Šta je novo?

Windows8 pojede 8gb memorije u idle modu

Kikibgd

Slavan
Učlanjen(a)
07.04.2007
Poena
350
Pozdrav drustvo
Spec iz podpisa, windows 8 instaliran, evo od juce upalim komp prodje 5h u idle modu znaci u pozadini samo utorrent i nista vise nije upaljeno posle nekog vremena memory usage skoci na 90-95%

jel zna neko o cemu se radi i zbog cega.

ps. pre se to nije desavalo nikako a nista nije menjano niti stavljano na sistem

Jel instaliran 32bit windows 8 , ako jeste onda on ne moze vise od 2,70 GB rama , mora 64bit windows 8!

ne windows je 64bit negde imam memory leak i ne mogu nikako da nadjem gde je

ne windows je 64bit negde imam memory leak i ne mogu nikako da nadjem gde je.

Windows 8 ima detaljan Task Manager, probaj da lociras problem preko njega. Processes i Details tabovi pa sortiraj na osnovu memorije koja je zauzeta. Vidi koji proces koristi najvise memorije.

Ајде пробај без utorrent-а. Мени никад до сад није појео сву меморију, али поједе преко 1ГБ и не приказује се у Task Manager-у.

ma pojma nemam, evo sve zivo pogaseno kad odradim restart 1.1gb/7.9gb posle 2h ova prica

Untitled.jpg

Ne vidim u čemu je problem, ono plavo što ti piše standby je memorija koju Windows koristi za keširanje podataka radi bržeg pristupa (prefetch/superfetch). Ona se jednostavno prebirše kad je potrebno. U pitanju je normalno ponašanje Windowsa.

Trebalo bi da je sve OK sudeci po screenshot-u. Ovakvo je stanje kod mene:

memory.jpg

@sloba cek kako normalno odradim restart kompa ne upalim nijedan program posle 2 h idle zauzece memorije 90% to nije normalno po sc-u sve normalno a meni guta memoriju

Windows je kesirao sve što misli da će ti trebati. Kada pokreneš neku aplikaciju, zauzeta memorija će biti oslobođena.

@Kikibgd
Ovi problemi su počeli posle instalacije 8-ce?
Pre toga je računar uredno radio sa 7-com?
Onda ti sledi reinstal pouzdane kopije 8-ce, za početak samo instaliraj drajvere koji su ti neophodni (po mogućnosti što više njih da ostane defaultnih windowsovih) i par neophodnih/proverenih programa tipa browser, pleyer za muziku i filmove.
Ako nemaš problema onda nastavljaš dalje i kontrolišeš.
A ako imaš i onda problem tada ti ne bih znao reći.
Jedno je sigurno, ovako nešto teško da može biti do hardvera.

Ako mogu biti od neke pomoci , koje graficke ili cipset drajvere imas instalirane , to pitam jer meni sa novim grafickim drajverima masina iz potpisa nije htela da radi , tj . cpu je bio zauyet 30-50 posto u idle :trust:pa sam morao da instaliram drajvera iz 8 meseca tj sa diska koji sam dobiou y mobo.. Moj predlog je ponovna instlacija cipseta sa diska koji je kupljen uz pm. plocu.

na kompu je od prvog dana w8 i do sad je radio bez problema sve sto je prvog dana bilo instalirano to je to, posle toga nista nije dodavano, stavljen novi driver za graficku i posle toga je radio 2 nedelje bez problema, izgeda da ce morati da padne reinstalacija -_- mrsko mi da je radim uzasno, samo dok podesim xbmc i ubacim sve torrente za seed ode 2dana minimum

Vrati stari drajver za grafiku to ti je najlakse da se odradi. Imam hasvela pa reko da drajvere nove ubacim kada ono opsti haos,.Meni su novi drajveri pa grafiku pravili probleme a cpu mi je pobrljaveo totalno, pa sam vratio staru verziju. I sada sve radi ko sto treba. Izgleda da novi drajveri imaju neku manu.

Poslednja izmena:
A ja da dodam da prefetch ne treba za SSD.

Nazad
Vrh Dno