Šta je novo?

WinXP End User Agreement?!?

freeman

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2002
Poena
620
Prilikom instalacije WinXP Pro iz cistog DOS-a setup mi trazi End User Agreement. Instalaciju je posle toga nemoguce nastaviti. Ako setup pokrenem iz Win98 sve ide glatko. Inace, serijski broj WinXP-a je FCKGW-RHQQ2-YXRKT-8TGGW-2B7Q8 ako to nesto znaci (zbog verzije). Kako da instaliram XP iz pure DOS-a?

freeman je napisao(la):
Prilikom instalacije WinXP Pro iz cistog DOS-a setup mi trazi End User Agreement. Instalaciju je posle toga nemoguce nastaviti. Ako setup pokrenem iz Win98 sve ide glatko. Inace, serijski broj WinXP-a je FCKGW-RHQQ2-YXRKT-8TGGW-2B7Q8 ako to nesto znaci (zbog verzije). Kako da instaliram XP iz pure DOS-a?

Da li si kliknuo F8 kada ti je ponudio EULA?

freeman je napisao(la):
Prilikom instalacije WinXP Pro iz cistog DOS-a

Zar on moze da se instalira iz Dosa? Koliko ja znam on je Upgrade na Win98 prema tome moras da ga instaliras iz 98-ice.

Ako mozes, boot-uj sa CD-a i neces imati nikakvih problema.

Titanium Angel je napisao(la):
Ako mozes, boot-uj sa CD-a i neces imati nikakvih problema.

Zaboravih da postoji butabilni CD! ctp; Evo pokrio sam se usima, a vi zauzvrat zaboravite da sam ono ikada napisao! Moze? :( Poz!! :wave;

Nazalost, instalacioni CD sam morao da vratim, ali sam zato iskopirao njegov celokupan sadrzaj na HDD. Hoce li CD biti butabilan ako ga narezem tako sto cu samo iskopirati sadrzaj foldera u kome mi se nalazi instalacija XP-a (kao kad rezem obicne data diskove) ili moram da napravim kopiju (CD to CD)?

BTW, ne pomaze ako pritisnem F8. Jedina mogucnost je da napustim instalaciju kada mi setup ponudi EULA.

freeman je napisao(la):
Hoce li CD biti butabilan ako ga narezem tako sto cu samo iskopirati sadrzaj foldera u kome mi se nalazi instalacija XP-a (kao kad rezem obicne data diskove) ili moram da napravim kopiju (CD to CD)?
Moras napraviti kopiju direktno CD -> CD da bi bio butabilan. Nikad nisam instalirao na drugi nacin, tako da ti ne mogu pomoci. Znam da su se prosle godine, kada se XP pojavio, mnogi zalili na probleme prilikom instalacije iz DOS-a, ali se ne secam koji je bio zakljucak.

Moze da se winxp instalira iz dosa. Potrebno je pre pokretanja onog fajla (ne secam se racno, valjda winnt.exe ili nesto slicno) u i386 direktorijumu, pokrenuti smartdrv. Dakle na startup disketu je potrebno snimiti taj smartdrv.exe inace se instalacija nece zavrsiti, odnosno zaglavice se. Mada je nepotrebno tako instalirati s obzirom da se moze instalirati iz win98 odnosno moze se butovati instalacija sa cdroma.

Laza je napisao(la):
Moze da se winxp instalira iz dosa. Potrebno je pre pokretanja onog fajla (ne secam se racno, valjda winnt.exe ili nesto slicno) u i386 direktorijumu, pokrenuti smartdrv. Dakle na startup disketu je potrebno snimiti taj smartdrv.exe inace se instalacija nece zavrsiti, odnosno zaglavice se. Mada je nepotrebno tako instalirati s obzirom da se moze instalirati iz win98 odnosno moze se butovati instalacija sa cdroma.

Da, ali sta da radim kada mi se pojavi famozni EULA? Instalacija je posle tog koraka prakticno nemoguca. Ponudjena mi je samo opcija da napustim setup.

Ne znam zasto ti se javlja taj problem. Ja sam uspeo da instaliram windows xp (bas taj serijski broj koji si pomenuo) iz dosa. Normalno je da trazi EULA, ali nije normalno da ne nadje. Stvarno ne znam sta da kazem.

freeman je napisao(la):
Da, ali sta da radim kada mi se pojavi famozni EULA? Instalacija je posle tog koraka prakticno nemoguca. Ponudjena mi je samo opcija da napustim setup.

A jel sme da se zna zasto bas mora iz dosa da se instalira (u tvom slucaju)? :wave;

freeman je napisao(la):
Hocu da stavim WinXP na 100% cistu masinu. Mislim da sam resenje problema nasao na http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=9444 . Najverovatnije cu da narezem CD prema uputstvu sa http://www.windowsxp.nu/bootcd , pa cu onda da bootujem masinu sa CD-a.

Anyway, hvala type;

Mozes i da butujes sa Win98 boot diskete, prebacis se na cd recimo D: i kucas..

