Šta je novo?

WindowsLiveMessenger(exMSN) chat problem, ali i Gtalk, Skype...

B@K@

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2005
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Legion Y540-15IRH
Mobilni telefon
Samsung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle, već duže vreme mi se sporadično i naizgled neobjašnjivo dešava da u pomenutim čet klijentima nailazim na sledeće probleme:
  • Diskonektovanje "samo od sebe", bilo u toku četovanja, bilo kada sam neaktivan. Ovaj problem se manifestuje uglavnom tako što ja četujem s nekim i nisam ni svestan da sam otišao offline, a druga strana me odjednom "izgubi"... Kroz neko vreme, ili se pojavim, ili i sam shvatim da sam otišao offline
  • Dok četujem s nekim, jednostavno ne dobijem neke redove koje mi je druga strana poslala. Tačnije, ponekad ih ne dobijem uopšte (MSN, ponekad Gtalk), a ponekad samo nenormalno zakasne i "uguraju" se naknadno među već otkucane redove (Skype)
  • Takođe, kada sam u gmail.u, dakle nije uključen Gtalk klijent, iako sam na "invisible", drugi kontakti me vide promenljivo, čas "available", čas "invisible"...

Ima li neko ikakvu ideju do čega je ovo, klijenti su up-to-date, antivirus, ovo-ono, Win7 i "zakrpe", net je ADSL 1024/128 na Veratu?

Antivirus nije ali bi firewall mogao da bude izvor tvojih problema. Iskljuci ga pa probaj da chatujes i vidi ima li razlike. Takodje bih skenirao kompjuter nekim adware programom - uzmi superantispyaware (besplatan je a dobar).

pozdrav,

M.

Firewall je Windows-ov, ne bih ja tu ništa dir'o :), niti sam, kontao sam da valjda bar M$ aplikacije pušta na miru... Proveriću da isključim, ali problemi koje sam naveo se javljaju sporadično i bez nekog pravila, nekad često, ponekad uopšte...
Koristim Malwarebytes'AntiMalware, veli da nemam ništa... Evo, skidam superantispyaware, da proverim...

Poslednja izmena:
Sličan problemi, sa Live messenger-om mi se dešavalo, da mi ne stigne tekst koji je druga strana otkucala, jednostavno proguta i nikada ne stigne. Sa skajpom mi se dešava da sa nekim kontaktima se ne vidim tj ja sam online, a oni me vide kao offlline ili poruke kasne dan, dva i to mi se dešava samo sa nekim kontaktima ne sa svima. Ovaj problem sa porukama je star 5 godina vidi na skajp forumu ali ništa ne čine da ga poprave ili ne mogu. Probaj malo da guglaš na temu Chat message delivery problems ili Skype Problem message not delivered yet ili Skype Message delayed. Jedino što sam našao a ponekad i pomaže kod Skajpa je sledeće:
Because of the way Skype works over p2p, sometimes it won't open a connection to send chat messages. Whenever this happens, call and then hang up, it will try to open a connection allowing the messages to go through. I have no idea what would cause this though, this is just a solution to fix it.

Znači mrka kapa, tako sam i sam uvideo. OK, može se živeti s tim, ionako ta "ćaskanja" koristim samo silom prilike, ali baš tad je nezgodno, posebno što osobe sa druge strane slabije kapiraju problematiku, pa ispada da se nevešto pravdam...

Hvala, drugari!:wave:

Probaj da promenish program. Evo Miranda je odlichna ja je vec duzhe vreme koristim. Ako ocesh neshto shto ne zahteva previshe settings -a pre upotrebe Pidgin je prava stvar. :)

Imao sam i ja taj problem kao i ti i Miranda mi je reshila stvar. Ali samo kod Msn-a i GTalk -a.

Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno