Šta je novo?

winXP i OfficeXP

merlin

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
649
Gde moze najjeftinije da se kupi winXP i OfficeXP i za koliko?

Postoje dve bitne razlike:

Original, ili ne-original? :whip

Ovo prvo ti je otprilike svuda isto, a Bogami je i ovo drugo.. :beat:

Razmera je xxxx$ na prema 1xx din ..... (D)

Gde moze najjeftinije da se kupi winXP i OfficeXP i za koliko?
Zavisi za koliko stanica ti treba, da li kupujes sa nekim hardverom, hoces li upgrade bez doplata... itd. Npr. cene za koje znam: WinXP Pro OEM (uz neko parce hardvera) reda 180 evra, OfficeXP Pro retail (na 1 komad) reda 550 evra.

Re: Re: winXP i OfficeXP

ZorMi je napisao(la):
Zavisi za koliko stanica ti treba, da li kupujes sa nekim hardverom, hoces li upgrade bez doplata... itd. Npr. cene za koje znam: WinXP Pro OEM (uz neko parce hardvera) reda 180 evra, OfficeXP Pro retail (na 1 komad) reda 550 evra.

Original za 9 racunara

Re: Re: Re: winXP i OfficeXP

Original za 9 racunara
U tom slucaju ima smisla razmotriti OSL pretplatni ugovor jer se narocito zbog Officea isplati. Npr. uzeti WinXP Pro OEM uz prosirenja memorije ili tako nesto, a Office na pretplatu (pogotovu sto uskoro izlazi i nova verzija koju ce pretplatnici dobiti bez doplate). Moze se uzeti i WindowsXP na pretplatu ali se radi o upgrade verziji pa bi prethodno trebalo kupiti neki Win98 OEM sto dize cenu... Ako ne, onda tzv. OLP ugovor sa popustom na kolicinu. Mozemo da sracunamo sta tacno koliko kosta pa da se probere...

Pitam jer smo dobili OSL ugovor za Office i win i to za 2003 godinu iznosi 90.000 dinara a toliki iznos treba uplatiti i 2004 i 2005 ako kurs dolar/dinar ostane isti. Pa me je interesovalo sta se vise isplati.

merlin je napisao(la):
Pitam jer smo dobili OSL ugovor za Office i win i to za 2003 godinu iznosi 90.000 dinara a toliki iznos treba uplatiti i 2004 i 2005 ako kurs dolar/dinar ostane isti. Pa me je interesovalo sta se vise isplati.

Generalno, OSL se isplati, cak i u varijanti otkupa posle tri godine...
NE treba zaboraviti ni SA...

Po sumi mi se cini da su vam racunali samo WinXP Pro Upgrade i Office XP (OSL ugovor), ali morate da imate prethodno bilo kakav legalan Windows da bi Upgrade verzija vazila. Ponudjaci to cesto precute, a inspekciju moze da interesuje na sta je primenjen taj upgrade. Takodje je uracunat i popust za postojeci legalan Win koji ne znam da li imate...

Ako nemate legalan Win na racunarima, onda bi npr. uzeli Win98OEM (uz neke delove hardwarea) pa tek onda OSL ugovor sto bi izaslo oko $3190 prve godine i po $2250 svake sledece. Ako bi uzeli WinXP Pro OEM (uz neki hardware) i samo OfficeXP Pro po OSL ugovoru onda bi izaslo reda $3600 prve godine i po $1700 svake sledece. Moguci su i neki dodatni popusti za taj broj racunara...

Naravno da nemamo nikakav legalan softver na koji bi uradili upgrade. To je cena koju je dobio Sekretarijat za kulturu grada od MS. Kada sam zvao da pitam kada ćemo dobiti neke diskove sa softverom ljudi su mi rekli da sekretrijat dobija samo jedan komplet softver koji korisnici mogu da pozajme da instaliraju ili da iskopiraju. Tako ispada da će nekih dvadesetk ustanova kulture u gradu imati isti win i office legalno.
Kakva kombinacija. Kako se MS brzo ulopio u srpske kombinacije.

merlin je napisao(la):
Naravno da nemamo nikakav legalan softver na koji bi uradili upgrade. To je cena koju je dobio Sekretarijat za kulturu grada od MS. Kada sam zvao da pitam kada ćemo dobiti neke diskove sa softverom ljudi su mi rekli da sekretrijat dobija samo jedan komplet softver koji korisnici mogu da pozajme da instaliraju ili da iskopiraju. Tako ispada da će nekih dvadesetk ustanova kulture u gradu imati isti win i office legalno.
Kakva kombinacija. Kako se MS brzo ulopio u srpske kombinacije.

Svaka instalacija na CD-u se placa dodatnih 40US$...

Vrh Dno