D:\
cd i386
winnt

Posle toga krece instalacija...
Mada savetujem smartdrajv, da ne bi osedeo pri file copy procesu ctp;

Re: Re: WinXP End User Agreement?!?

luka.l je napisao(la):
Zar on moze da se instalira iz Dosa? Koliko ja znam on je Upgrade na Win98 prema tome moras da ga instaliras iz 98-ice.

ama bre od kad je XP nadogradnja za 98-micu??!?
Millenium, jeste-al XP je nadogradnja za w2k (pa njegov kernel koristi...) ja i ne preporucujem instalaiju iz 98-mice-cemu kad moze lepo clean install...

inace, trebao bi da bude butabilan kad ga kompiliras sa HDD>CD, a ne sa CD>CD... jedino je vazno da si iskopirao kompletan sadrzaj diska...

Re: Re: WinXP End User Agreement?!?

luka.l je napisao(la):

Millenium, jeste-al XP je nadogradnja za w2k (pa njegov kernel koristi...) ja i ne preporucujem instalaiju iz 98-mice-cemu kad moze lepo clean install...

inace, trebao bi da bude butabilan kad ga kompiliras sa HDD>CD, a ne sa CD>CD... jedino je vazno da si iskopirao kompletan sadrzaj diska...

Re: Re: Re: WinXP End User Agreement?!?

Anonymous je napisao(la):
Millenium, jeste-al XP je nadogradnja za w2k

Mislio sam na to da iz 98-ice pokrenes lepo instalaciju xp-a isto kao i 2k i da onda upgradeujes sistem. Sto se milenijuma tice on je poseban sistem kao i svi ostali s tim sto ima osnovu 98-ice a xp ima osnovu 2k. Ma u svakom slucaju sve moze.:wave;

Re: Re: Re: Re: WinXP End User Agreement?!?

luka.l je napisao(la):
Mislio sam na to da iz 98-ice pokrenes lepo instalaciju xp-a isto kao i 2k i da onda upgradeujes sistem. Sto se milenijuma tice on je poseban sistem kao i svi ostali s tim sto ima osnovu 98-ice a xp ima osnovu 2k. Ma u svakom slucaju sve moze.:wave;

Windows ME ima NT baziran kernel.

Re: Re: Re: WinXP End User Agreement?!?

Millenium, jeste-al XP je nadogradnja za w2k

Re: Re: Re: Re: Re: WinXP End User Agreement?!?

laxduke je napisao(la):
Windows ME ima NT baziran kernel.

:p he, he... nadam se da je ovo sala! Windowsi 95/95OSR2/98/98SE/ME imaju isti kernel: svi su nakalemljeni na DOS, zbog cega i jesu tako nestabilni! Za razliku od njih, Windowsi NT/2000/XP su bazirani na NT kernelu (zato su Win2000 u stvari WinNT5, a WinXP je WinNT5.1)

Sto se WinXP tice...

WinXP Professional je nadogradnja za Win2000, a WinXP Home je nadogradnja za Win 98/98SE/ME...

Nije ceo kernel Windows-a ME baziran na NT-u, samo segmenti.
Mozda je bila jaka rec "baziran", ali je u pitanju mix kernela 98-ice i NT-a.
I ne citirajte samo tudje reci/izjave, bunarite malo sami po netu.

laxduke je napisao(la):
Mozda je bila jaka rec "baziran", ali je u pitanju mix kernela 98-ice i NT-a.
I ne citirajte samo tudje reci/izjave, bunarite malo sami po netu.

Ma jok, bre! WinME je u stvari Windows 98 "Third Edition"... Nema tu nikakvog mixa kernela Win9x i WinNT... A cak i da ima, to ne bi bila dobra stvar - upravo takvi mixevi kernela su ono sto izaziva nestabilnost OSa...

A gde si ti to "izbunario"? (mislim na tu tvoju informaciju)

Pozdrav

laxduke je napisao(la):
Konkretno, koji segmenti? Daj link ka nekom ozbiljnom clanku u kojem se to tvrdi, ili jos bolje, reci gde u Platform SDK-u ili negde drugde u MSDN-u to pise.

aman mir u ludnici

ako na sammo disku nema programa za pravljenje 4 diskete za instalaciju XPa na cistu mashinu onda ga skini sa microsoftovog sajta

ima posebno exe fail za profesional a posebno za home ediciju
za home pravi 5 disketa i sve tece glatko

ili bootabolan CD

Titanium Angel je napisao(la):
Konkretno, koji segmenti? Daj link ka nekom ozbiljnom clanku u kojem se to tvrdi, ili jos bolje, reci gde u Platform SDK-u ili negde drugde u MSDN-u to pise.

Samo da prevrnem doc bazu, i cim nadjem, uradicu upload na moj drenik space, i poslacu link ovde.

nema sanse (i nisam citirao nicije reci)

evo sad cu : WIn ME jeste win98 TE malo doteran, i to je to (doduse ima ponesto sto podseca na NT mada to nista ne govori...)

nema sanse (i nisam citirao nicije reci)

evo sad cu : WIn ME jeste win98 TE malo doteran, i to je to (doduse ima ponesto sto podseca na NT mada to nista ne govori...)

To nesto je ono sto su delici NT kernel tehnologije.
Tipa 32kb system RAM hybernate, onda task manager jednim delom.
Malo su tu oni hibridisali izmedju 98 k i nt k, i dobili ME.
E sada tacno gde i sta ima u dokumentaciji negde, posto znam da nije cist 98 kernel core.

Vrh Dno