Šta je novo?

WinSock!???

dejandj

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
649
Imam neke programe koji rade koristeci sock a ne umem da ga postavim u W98. Ko zna kako? Pomagajte...

Inace u pitanju je mreza i mrezna kartica. I internet radi ali ne i winsock...

Pazi trebalo bi malo bolje da formulises pitanje, znaci u vezi cega i kakav se problem javlja u kojoj situaciji. WinSock (windows sockets) je specifikacija od strane MS-a koja podrzava tcp-ip aplikacije, ona se bazira na sockets standardu za unix, koristi ip adrese i portove za uspostavljanje komunikacije. Proveri da li imas winsock.dll i winsock32.dll fajlove.

Meni ovo vise lici na pitanje oko podesavanja SOCKS4 ili SOCKS5 servera, nego u vezi socket (UDP/TCP) komunikacije.

RamOne je napisao(la):
Pazi trebalo bi malo bolje da formulises pitanje, znaci u vezi cega i kakav se problem javlja u kojoj situaciji. WinSock (windows sockets) je specifikacija od strane MS-a koja podrzava tcp-ip aplikacije, ona se bazira na sockets standardu za unix, koristi ip adrese i portove za uspostavljanje komunikacije. Proveri da li imas winsock.dll i winsock32.dll fajlove.

Nema ove sock32-ojke...
A mrezna je postavljena na 32bita.

winsock.dll i wsock32.dll (ne winsock32.dll) -> ovo bi trebalo da bude isto u vecini windowsa (ne secam se za XP, nisam zagledao).

Daklem, ovi dll-ovi obezbedjuju API funkcije za socket komunikaciju, cistim UDP datagramima ili upakovanim u TCP pakete preko IP protokola (popularno TCP/IP). Drugim recima, ukoliko ti radi internet, treba da ti radi i TCP/IP u lokalnoj mrezi. Znaci, protokol je operativan, samo se binduje za dva razlicita mrezna adaptera - dialup adapter (generalno modem) i/ili za mreznu kartu.

Hajde ti to malo detaljnije objasni u cemu je problem.

Dejane, a da ne radis ti u windows98 original (dakle ne "second edition")?

Sve majstor do majstora... (ukljucujuci i mene!).

Evo ovako! Kupio nam Ministar nove "brand" racunare (IBM!) sa, naravno originale win98 i podesim sve sto znam po sto puta ponovljenom uputstvu...

Kad ne radi internet! E onda mi pri ruci bude sam svoj majstor i skine dialup driver (mreza je, a ne telefon) i proradi explorer.
(Objasnjenje je da je kod Billy-a telefon prvi a mreza tek ako nemas telefon, ingeniozno zar ne?).

E sad sledi sledeca faza. Koristimo prastaru Eudoru light za skidanje E-maila i to po mnogo kopija na jednom PC jer kod nas PC nije Personal Computer vec mocna makina jaca od bilo kog superkompjutera.

Ta prastara Eudora (v1.52) radi na svim mogucim i nemogucim krsevima od PC-a od win 3.10 pa na dalje (samo nisam proverio XP). Njena strasna prednost je dvostruka, NE moze da startuje ama bas nista pa virusi ne funkcionisu osim ako ih rucno i svojevoljno upotrebis. Druga je da koristi taj winsock a njega nisu u stanju kontrolisati razni spyware-ovi... TO je razlog zasto ga Bili izbacio iz bilo kakve default instalacije... E sad kad se upgradujes sa bilo kog starijeg sistema onda on ostaje i funkcionise ali kad krenes sa "BRAND i OEM" onda ga moras sam namestiti. Pitanje je kako?

Sredio sam stvar:

trebaju i
wsock.vxd 15,535 bytes
wsock2.vxd 23,191 bytes
wsock32n.dll 27,648 bytes
wsock32.dll 36,864 bytes

Pitao sam te zato sto sam ja svojevremeno imao problema (doduse razlicitih od tvojih) sa Winsock-om u Win98 original. Kao "included" je bila stara, Win95 verzija winsock-a. Probleme sam resio upgrade-om na second edition.

Koliko vidim, ti si problem takodje resio update-om winsock-a...

Iako je ovo SE iz nekog razloga nije ga upakovao a ja se nisam setio da trazim wsosck-ove vec samo winsock!

Kad sam ih iskopirao sa drugug racunara sve proradilo...

Nazad
Vrh Dno