Šta je novo?

WinMX

minketa

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
619
Ljudi, ne mogu da se konektujem sa WinMX. Pretpostavljam da je problem u tome sto sam u LAN-u. Sta da radim?

Hvala unapred.

hmm.. i ja sam u lanu, i nemam realnu IP adresu, al ga pri instalaciji pustis da sam iskonfigurise sve to... tako je meni proradilo..

Verovatno je izasla nova verzija.Obicno kad izadje nova stare vise ne rade...:p

kaze ovako...

...kad ga pustim da se sam iskonfigurise:
WinMX was unable to make an outgoing TCP connection to it's test server. Blah-blah, and you need to use a SOCKS proxy server to make outgoing TCP connections, blah-blah.

E sad imam opcije:
-Retry the connection test
-I need to use SOCKS server to make outgoing connections

Kad odem na ovu drugu opciju onda ne znam da mu kazem koji port da koristi; onaj, po default-u, ne radi.
Ne ide i Bog.

PS. Upravo sam ga skinuo - nema novije verzije!

Zavisi kako ti je konfigurisan internet gateway. Ako nije konfigurisan da rutuje socks portove, nista od direktne konekcije. Ja izlazim lanom na net i imam staticki IP koji se vidi sa neta, pa opet nece da mi radi Audio Galaxy jer je router kod provajdera jadno i neodgovorno konfigurisan.
Moguce je da izmedju tvog kompa i interneta postoji firewall koji zatvara portove koji su potrebni da bi taj program radio kako treba...proveri sve to

pozdrav (D)
(P.S. sad htedoh da stavim cheers ali sam sinoc prepio i mamuran sam, pa ostajemo danas ipak pri nekom sokicu (D) :D)

Ne, samo da ne moram da se sa EnglezimaFX ubedjujem oko servera, rutera i portova, samo to ne!

Je l' ima nesto sto mogu sam da uradim?

Jel postoji bar neki proxy u tvojoj mrezi? to bi mozda moglo da ti resi problem. Ili nadji negde neki proxy, pa makar i da je http, cini mi se da ima jedno programce zove se valjda socks2http, ukonektuje se preko proxyja i prosledjuje socks konekcije :)

a ovako ne bi mogo nista da uradis, jedino da podesis taj ruter ili firewall (sta li vec tamo stoji sto ti smeta) a to znaci ipak raspravljanje sa englezima... eh secam se kad sam se ja oko toga raspravljao sa svedjanima.. ma nema nista gore! :D

Vrh Dno