Šta je novo?

WinXP i windows picture and fax viewer

dreamer

Čuven
Učlanjen(a)
26.07.2002
Poena
619
Ima li nacina da se "nadmoca" viewer koji dolazi uz winXP?

Bez obzira koji program da smimim, po difoltu mi slike prikazuje u njemu...

Probaj sledeće, nadam se da razumeš :mrgreen:
To change the program that opens a file
Open My Documents.
If the file you want is not located in My Documents or its subfolders, use Search to find it. To open Search, click Start, and then click Search.

Right-click the file you want to open in a different program, and then click Properties.
On the General tab, click Change.
Click the name of the program in which you want the file to open.
Notes

To open My Documents, click Start, and then click My Documents.
This change affects all files that have the same file name extension as the file you selected. For example, if you change the program that opens a .jpg file, all .jpg files will open in this program.
You can also change the program that opens a file by right-clicking the file, clicking Open With, and then clicking the program name. If the program you want is not displayed, click Browse.

Boze me sakloni, ko pise ovo :S :eye: ...kakve veze ima My Docs, kakav Search...valjda ovaj koji je pisao 90% stvari drzi u My Docs, "organizovan" covek. :rolleyes: :mrgreen:

Mis'im, moze i tako ali...Dakle, naj jednostavnije otvori bilo koji Explorer prozor, od My Computer pa dalje, menu Tools/Folder Options/File Types i onda uradi slicno onome sto je opisao, znaci Change pa izaberes program iz liste.

Inace, ACDSee, kao naj upotrebljavaniji program za pregled slika mora sam da preuzme gotovo sve formate, ili barem pri instalaciji da te pita koje da preuzima, a verujem da se slicno ponasaju i ostali slicni programi. Zasto to kod tebe nije uradio je zanimljivo pitanje. Ako koristis bas njega, onda mozes to naknadno da uradis i iz samog programa, kroz Options ili kako se vec zove njegova konfiguracija...

Ma probao sam ovo u File Types i pre nego sto sam postovao ali ne radi, pise da je default program ACDSee...
verovatno ne radi jer je ACDSee 3.1, nabavicu neku noviju verziju...

Takodje, kad kliknem desnim tasterom na sliku, prva opcija je Preview, pa tek onda Open. Sa Open pokrene ACDsee kako treba...

Nije da mi je nesto bitno ovo, samo me je**no nervira :)

Boze me sakloni, ko pise ovo :S :eye: ...kakve veze ima My Docs, kakav Search...valjda ovaj koji je pisao 90% stvari drzi u My Docs, "organizovan" covek. :rolleyes: :mrgreen:
Nisam ja ovo pisao, nego sam lepo otišo u Windows-ov help pretražio po File association pa Copy&Paste, mrzelo me da kucam, a u principu piše sve isto ko što napisa i ti.
Ali morao si da kritikuješ je da? Mi svi glupi, a ti pametan.

skydiver je napisao(la):
Nisam ja ovo pisao, nego sam lepo otišo u Windows-ov help pretražio po File association pa Copy&Paste, mrzelo me da kucam, a u principu piše sve isto ko što napisa i ti.
Ali morao si da kritikuješ je da? Mi svi glupi, a ti pametan.

Pa ko je rekao da si ti pisao ??? :shock: To mi zaista nije ni na pamet palo, ocigledno je bilo da je citirano iz nekog americko/engleskog "strucnog stiva".

I hvala ti sto si precizirao da je iz Windows-ovog helpa, za koji je opste poznato da su ga pisali ****** ( ...ono u stilu ako ne vidite nista na monitoru - upalite racunar, i slicni biseri ), tako da moj komentar uopste nije deplasiran.

A i nisam rekao da sustina nije tacna, lepo sam napisao "moze i tako", samo sto je covek krenuo od "Kulina Bana preko Male Krsne", preko My Documents-a i Search-a, umesto da ide konkretno i direktno u srz resenja...

Iako mislim da je moj post bio dovoljno jasan, ako si se zbog neke nezgrapne konstrukcije tih recenica ti licno osetio prozvanim onda se iskreno izvinjavam, to mi svakako nije bila namera.

Poslednja izmena:
OK izvini, moja greška. Slažem se ja za taj Windows Help, ali mi tako bi najlakše. Ispado glup sad aaa???

ZoNi je napisao(la):
probaj ovo: desni klik na sliku, pa Open with, pa izaberi ACDSee i stikliraj "Always with this..."
To je ok, ali cini mi se da ne radi kako treba u XP-u sa ACDsee-jem 3.1 i starijim.
Jednostavno XP uvijek vrati na Fax@Pics viewer. To nije slucaj u 98 i sa novijim EjSiDiSijevima....

Evo sad pogledah, cak su u File Types tipovi ispravno dodjeljeni ACDsee-u....

Ne znam nisam pametan, izgleda da moram da kupim novu verziju omiljenog pregledaca slika :angel:

Poslednja izmena:
M$W ima ruznu osobinu da bez obzira sta stavili da otvra neke fajlove, on vrati na staro.
Ovo sam nasao na nekom tweakerskom sajtu i garantorano radi!!!
"Normally, the Windows Image and Fax Viewer will steal associations from other image viewers, such as AcdSee, so that when you double-click a jpeg (for example) it is opened with WIFV. To prevent this irritating behavior, delete the subkey inside HKCR\SystemFileAssociations\image\ShellEx\ContextMenuHandlers which I believe was named Preview (before I deleted it, that is)"

Samo sto ima jedan problem: posle ove akcije vise nema nikakvih thumbnailova na folderima i svega sto ima bilo kakve veze sa "sistemskim" prikazom slika, pa ko voli nek izvoli.

deka je napisao(la):
Samo sto ima jedan problem: posle ove akcije vise nema nikakvih thumbnailova na folderima i svega sto ima bilo kakve veze sa "sistemskim" prikazom slika, pa ko voli nek izvoli.

Pa to nije uopste problem, cak sta vise ;)

Nazad
Vrh Dno