Šta je novo?

WinFast TV2000 XP Expert problem zvuk?

SrdjanKs

Cenjen
Učlanjen(a)
07.01.2010
Poena
169
Ovkao u pitanju je TV kartica iz naslova povezana na komp,slika je extra u pitanju je win 7x64 bita e sada ono sto me zeza nemam zvuk da li je u pitanju stelovanje ili fizicko podesavanje neki kabli bla bla ali nesto mi ne ide svaka pomoc je dobrodosla,da napomenem da sam instalirao naj novije drajvere.

Povezao na plocu ali ne znam da li sma tacno pvezao jel nema neki konektor odredjen na ploci ploca je iz potpisa pa ako imas neke smernice. Posto nemam zvucnu odvojenu od ploce.

Koliko vidim nema CD Audio na ploci tako da si povezao na ko zna sta (verovatno front audio?)
mb.PNG

Imao sam bas skoro isti problem kod drugara tako da sam mu napravio kablic sa TV Kartice na stereo bananicu koji je ubo pozadi u zvucnu (line IN) kako bi sve proradilo. To ti je jedino resenje.

Ovako treba da izlemis
tv.jpg

Poslednja izmena:
Uz ako ovo radi bice extra imam komisiju on je tatamata za lemljenje i ovo kacenje napravice mi ovo bez problema, samo kakva mi tacno bananica treba da pas eza plocu?

Dobio si sa karticom "svezanj" kablova a jedan je onaj sto ide u line in zvucne kartice.
Ja sam se smorio jer line in uvek susti a ranije preko cd konektora na ploci je ekstra bilo...cak sad razmisljam o kartici sa drugacije resenim zvukom (ako to postoji uopste)

Imaš TV kartica sa direktnim zvukom preko magistrale, ne trebaju nikakvi kablovi, moja stara ˝Little On Air˝ je tako radila. By the way, imali negde kod nas nove DVB-T2 kartica i kako rade ? Za godinu, dve ove analogne neće biti više ni za ukras !!!

Pa ako gledas preko kablovske ne treba ti digitalna, analogni je signal a digitalnu mozes da gledas samo sa njihovim risiverom...

Kombinacija ove kartice i win7 x64 kod mene daje blago rasinhronizovan audio i video, ima li jos neko ovaj problem? Razlika izmedju audio i video je razlicita za svaki kanal.

Jel ide kartica preko line in? Meni se to desavalo, ovih par dana dok nisam kupio zvucnu...

@BigBoy
Imam istu kombinaciju Win-a i kartice i apsolutno identican slucaj sa asinhronisanim zvukom i slikom...i prilicno me iritira to.
I ja sam morao budziti svoj audio signal, tj stavljati kablic direktno napraviti izvod sa audio izlaza na kartici pa provuci spolja i ubosti bananicu 3,5mm u zvucnu karticu...

To se pre (5 godina recimo) resavalo tako sto se u bios-u neki PCI xxx (xxx- nemam pojma) stavljalo sa 64 na neki drugi broj, al sam skroz zaboravio sta i kako :(

Imam doticnu karticu i windows 7 x64, ali ne mogu da nadjem driver-e nigde...ako neko zna gde da ih nadjem neka pomogne...?

Hvala!

Da ima na Leadtek-ovom sajtu ne bi pitao za pomoc jer prvo gde sam potrazio je upravo tu.

Link koji sam stavio je za drajvere za 2000XP Expert za Win 7 64 bit.

Proveri preko nekog drugog browsera ili kompjutera, link provereno radi.

Ja mogu da udjem na Leadtek-ov oficijalni sajt, ali taj link sto si mi ostavio ne mogu da otvorim ni sa jednim browser-om.

Ne radi link.

Ovi linkovi su u redu uspeo sam da namestim driver i slika je super, ali sada mi je zvuk problem jer onaj 4-pinski kablic sto se kaci na tv karticu nemam gde da nakacim na maticnoj...imam samo spdif_out, ali nemam pojma jer moze preko njega.

Nikako kačiti na spdif_out. Dotični kablić se može konvertovati tako da se ubode u Line In ulaz zvučne kartice, sigurno ima neko na forumu ko ti može objasniti kako to uraditi.

Kod mene je bilo povezano u CD_IN sto je odmah pored spdif_out, mislio sam da je u spdif bilo.

Nazad
Vrh Dno