Šta je novo?

winrar 3.60b1 benchmark

The pocetnik je napisao(la):
Cekaj koliko se ja secam ti si pominjao na vasem forumu da ces da uzmes conroe ili yonah bese jer ima drasticno bolji skor u super pi-ju i dobro je prosao na testovima, zar ne?Ili je to ipak bio Moso?

tu si nesto pobrkao , kao prvo to nije moj forum ja sam tamo samo clan to je Mosov Forum i njegovih drugova iz Jagodine! Moso je bio taj koji je izjavio da ce preci na Intel zbog boljeg SuperPI score'a. Trenutno ne razmishljam ni o mijenjanju CPU'a a kamoli platforme a sumnjam da ce i biti povoda za to a najmanje ce za taj korak biti presudan SuperPI Rez...

poz....

Poslednja izmena:
680kB/s single
674kB/s multi

Sempron 2800+@2,71GHz

alex303 je napisao(la):
Eugene više ne radi na rar arhiveru.

Ko te to slagao?

Eugene Roshal je napisao(la):
20.03.2006.
Thank you. We are planning to include multithreaded RAR compression code in next version - 3.60. It is already implemented and now we are testing if it works reliably :)

Eugene

686 je rezultat, sempron 2800+ (90nm Georgetown/Sonora, ne znam koji je od ova dva lol ) @2560mhz, memorija A-Data DDR500 3-4-4-8 1T na 256mhz efektivno (320fsb, 166 mem div. ht 2.5x)

jel ovo valja ?

edit:
330fsb, mem 265mhz (sve ostalo isto) CPU na 2645mhz rezultat 705, malo bolje, nista drasticno. *** ipak je ovo sempron 754, da ima malo vise cache-a i DC.... :p

Poslednja izmena:
evo screen s. od mene da ne bude posle cile mile :d

Prilozi

• winrartest.png
    winrartest.png
    28.5 KB · Pregleda: 77
gx-x je napisao(la):
evo screen s. od mene da ne bude posle cile mile :d

neshto je mene to cudno .....hmhmmh
ma salim se bre , malo cile mile ! ;) Nego cudno takav rez sa Cyrix'om na 154 MHz skidam kapu mora da je neko looodoooo hladjenje u pitanju .... :p

Poslednja izmena:
e al imao je 11 godina work-in perioda :d

edit: nisam ga ni klokovo nesto posebno, ovo je default napon, ne mogu da menjam na neo3 ploci napon za semprone, a nije mi gotova snala za water block, ovo je sa box-om :p 24h prime stable

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
e al imao je 11 godina work-in perioda :d

edit: nisam ga ni klokovo nesto posebno, ovo je default napon, ne mogu da menjam na neo3 ploci napon za semprone, a nije mi gotova snala za water block, ovo je sa box-om :p 24h prime stable

Menjaj plocu pod hitno bre. To cudo ce ici fino preko 3ghz na vecem naponu i pod vodom...
POZ :wave:

ma ovo je moralo ovako biti, menjao sam ceo sistem da bi uzeo 7600gt, a ploca je dobra za sada...ako izadje neki modovan bios koji daje menjanje napona necu je menjati posto je sve ostalo do 00

yotavg je napisao(la):
Dosta bve sa tim Photoshopom :d
Pa nisam ti ja Optimus Crime da vozim photoshop za rezove :d Jednostavno LL memorija kida u Winraru kao i u mnogo cemu. Da ne pricamo kako radi dual core Opty. :D

alex303 je napisao(la):
Eugene više ne radi na rar arhiveru.

Zar on nije nešto umro? :d

Znam da je neko umro, a bio vezan sa RAR-om...

Poslednja izmena:
Daleko bilo da ja amd brzi samo u super pi-ju, pa da je tako svi bi mi imali intela.
A i pre se stvarno vise pricalo o super pi-ju i postojali su threadovi gde su ljudi testirali super pi kao i 100000! gde je amd stvarno bio bolji, ali sada se sve manje pominje super pi, tako ja barem vidim.
otkud to da je AMD bolji u SuperPi od Intela :trust:

@illidan:
Podvucicu ovo:

Da se razumemo i dalje je u najpopularnijem sredjem degmentu i dalje bolji, ali u visokoj klasi intel je bolji.

Poslednja izmena:
@illidan:
Podvucicu ovo:

Da se razumemo i dalje je u najpopularnijem sredjem degmentu i dalje bolji, ali u visokoj klasi intel je bolji.

Gdje je Intel bolji u visokoj klasi ? O kojoj klasi pricas ?

Mora se razlikovat izmedju dvije stvari a to je koji CPU drzi neki rekord u SuperPI'u i koji je u sirokom prosjeku bolji u ovom benchmarku.

