Šta je novo?

WinWin 20% popust + razlika u ceni

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

CarnX

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
825
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 1600x & Arctic Freezer 34
Matična ploča
Asus ROG Strix b350-f gaming
RAM
2x8gb GSkill F4-3200C16-8GVK, 2x8gb Patriot 3600 C17
GPU
Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming
Storage
A-Data XPG GAMMIX S11 Pro 1TB, WDC WD6400AAKS, ST4000VN006
PSU
Antec HCG 750 GOLD 750W
Kućište
Thermaltake Kandalf LCS
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3, Razer DeathAdder V2 Pro
Mobilni telefon
S23
Pristup internetu
  1. Optički internet
da li je neko iskoristio ovaj popust u winwinu?
popsut se zasniva na tome da ako nadjes negde jeftinije da kupis komponentu u winwinu ces dobiti tu istu komponentu sa cenom umanjenom za tu razliku + umanjenje za 20% (ne znam da li je to 20% razlike ili cene)...

pf, nema sanse da je tako, pa svuda ima stvari jeftinije nego u winwin, nece sigurno da ti smanje na tu najjeftiniju cenu + 20%, pa sta ce oni da zarade, ovako ce otici u minus...ja msm da dobijas 20% umanjenje od te razlike, znaci ako je negde jeftinije 100 din, ti dobijas popust na ukupnu cenu 20din...tako sam ja skontao, al nek neko potvrdi...

Pise da se umanji cena za tu razliku (sto mu dodje na istu cenu kao tamo gde si nasao jeftinije) a tih 20% je verovatno 20% od te razlike sto nije mnogo ali u svakom slucaju izadje jeftinije nego tu gde si kao nasao jeftinije... Ali nesto cisto sumnjam da je neko iskoristio ovo... Procitao sam uslove i ima 300 uslova koji nisu neki problem ali...

Dobija se razlika u ceni + 20%.
Ako proizvod negde kosta 100din, a u WinWin-u 200din, dobija se 100din + 20% = 120din

20% na cenu proizvoda ili na tu razliku u ceni? (primer si trebao da stavis od 1000din a razlika 100din da bi bilo jasnije) :)

Hehehe oke, ovako:

Cena proizvoda negde: 900din
Cena proizvoda u WinWin: 1000din

Razlika je 100din

Znaci, ti dobijas vaucer na 100din + 20% = 120din

Edit...

Poslednja izmena:
aha, znaci 20% razlike... A da li je neko stvarno iskoristio ovu pogodnost?

Svaka cast za ne-primer ;)

da li je neko iskoristio ovaj popust u winwinu?
popsut se zasniva na tome da ako nadjes negde jeftinije da kupis komponentu u winwinu ces dobiti tu istu komponentu sa cenom umanjenom za tu razliku + umanjenje za 20% (ne znam da li je to 20% razlike ili cene)...

Ne!
Našao sam jeftinije, poslao link gde ima jeftinije, tražio "vaučer" za popust.
Kroz nekoliko sati dobio sam odgovor da ne mogu da mi izađu u susret jer navodno te robe nema na stanju tamo gde sam je našao jeftinije i ako je bilo (nazvao i pitao)...
Toliko.

Pa tako nesto sam i ocekivao...

Ne!
Kroz nekoliko sati dobio sam odgovor da ne mogu da mi izađu u susret jer navodno te robe nema na stanju tamo gde sam je našao jeftinije i ako je bilo (nazvao i pitao)...
Toliko.

Hehe kod mene slican slucaj pre neki dan. Nasao sam artikal sa razlikom od 4000din i poslao im, napisao sam im da ispunjava sve uslove koje su zadali (uslovi garancije, radnja u blizini, itd). Dobio sam odgovor da se razmatra i da ce mi odgovoriti kroz 24h. Sutradan mi je stigao odgovor da moram da im odnesem pisanu ponudu te firme gde sam nasao artikal. Znaci, veliko nista!

Hehehe oke, ovako:

Cena proizvoda negde: 1000din
Cena proizvoda u WinWin: 900din

Razlika je 100din

Znaci, ti dobijas vaucer na 100din + 20% = 120din

valjda u winwin treba da bude 1000 a negde 900 da bi dobio popust...i sta sad, razlika je 100 din, 20% je 20 din, i win win ti smanji cenu za 120din, tj proda ti pomenuti artikal umesto za 1000 koja je originalna cena, za 880 posto si nasao jeftinije...?

ne verujem bas, al ajd sad...a i ako jeste tako, verovatno ima drugih zackoljica zbog kojih ne mozes da iskoristis ovu akciju...

