Šta je novo?

windows za dz ili sta ?

Da, naravno. Microsoft u prevodu znaci Crveni krst, i odlucili su da operativni sistem dele besplatno, ne bi li ugrozili monopolisticki polozaj Linuxa, koji se koristi na 99% personalnih racunara.

Dominic je napisao(la):
ima na www.microsoft.co.yu da se naruchi windows xp e sada je l to za dz ili ne ? ne razumem
hm... ti verovatno mislis na ovu stranu: http://app.microsoft.co.yu/WinXPSP2/

ako DA, onda treba da znas da recenica
CD koji sadrži Windows XP Servisni paket 2 dobijate besplatno.
u stvari treba da glasi
CD koji sadrži Servisni paket 2 za Windows XP dobijate besplatno.

standardna greska prilikom prevodjenja sa engleskog jezika, kada se ne prevede u duhu srpskog jezika... cesto u nasim (IT) casopisima 🙁

Poslednja izmena:
Dobro,pitanje jeste bilo malo glupo,ali ocigledno ga je postavio jedan neupucen i neiskusan korisnik i ne bi trebalo da ga sad ismevamo. Verovatno je do sad provalio sta moze od Microsofta besplatno da naruci i bilo bi lepo da se zatvori ovaj thread i postedimo Dominica ismevanja na pocetku svog zivota na forumu...

POZDRAV

Dominic ako si student i ako je tvoj fakultet clan msdnaa mozes uzeti legalan bilo koji "noviji" windows potpuno besplatno, ali na njemu ne smes zaradjivati i moras samo ti da ga koristis....

Gde mogu da saznam koji fakulteti su članovi tog MSDNAA?! (šta god to bilo?)

Sad sam se raspitao na ETF forumu, besplatno mogu da se uzmu Windowsi, Visual Studio paketi itd. naravno samo za studente istog.

Dominic je napisao(la):
ima na www.microsoft.co.yu da se naruchi windows xp e sada je l to za dz ili ne ? ne razumem

E, pa to je posao - narucis besplatni XP, pa ga u promotivnom periodu zamenis besplatno za Longhorn...

Jeste, a ako narucis dva, dobijes i ceo Office 2003. I jos ti plate letovanje u Brazilu.

Kakva tema, takav post.

outlaw je napisao(la):
Gde mogu da saznam koji fakulteti su članovi tog MSDNAA?! (šta god to bilo?)

Trebalo bi da pise na ms-ovom sajtu, ali znam da ETF jeste clan msdnaa jer sam ja uzeo windows za sebe.Trebalo bi da je i visa elektortehnicka isto clan, mada i drugi fakulteti koji se bave racunarima (fon, raf isl).Mada je najbolje ako nisi siguran da se raspitas na svom fakultetu.

edit: Evo ti linka:
http://www.msdnaa.net/search/SchoolSearchIntl.aspx

Poslednja izmena:
U moje vreme (rođen sam sredinom prošlog veka) faks se upisivao da bi dobio povlasticu za prevoz, a sad, da bi dobio besplatan OS. 🙂

Nazad
Vrh Dno