Šta je novo?

WinME + Internet = problem! $#%^#&

• Začetnik teme Začetnik teme ZoNi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Bio sam kod druga, da mu malo sredim komp... Nasao sam ogrooooman broj svakojakih virusa, spyova i slicnih termita...

dakle: skenirano Nortonom, koji je deinstaliran, pa je "nabacen" Avast.. oba su nasla brdo virusa, koji su pobrisani...

onda sam malo pokrenuo CWShredder - e, nisam u stvari uspeo, jer je prijavio da postoji neki spy (ili tako nesto) sto mu ne dozvoljava da se pokrene... onda sam ga pokrenuo iz SafeMode, kada je on pobrisao sve...

kad sam se vratio u normalan (?) WinME, ponovo se desio isti problem: kada se konektuje na Net, sve se uspori (cak iako ne otvori IE ili Operu) - dakle, samo konektovanje na Net maximalno uspori sve... firewall ne detektuje nikakav saobracaj...

i kad se prekine veza, sve ostane usporeno - jedino resenje je restart!

ima li neko ideju sta je u pitanju?

Ako je vec sve i svasta bilo na racunaru, sto mu ne uradis jednu lepu reinstalaciju i podesis neki AV software.
Ko zna sta je gde pisano po registriju.
Koliko mi je poznato da ME ima onu opciju da se zapamti odredjen status, pa ako opet bude nekih problema samo ga vratis na to originalno stanje i miran si.

WME ima system restore - pa i kad se poslednji virusi otklone, ukoliko se pri tom otklanjanju system restore ne iskljuci privremeno - opet ces imati problema sa njima.
So, ponovi postupak sa iskljucenim SR, pa vidi kako je nakon toga.

Bootuj neki antivirus sa CD-a (ili AVP sa diskete), ako nešto preživi svaka mu čast 🙂

To se i meni desilo..sve je radilo ok sem sto je surfovanje bilo spoooro, jedva se skrolovalo....a resilo se samo od sebe. Stvarno ne znam kako, posto se nisam uzbudjivao oko toga,prosto je prestalo nakon par dana ????

Probaj da instaliras 4-in-1 aki drugar ima VIA. Evo danas sam bas imao slican problem. Racunar nece da se spoji na net...modem pokucava i onda stane a ja ga ne mogu prekinuti. Racunar se zamrzne i restart je neminovan. Instalirao je 4-in-1 i ono skoro sve proradilo. Instalirao sam i standard modem(ovaj ima 33.600) i sve je radio OK. Ali pazi sad OVO.

Deinstalirao ja standardni drajver modema i instalirao genericki Windows drajver za 33.600. PRi startu racunara on ponovo instalirao modem, ali mi se racunar zamrznuo pri instalaciji tj. pri zadnjem prozoru gde kaze da je sve instalirao. Ja ga restartovao i on mi javio da
NE MOZE DA NADJE EXPLORER.EXE. PLEASE REINSTALL WINDOWS.

Ovaj Windows ME je delo nekog pijanog programera, kladim se. Mora da je vecina u MS-u bila na nekom kolektivnom odmoru ili je domar malo to preradio da bude bolje. Svasta.

Inace sutra ima da mu stavim XP i da se dimi.

Zasto ne staviti Windows 2000 PRO?

Nazad
Vrh Dno