Šta je novo?

WinMe, Notebook i Dos problemi . . .

• Začetnik teme Začetnik teme legend
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
Situacija je sledeca:

Komp: Notebook BEZ cd-a i BEZ flopija sa instaliranim WinME.
Zelja: Da instaliram Win98.

Pokusao sam iz dosa da pokrenem setup 98-ice ali ne dozvoljava. Kako inace mogu da resim ovaj problem, a da ne nosim u servis jer mi traze 15 eura za instalaciju OS-a?

Ako neko ima voljan da mi pomogne bio bih zahvalan. Pozdrav.

Bez CD-a i bez Fdd? Uf.....
Ili da se izvadi hdd pa poveze na klasican racunar (ima adapter za to cudo) ili da se poveze USB cd rom (i da se pomolis ako hoce da butuje sa njega)........ ako imas nekog sa sl. stvarcicama mozes da probas.....
Inace sto se tice 15E.... pa i oni ce morati tako nesto da urade (a to kosta) , nece moci instalirati sistem snagom uma....

Najjednostavnije i najsigurnije je upravo adapterom 3.5-2.5" kao sto je Ipin rekao,moj ti je savet ako vec moras da platis operaciju kupi adapter (inace otprilike toliko i kosta 30 dm) i zavrsi sam posao.

pozdrav

...ako sam dobro razumeo, taj adapter se prikljuci na notebook hd koji moram da izvadim iz notebooka...nakon toga prikaci ga na stoni i uradim instalaciju OS-a na njega...

inace problem sam resio u medjuvremenu tako sto sam naterao winME da se bootuje u dos, nakon cega je sledio format particije c, i instaliranje win98 sa particije d, na koju sam pre svega prebacio doticni OS preko mrezne kartice...ako nekom treba uputstvo kako da dobiju dos prompt sa winMe neka se javi na pm.

pozdrav

legend je napisao(la):
...ako sam dobro razumeo, taj adapter se prikljuci na notebook hd koji moram da izvadim iz notebooka...nakon toga prikaci ga na stoni i uradim instalaciju OS-a na njega...

Upravo tako.

Nazad
Vrh Dno