupe treba zakrpiti, a dal` ti treba patch za neku digitalnu kameru znaces i sam.

Inace, nije nemoguce, ako se kacis (u najgorem slucaju) na 14400 onda skidas 40MB za oko 8 sati.

OK, ja sam nabavio SP i neke ***eve, ali xp nece da ih prihvati, sta da radim u tom slucaju ?

Proveri da nisi iskljucio neki service, meni nije radilo kad sam ukinuo cryptographic services.

Dark Angel je napisao(la):
OK, ja sam nabavio SP i neke ***eve, ali xp nece da ih prihvati, sta da radim u tom slucaju ?
Verovatno moras da uradis nesto o cemu ovde vise nije dozvoljeno govoriti ! ;) Potrazi stare postove iz vremena kada je SP1 izasao (...otprilike pre godinu dana ? ), ako su uopste ostali u bazi.

Svaki javni konkretan odgovor na ovo pitanje ce biti obrisan.

drapin je napisao(la):
...

:confused: :confused: :confused: Svasta, otkud ti ta ideja ??? Pa kako mislis da svi update-ujemo ??? ;) O:)

Meni je izbacilo poruku kao " Ths is an illegal version of windows bla, bla, bla" i nisam mogao da ih instaliram. A slicno se desilo i mom drugu.
WTF?

TFI (the f*** is) da je M$ tu verziju XP corp (iz nepouzdanih izvora čuo sam da je bila namenjena dell korporaciji), sa FCGW brojem koju verovatno 99% ljudi gaji na svojim računarima, stavio opasnu blacklistu. Znači SP1 neće da se instalira, kao ni SP2 kao ni bilo koji patch/fix, kao što se desi da odeš na M$ sajt i on kaže nema apdejtova(kao i u corp verziji win2k3). Znači, naravno pravac radnja, i kupovina sWINjDOWSA... :D

Kada skinem update, gde su smesteni (posto me ne pita na pocetku download-a)? Interesuje me iz prostog razloga da bih sacuvao za neku drugu instalaciju (ako je uposte moguce)

Microsoft je u poslednjih godinu i kusur promenio "politiku" skidanja svojih patcheva. Sada se vecina moze skinuti bez instalacije (tako da ostaju i "za posle"), cak i download managerima (kao sto je getright i slicno) sto pre nije bilo moguce. Ono sto treba da radis je da posetis svaku stranicu (more info...) u kojoj se detaljno objasnjava problem i patch koji ga resava, pa ces tu naci i link za fajl koji lako mozes da skines (najcesce izaberes jesicku verziju, i kliknes download [obicno je pri vrhu u desno])

Neke zakrpe (obicno one koje se ticu "rupa" u IE i sl.) postoje u vise verzija u zavisnosti dal` su npr. za win98 i ie6 ili su za winxp (koji vec u sebi ima ie6), pa samo treba izabrati ono sto je odgovarajuce.

U sustini, kad win. update izbaci spisak onoga sto treba da instalirate - idite na detaljna objasnjenja svakog od patcha, i prateci objasnjenja i linkove doci cete do fajla kojeg mozete da skinete. Sve patcheve koji se vode kao sp2 sam skinuo sa getrightom.

U slucaju kada "odma`" instalirate stvari koje su ponudjene sa spiska , mislim da se kreira temp folder pod datim userom (u my doc. and settings). Al` mi se da nije dobar nacin "loviti" ove fajlove posle skidanja (pa skidajte patcheve jedan po jedan, a posle ih instalirajte).

DS9 je napisao(la):
U slucaju kada "odma`" instalirate stvari koje su ponudjene sa spiska , mislim da se kreira temp folder pod datim userom (u my doc. and settings). Al` mi se da nije dobar nacin "loviti" ove fajlove posle skidanja (pa skidajte patcheve jedan po jedan, a posle ih instalirajte).
Kod mene pravi WUTEMP direktorijum u rootu, po instalaciji ga isprazni...

Kod kuce imam instaliran XP sa integrisanim SP1, sa posla sam donosio
sve nove peceve, do sada mi nije nista zezalo, cak je i stabilniji.....
****** nastaje kada se instalira krekovani XP pa naknadno SP1, onda trazi sifru, registraciju....

ZorMi je napisao(la):
...

Kod mene pravi WUTEMP direktorijum u rootu, po instalaciji ga isprazni...

U pravu si.
Glupo bi bilo da to radi u nekom od usera, jer su ovi patchevi sistemska stvar.

Hvala DS9. Da stvar bude bolja, skinucu sve preko sezamovog Get Order-a, a onda cu u Skadarsku da sve narezem. Pa kome treba nek se javi. cheers

Ja isam isto krenuo u nemogucu misiju... ~40 MB update-a ali sto onako sporo ide? Skidam konstantno 5 KB/s sa drugih servera ali sa M$-ovog se vuce 1 KB/s!

Vrh Dno