Šta je novo?

WInter UPGRADE

Pimpdude

Cenjen
Učlanjen(a)
06.12.2010
Poena
154
Pozdrav svima. E ovako, dosao je red da se malo osvezi konfiguracija kao i svake godine :)

Isao bih ovakvim redom, prvo graficku, SSD posto mi je malo 250gb i posle Maticna i procesor ako mi vi ukazate potrebu za to :d

Sto se tice graficke, imam Sapphirovu R9 270x 2gb i hteo bih da je zamenim za R9 380X. Treba mi vase misljenje, da li bi bila osetna razlika ili bolje da malo sacekam i uzmem kasnije GTX 970 sto je bila i moja prva zelja.Mada i to mi me malo vise preko budzeta...
Onda imam SSD Samsung 840 EVO 250gb, hteo sam da uzmem jos jedan pa da ih stavim u RAID. Medjutim vidim po oglasima (ugl uzimam kod Madjara), da je EVO 850 isto od 250gb malo jeftiniji, moze da se upari u Raid-u sa ovim mojim, ili moraju da budu ista? Ne znam da li je to isto kao za SLI i Crossfire ,posto nisam upoznat sa time...

I na kraju maticna i procesor. Imam FX 8350 i MSI 970 Gaming, hteo sam da predjem malo kasnije na intel,neki i5 ili i7. Da li mi to vredi,ili bi bilo bacanje para? Hvala unapred na svim sugestijama,za sada bih menjao samo graficku a ovo drugo u narednih par meseci,ali da ne otvaram posle opet temu...

Napajanje imam od 750W ,80+bronze mada imam celu konfiguraciju u profilu ako treba :)

A da ti prijatelju pare sto si spremio ostavis sa strane, pa da sacekas jos malo. t

Pozdrav svima. E ovako, dosao je red da se malo osvezi konfiguracija kao i svake godine :)

Isao bih ovakvim redom, prvo graficku, SSD posto mi je malo 250gb i posle Maticna i procesor ako mi vi ukazate potrebu za to :d

Sto se tice graficke, imam Sapphirovu R9 270x 2gb i hteo bih da je zamenim za R9 380X. Treba mi vase misljenje, da li bi bila osetna razlika ili bolje da malo sacekam i uzmem kasnije GTX 970 sto je bila i moja prva zelja.Mada i to mi me malo vise preko budzeta...
Onda imam SSD Samsung 840 EVO 250gb, hteo sam da uzmem jos jedan pa da ih stavim u RAID. Medjutim vidim po oglasima (ugl uzimam kod Madjara), da je EVO 850 isto od 250gb malo jeftiniji, moze da se upari u Raid-u sa ovim mojim, ili moraju da budu ista? Ne znam da li je to isto kao za SLI i Crossfire ,posto nisam upoznat sa time...

I na kraju maticna i procesor. Imam FX 8350 i MSI 970 Gaming, hteo sam da predjem malo kasnije na intel,neki i5 ili i7. Da li mi to vredi,ili bi bilo bacanje para? Hvala unapred na svim sugestijama,za sada bih menjao samo graficku a ovo drugo u narednih par meseci,ali da ne otvaram posle opet temu...

Napajanje imam od 750W ,80+bronze mada imam celu konfiguraciju u profilu ako treba :)

Što se tiče grafike...ja sam prešao sa DCUII 7950 na R9380X.Razliku ćeš osetiti u svakom slučaju...samo je pitanje koliko će ti odgovarati upgrade u smislu korišćenja grafike generalno.
Što se tiče procesora...ne znam koliko doplaćuješ za intel ali ako se kupuje nov,ne verujem da bi bilo pametno toliko para davati na intel (i ako sam intel fan,neisplativo je keširati ako se ne koristi u poslovne svrhe).

Ako generalno koristiš konfiguraciju za igranje i multimediju...sa R9 ćeš definitivno dobiti boost a taj 8350 se fino klokuje.Tako da moje lično mišljenje je da kupovina intela u te svrhe neisplativa po sadašnjim cenama.

Mogu da kloknem malo procesor sigruno. Imam CM Evo 212 koji ga sasvim lepo hladi pa mislim da to nece biti problem. Ako bi uzimao Intel, sigurno bi trazio nesto polovnone daje mi se npr 350-400e za maticnu i procesor. Ugl ga koristim za igre, multimediju i malo Fotosop i Ilustrator. A za ovaj RAID, mora da bude isti model ssd-a ili moze 840 i 850?

Realno ja bih na tvom mestu samo graficku zamenio.

A sto se tice SSD-a, evo na ovom linku neko je postavio isto pitanje kao ti.

imam SSD Samsung 840 EVO 250gb, hteo sam da uzmem jos jedan pa da ih stavim u RAID. Medjutim vidim po oglasima (ugl uzimam kod Madjara), da je EVO 850 isto od 250gb malo jeftiniji, moze da se upari u Raid-u sa ovim mojim, ili moraju da budu ista?

Ma kakav RAID, prodaj taj što imaš ili ga ostavi u kompu kao drugi SSD(ako pare nisu problem) i kupi ovaj:

https://www.kupujemprodajem.com/Samsung-500GB-850-EVO-Akcija--18720393-oglas.htm?filter_id=58652236

Vrh Dno