Nema sumnje da je AMD bolji u SuperPI'u kad pricamo o konvencionalnim hladjenjima tipa vazduh/voda.
Tabela na ovom forumu isto to oslikava kao i na drugim forumima po svijetu.
Core arhitektura jos nije ni dostupna na trziste tako da nju ne zelim ovdje sada ni da navodim sto ce biti kad ona izadje i koliko ce se promijeniti situacija
to ce mo vidjeti .....

Prednost Intela je u veoma rijetkim slucajevima vidljiva a to je kad se koriste nekonvencionelni nacini hladjenja kao na primer Kascade ili LN2. AMD'a tu muci j*ebeni "cold bug" zbog integrisanog memoriskog kontrolera i to je jedini razlog zasto Intel drzi trenutno rekorde u SuperPI segmentu.

Generalno se moze reci da benchmark solucije koje vole niske Latencije imaju u prosjeku bolje rezultate na AMD'u od Intela.

Pedro Rocha je uspio na jedvite jade da potera Fx-57 preko 4 GHz upravo zbog cold bug problematike a to je samo 1400 MHz vise od zvanicnog takta.
Dok recimo na Intelu sa LN2 ljudi laganice tjeraju i preko 3000 MHz izvishe default'a tako zamisli performanse u SuperPI'u da je i na AMD'u tako nesto moguce ?

Poslednja izmena:
U pravu si mislio sam bas na te extra klokovane primerke, iako sam nesrecno slozio recenicu.
Kada se ne klokuju ili se klokuju dovoljno da stabilnost ne bude ugrozena onda je tu amd malo bolji(nije toliko bolji koliko u sredjnoj klasi).

A izvini za ono sto sam te pomesao sa Mosom, mada verujem da bi mnogima to godilo, jer o/c tim cini "cuda" sa svojim masinama.

Poslednja izmena:
aj manite tu raspravu, dajte rezultate. Ne verujem da je winrar posebno i specijalno optimizovan za AMD pa da intel zato ima losije rezultate. Kolko ja vidim "intel je bolji" ali mora sve da mu se svari i servira na zlatnom tanjiru da bi bio bolji - tj. mora da se kompajluje posebno za njega. Audifreak se stalno zali kako mu ovo nije za intel, ovo mu nije dobro jer je moglo i bolje i stalno bitchuje nesto, uzmi brate AMD i zavrsi sa time laksi ce ti zivot biti druze :)

Kupicemo svi Intele, i koristicemo softver koji je Audiofreak kompajlirao sa Intelovim kompajlerom :d :d :d
Tako ce svet postati lepse i bolje mesto, gde inace "sirotog i malenog" Intela pljuju grozni AMD-ovci! :D

pa ali stvarno jer ja treba da se osecam kao da me je sramota/bedak zato sto moj sempron64 za 75e sa sse3 instrukcijama radi na 2.65ghz i sije intela [email protected] kojikosta 200e ? Ne ne ne momci, nije mi bedak, upravo suprotno.

E ko babe ste, sa se stalno svadjate :d , evo ga moj skromni napredak :)

Poslednja izmena:
ajde jos samo malo ! 4-5 FSB-a ti fali ! taman ces na 4ghz imati 1000 :)

nemoj mi samo reci da si u situaciji "tako blizu a tako daleko" ? :S:

Nisam ni probao vise, a na BOX cooler-u sam, probacu kasnije.

Evo mojih rezultata:
celeron [email protected]=277(multithread=274) mem 223 cl 4-4-4-12
celeron [email protected] winxp32bit=374 (multithread=372) mem 300 cl 5-5-5-15
celeron [email protected] winxp32bit=410 (multithread=400) mem 340 cl 4-4-4-12
celeron [email protected] winxp32bit=422 (multithread=417) mem 350 cl 4-4-4-12
celeron [email protected] winxp32bit=435 mem 360 cl 4-4-4-12
Nisam testirao na xp 64bitnom, ali ne verujem da bi rezultati bili imalo bolji.
A multithreading sam probao cisto onako...

Poslednja izmena:
U pravu si mislio sam bas na te extra klokovane primerke, iako sam nesrecno slozio recenicu.
Kada se ne klokuju ili se klokuju dovoljno da stabilnost ne bude ugrozena onda je tu amd malo bolji(nije toliko bolji koliko u sredjnoj klasi).

razumjeli smo se mi "The Pocetnik" mada nisi ti toliko nov da nebi to vec znao .... ;) Uglavnom sad su ti neke stvari malo jasnije.

poz....

Poslednja izmena:
Vrh Dno