Šta je novo?

windowsXP boot problem

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poena
455
Prilikom 'boot-ovanja' winXP, otprilike minut ili dva se nista ne desava, hard disk ne radi, ekran crn, nakon toga je ok.
postoji li nacin da se vidi kojim redom se pokrecu servisi i programi da bi video sta je uzrok?
takodje task manager mi prikazuje samo prozor, bez tab-ova. da nije neki virus? 🙁

Pri bootovanju sistema pritisneš F8, izabereš enable boot logging i posle pogledas sta ga koči

@orange47
Nisam siguran zbog cega se to desava ali moze zbog mnogo toga.Ne znam za safe mode da li ces uspeti da vidis gde koci jer ucitava samo osnovne i to genericke drivere i to mozda nece uopste pokazati gde je problem ali mozes da pokusas.Sto se tice task managera probaj dupli klik na samu desnu ivicu task mangera negde pri sredini da vidis da li ce da ti se pojave tabovi.
U sustini to sto se desava mi deluje kao ili kao neki osteceni sistemsi fajl(da li zbog virusa ili ko zna cega) ili mozda neka komponenta kojoj vise nije do rada i zeli da se penzionise.U svakom slucaju mozes da eleminises osteceni sistemski fajl kao problem reinstalacijom windowsa a li ne znam koliko ce to da pomogne ili koliko ti se to radi.Kao primer mogu da navedem da mi je na komp prikacen neki stari hard kome je jedna iglica polomljena i radio je tako kao storage za nebitne stvari i polako je crkavao do trenutka kada je prestao da se pojavljuje u windowsu.Nisam ga odmah otkacio jer nikako da stignem ali sam posle nekog vremena ubacio dvd rezac sa drugog kompa i njega iskljucio i desilo se nesto neobicno>primetio sam i ranije da mi se sistem sporo podize ali mi nesto nije bilo bitna pa sam ga ostavi😵d kada samiskljucio hard sistem se podize dva ili tri minuta brze..

Poz

Poslednja izmena:
e super, pojavili se tabovi s tim duplim klikom na desnu ivicu 🙂 . bar je to reseno. videcu i sa tim logovanjem.
hvala obojici.

reseno je i boot-ovanje. nesto sam cackao servise (tako je i nastao problem)

Nazad
Vrh Dno