edit: pa eto, uvek ima neka zackoljica, znaci kao sto rece - veliko nista xD

^ Izvinjavam se. Pisao sam u brzini sa moba i 'ladno nisam ni primetio gresku. Ispravljeno. :)

Cak i da su posteni, ne ispati se. Jer, ako nadjes proizvod koji tamo negde kosta 900 dinara, a u winwin-u 1000 dinara (primer), onda ti taj proizvod IPAK placas 1000 dinara. A oni ti daju VAUCER u vrednosti od 120 dinara (razlika + 20% razlike) koji ces moci da iskoristis pri kupovini nekog drugog proizvoda. Sto znaci da si "na papiru" prosao 20 dinara jeftinije (a cimao si se, ispunjavao sve njihove "uslove", i MORAO si da kupis jos nesto - sto si najverovatnijeo opet imao jeftinije u nekoj drugoj radnji).

Na tako malim sumama jeste za 20din. Ali sta ako je razlika 4000din (+20%)? A i ko te tera da kupis bas taj proizvod. Uzmi flashku i ne doplacuj nista. Ili uzmes neki ssd za cache (32GB), itd. U sustini, takoreci je nemoguce ostvariti popust na vece sume. Uvek ce naci nesto da ti ne daju taj in-store kredit.

I ja sam imao isto iskustvo sa tim 20% ak nađem jeftinije.
Našao sam, tražio razliku i odgovor je bio: ... ali to je samo sa prodavncama sa kojima mi sarađujemo ...

Šta god to značilo.

Ima li IKO ko je dobio vaučer ?

Izgleda niko. To im je izgleda fora da ljudi pomisle kako su najjeftiniji, a u stvari su najskuplji. Klasično skretanje pažnje.
Doduše, računar sam pre par meseci kupio baš kod njih. Bila je neka noćna akcija sa 12% popusta i izašlo me je kao kad bih kod nekog drugog kupio. Za toliko su otprilike skuplji

imaju neke mnogo nebulozne popuste... i na kraju su opet skuplji od mnogih...

na kraju, i dalje su pilicari? ...kao i ostali prodavci
:)

Pilicari su teski. Pre godinu dana ja odem po RAM memoriju kod njih, pre toga proverim da li imate, "imamo". Pitam za 4 modula, nema problema. Ja dodjem za pola sata, i oni krenu da preturaju, nadju jedan i ostale mi nude neke skuplje, navodno "sad su ova 3 prodali". Rek'o, nema problema, da rezervisem da dodjem sutra, ne treba, samo vi dodjite sutra. Ja sutra dodjem, stigle memorije, ali sa novom cenom.

To nije tema ovoga skupa... :D

Zdravo svima, vidim da je potrebno da pojasnim poentu ove akcije. Akciju poklon razlika u ceni plus 20% smo zamislili tako da zastitimo svoje kupce. Zasto? Pa jednostavno stanje na trzistu je takvo da se cene menjaju brzinom svetlosti sto zbog pojavljivanja novih modela sto zbog nelojalnosti odredjenih kolega i konkurenata. Kao lider na trzistu u velikom broju slucajeva smo na direktnom udaru slabijih od sebe. Ako razmislite bice Vam jasno da je ponuditi nekoliko modela ispod nabavne cene mnogo lakse ako imas potencijal da prodas jedan komad i to je jedan od nacina kako se ostali bore za svoj deo kolaca. U velikom broju slucajeva i nemaju u ponudi to sto oglasavaju dok mi na lageru u svakom trenutku imamo preko 7000 razlicitih artikala. No da se vratimo na temu svako ko u WinWin radnji kupi nesto ali naglasavam kupi i nakon zadatog vremena isti artikal nadje u istom gradu i pod istim uslovima sa svim uracunatim troskovima (detaljnije procitajte na http://www.winwin.rs/poklon-razlika-u-ceni.html) ima puno pravo da dodje kod nas i zahteva da resimo razliku u ceni. Resenje je to da mi kupcu poklonimo vaucer u iznosu razlike u ceni uvecanom za 20% koji on moze da iskoristi ili na licu mesta tako sto ce kupiti nesto za tu vrednost ili tako sto ce ga sacuvati pa iskoristiti naknadno pri nekoj sledecoj kupovini. Siguran sam da ce vecina Vas ovo smatrati prevarom ali sam takodje siguran i u to da je ovo potpuno korektna ponuda. Svako ko ima problem sa realizacijom ovakvog slucaja slobodno neka se obrati na PM

U sustini, poenta ove akcije je da vazi tek ako se kupi proizvod u WinWin-u, pa posle kupac zapazi da se zeznuo jer je na nekom mestu imao jeftinije, pa onda dodje opet u WinWin i trazi obestecenje u visini razlike u ceni + 20%?
Iako ovo smatram za fer, 99.9% kupaca nece doci u WinWin da se zali.
Sa druge strane ovo smatram obmanom "lojalnih kupaca" jer nigde na toj stranici nije navedeno da to vazi samo za proizvod koji je vec kupljen. Kao sto i sami vidite u ovoj temi, NIKO nije video (razumeo, shvatio, naslutio) kako ta "akcija" funkcionise. I to su napredniji korisnici. Kako onda mislite da ce obican korisnik da zna za ovu pogodnost, osim sto pomisli da vi garantujete najnize cene u Srbiji? Da li vi kazete svakom kupcu "ako nadjete negde povoljnije, dodjite da vam vratimo razliku u ceni+20%"?

...U velikom broju slucajeva i nemaju u ponudi to sto oglasavaju dok mi na lageru u svakom trenutku imamo preko 7000 razlicitih artikala...

a na sajtu, imate tih 7000 stvari, ili ima i nesto vise? i nesto od toga nemate na lageru? sto bi znacilo da ni vi nemate u ponudi to sto oglasavate? ili suvise citam izmedju redova? :)

U sustini, poenta ove akcije je da vazi tek ako se kupi proizvod u WinWin-u, pa posle kupac zapazi da se zeznuo jer je na nekom mestu imao jeftinije, pa onda dodje opet u WinWin i trazi obestecenje u visini razlike u ceni + 20%?
Sa druge strane ovo smatram obmanom "lojalnih kupaca" jer nigde na toj stranici nije navedeno da to vazi samo za proizvod koji je vec kupljen. Kao sto i sami vidite u ovoj temi, NIKO nije video (razumeo, shvatio, naslutio) kako ta "akcija" funkcionise. I to su napredniji korisnici. Kako onda mislite da ce obican korisnik da zna za ovu pogodnost, osim sto pomisli da vi garantujete najnize cene u Srbiji? Da li vi kazete svakom kupcu "ako nadjete negde povoljnije, dodjite da vam vratimo razliku u ceni+20%"?

Na svim mestima na kojima se reklamiramo jasno naglasavamo sta svaki kupac da uradi ako kupljeni artikal negde nadje povoljnije

a na sajtu, imate tih 7000 stvari, ili ima i nesto vise? i nesto od toga nemate na lageru? sto bi znacilo da ni vi nemate u ponudi to sto oglasavate? ili suvise citam izmedju redova? :)

Na sajtu imamo vise od tih 7000 artikala ali je jasno napisano koji su artikli na stanju a koji nisu tj koji su dostupni a koji ne. Naravno nemamo svih 7000 hiljada u svakoj radnji ali od svega oglasenog na sajtu i obelezenog sa IMA NA STANJU imamo bar komad

SuperStarr :
Ne!
Toliko.

Corvus Corax:
Hehe kod mene slican slucaj pre neki dan. Nasao sam artikal sa razlikom od 4000din i poslao im, napisao sam im da ispunjava sve uslove koje su zadali (uslovi garancije, radnja u blizini, itd). Dobio sam odgovor da se razmatra i da ce mi odgovoriti kroz 24h. Sutradan mi je stigao odgovor da moram da im odnesem pisanu ponudu te firme gde sam nasao artikal. Znaci, veliko nista!

ArrowSat:
I ja sam imao isto iskustvo sa tim 20% ak nađem jeftinije.
Našao sam, tražio razliku i odgovor je bio: ... ali to je samo sa prodavncama sa kojima mi sarađujemo ...

Šta god to značilo.

Ima li IKO ko je dobio vaučer ?

Zašto nikom od njih trojice u odgovoru nije skrenuta pažnja na koji način ti "popusti" funkcionišu?
Zar je moguće da se baš nikom od nas nije upalila sijalica?

Corvux je lepo objasnio, a ja bih da dodam...
Dakle, suština je u tome (kao i uvek) da se poveća prodaja tako što će se kupci "stimulisati" adekvatnom marketinškom porukom (popust, -20%, vaučer,...), a ako se nađe "pametnjaković" da traži da mu se da vaučer ni to nije problem, zato što takvih neće biti proporcionalno povećanju broja onih koji će se zalepiti za "dobru ponudu".
Vrlo jednostavno, neko je procenio i postavio dovoljan broj "prepona" koje će eventualno uspeti samo mali broj da u potpunosti preskoči (neko ko ima svo vreme ovoga sveta, pa može polako da obilazi maloprodaje po Beogradu i skuplja potvrde).

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno