Šta je novo?

WIndoza

• Začetnik teme Cranky
  • Datum pokretanja
C

Cranky

Guest
Ovo mi je poslednja opcija vi ste mi spas :D
naime radi se da kad god dizem sistem prvih 2 minuta ne mogu mrezama da pristupim ni wlles ni lan nista ne mogu da otvorim ni network connections.
Gledao sam preko task menagera posle kojeg procesa dolazi uspostavljanja same mreze
radi se o alg.exe, mislio sam da se radi o avastu deinstalirao sam avast restartovao racunar i odma se podize mreza extra pomislio sam medjutim sutradan kad sam upalio komp o5 ista stvar samo sad je rec o alg.exe i imapi.exe, reinstalirao sam sistem 2 puta i 05 se sve desava
cak sam alg.exe u services stavio na disabled medjutim o5 isto teshko se mreza dize
radi se o masini iz potpisa
unapred zahvalan
Cranky

"" Pogasi sve od navedenog ako ne koristis:
1. Iskljucis "File and Printer Sharing for Microsoft Networks"
2. Ako ne koristis svaki dan Windows Update iskljuci 'Background Intelligent Transfer" service
3. Ako ti ne treba iskljuci "NetBios over TCP/IP"
4. Ako ne koristis iskljuci "Task Scheduler"
5. Iskljuci indexiranje (ako vec nisi)
6. iskljuci hibernaciju
7. obrisi prefetch direktorijum
8. Iskljuci Internet Connection Sharing / Internet Connection Firewall
9. iskljuci Workstation servis
10. Ukljuci Boot defragmentiranje:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\BootOpt i stavi za Enable Y
...
ako nista ne pomogne vici posto ima jos
""

1. ne znam dje :D
2. iskljucio
3. dje to
4. iskljucio
5. kao i 3 i 1 :D
6. kao i 5 :D
7. obrisao sve u njemu ali nisam njega ?
8. kao i 6
9. iskljucio
10. kako :D *** ne znam mora mi neko pokazati :D

edit: sad sam pokrenuo ponovo ista stvar *** trebam onda josh dosta da pogasim :D

Poslednja izmena:
Вероватно чекаш неки Dhcp сервер да ти додели адресу а њега нема. Упиши сам адресу или искључи мрежни адаптер који не користиш.

Poslednja izmena:
na ovoj ploci imaju 2 mrezne kartice integrisane, sve bih ja uradio sam da znam kako moze li malo da se pojasni ako nije problem hvala
e da umalo zaboravih pored njih koristim i tp link karticu za wireless

na ovoj ploci imaju 2 mrezne kartice integrisane, sve bih ja uradio sam da znam kako moze li malo da se pojasni ako nije problem hvala
e da umalo zaboravih pored njih koristim i tp link karticu za wireless
Uh, pa nisam mislio da ides bykvalno po svim koracima jer koristis mrezu :)

Tebi je ili problem DHCP kao sto rece ja :D ili neki od startup procesa sa one moje liste.
Dodeli rucno IP adrese u okviru Network Connections:
dupli klik na konekciju koju koristis, pa properties, pa dupli klik na internet protocol (TCP/IP), pa Use the following IP address i tu ukucaj 192.168.0.1, 192.168.0.2 ... ne znam kakva ti je mreza, tj koliko ima masina u njoj, ali u principu 192.168.0.x, a kao Subnet mask stavi 255.255.255.0...
U network connections desni klik na mreznu koju ne koristis, pa disable.
Odes u Start->Run i kucas services.msc i tu ugasis Internet Firewall/Internet Connection Sharing ukoliko ne sherujes internet, tu ugasis i i ono pod 2) ako ne koristis Win Update.
Tu ugasi i Windows Image Acquistion (WIA) ako ne koristis skener ili digitalnu fotku.

Velika je verovatnoca da te bas WIA zeza, pa mozes testa radi ukoliko ga koristis da ga ugasis i resetujes da vidis ima li promena bez njega, pa ga posle ponovo ukljucis...

Inace, pod iskljucis mislim da stavis pomenute servise na Disabled ;)

Ako nista od toga ne upali, idi u Network Connections, pa kako sam ti vec objasnio ovo oko podesavanja IP adrese odcekiraj TCP/IP, resetuj, pa ukljuci ponovo TCP/IP i ponovo resetuje, pa vidi da li je onda bolje posto hoce nekad da se istripuje TCP/IP komponenta :(

Ajde pa javi ima li promena...

probao sa rucnim dodeljivanjem adresa :D i startup se povecao sa 2 na 3 minute :D
gasio dhcp o5 isto :D sacu da probam sa ostalim :D pa javim

edit:eurekaaaaa evo poiskljucivao sam mreze koje mi ne trebaju ali nasao sam koji mu je djavo
poiskljucivao sam imapi.exe tj. imapi cd burning com device i wmi.exe tj. windows managment instrumentation
wia je vec bila iskljucena :D
sad ga dize iste sekunde hehe
hvala vam mnogo ste mi pomogli
samo se nadam da nece biti kratkog veka moja sreca kad ponovo upalim komp :D e tako pozzzz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno