Šta je novo?

WinXP domen problem

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poena
455
na poslu imamo 'domen' (neki active directory).
hocu da instaliram windowsXP na novi racunar, ali mora da se promeni ime racunara jer se ono prvo cuva negde na nekom domenskom serveru kod nekog administratora ili tako nekako.

zeleo bih da na novi windowsXP na novom kompjuteru iskopiram onaj hardware id i sve sto je potrebno sa starog tako da moze da se ocuva staro ime i user na domenu.

cuo sam da ima programcic za to ali kako se zove?

PS.
naravno nemam admin sifre za taj domen, samo administratorsku na lokalnom racunaru i sifru na tom domenskom nalogu

Poslednja izmena:
Koliko ja znam , moraš da prvo stari računar skineš sa domena, kako bi na domen kontroleru oslobodio mesto rezervisano za to ime računar, pa tek da onda novi preiimenovani računar staviš na domen. Naravno za sve to su ti potrbna domenska ovlašćenja, tvom domenskom user-u. jer na domen kontroleru se naziv računara vezuje za mac adresu mrežnog adaptera.
Ali ako sve to ,ože sa nekim programčićem , onda svaka čast. mada ja sumnjam, jer ti za sve to trebaju neka domenska ovlašćenja.

pa dobro, znaci samo promenim MAC i to je to?

Pa ne verujem da možeš da promeniš mac adresu , jedino ako mrežnu kartu prebaciš u novi računar. Ali sve to može jednostavno da odradi domenski administrator.
A inače domenski user se neće menjati ako promeniš računar, jer ti sa svojim domenskim user-om možeš da se loguješ na bilo koju domensku mašinu.
Administrator može jednostavno da stari računar skine sa domena i da potom novi računar sa istim imenom stavi na domen, i to je to.

Ne znam za tako neki programcic, a verovatno ni moj administrator s obzirom da sam par puta menjao masine u domenu i procedura je uvek ista: prvo se skines sa domena na starom racunaru (samim tim oslobadjas to ime racunara za neki drugi, kao sto je vec napomenuto u gornjim postovima) i onda sve ponovo podesis na novom (koristis isto ime racunara i user)

malo sam kopao i nasao na neki NewSID. nisam siguran da je to resenje ali probacu.

inace valjda je veoma lako promeniti MAC adresu, treba samo da se malo prcka po registriju.
u linux-u je jos lakse.

Nazad
Vrh Dno