Šta je novo?

~ Windows XP x64 ~ Vasa misljenja

• Začetnik teme Začetnik teme sh0ne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jede memoriju, resurse, ali zvuk je fenomenalan... nisam u zivotu cuo bolji zvuk, potpuno novo iskustvo

Bas me zanima vasa procena, koliko ce jos da prodje dok ne budu postojali SVI programi za x64 i SVI driveri, znaci potpuno operativan sistem (soft&hard)
moja prognoza pocetak 2007 da sve bude kako treba
(znaci kupio si komp i on normalno radi i celo okruzenje ti je x64)

mozhda i ranije. verovatno je da tje firme masovno da se okrenu ka programiranju iskljuchivo x64 software-a.

okmijun je napisao(la):
Bas me zanima vasa procena, koliko ce jos da prodje dok ne budu postojali SVI programi za x64 i SVI driveri, znaci potpuno operativan sistem (soft&hard)
moja prognoza pocetak 2007 da sve bude kako treba
(znaci kupio si komp i on normalno radi i celo okruzenje ti je x64)

Sta znaci SVI driveri - to naravno nece da se desi, taj hardver koji sada nema drivere za 64-bit je vec pomalo zastareo ili je totalni krsh, a tek za 2007 - bice za u kantu? Sad sve novo mora da ima driver za 64-bit!
A programi, 32-bitni vec rade na x64 !? Radi mi acdsee v2.4 :banana:

Instalirao sam beta verziju i teski je shit!Najsmesnije je da mi se trazi da registrujem windows ali posto nema drivera za moj kablovski modem motorola sb 5100e..nemogu ni da koristim internet,tako da sve i da hocu da se registrujem nemogu.Trazio sam od motorole da mi posalju link ili driver za windows x64 ali nisam dobio odgovor jer ocito da ih boli qrac za mene i driver...Evo ovom prilikom molim sve koji ovo procitaju a mozda znaju gde ima driver ili ga mozda imaju da mi jave.Hvala!

pa SVI u smislu koji imaju sad trenutno da se kupe u radnji
(dovoljno da nije teh zastarelo?)
jer gledam softver, nema NISTA, skoro...POV-ray x64 ne racunam
to malo ko koristi
al ovo mislim pocetak 2007 da sve bude kao i sad maltene plug&play

Dejan1972 je napisao(la):
Instalirao sam beta verziju i teski je shit!Najsmesnije je da mi se trazi da registrujem windows ali posto nema drivera za moj kablovski modem motorola sb 5100e..nemogu ni da koristim internet,tako da sve i da hocu da se registrujem nemogu.Trazio sam od motorole da mi posalju link ili driver za windows x64 ali nisam dobio odgovor jer ocito da ih boli qrac za mene i driver...Evo ovom prilikom molim sve koji ovo procitaju a mozda znaju gde ima driver ili ga mozda imaju da mi jave.Hvala!

Ako koristis kablovski modem preko mrezne, ne treba ti drajver za Motorolu za x64 (drajveri ti trebaju samo ako ides preko USB).

Pozdrav

Znam da moze preko mrezne,ali letos udario grom i sprzio mi mrezni na modemu pa moram preko usb-a...ali drivera nema...uzas 😡

Ja sam ga instalirao i mnogo mi dobro radi, jedini problem su mi drajveri za canon 1120 stampac. Nema ih ni na oficialnom sajtu tako da ako se neko snasao ...

zar ne mogu drajveri za 32bitni Windows da se koriste?

Instalirao sam trial (xp 64-bit profesional) verziju,
I one beta verzije drajvera za ati i nforce 3.
Posle nekoliko paljenja windows je totalno prso.

Odlucio sam da to ne koristim dok ne izadje neka normalna verzija drajvera
za chipset-nforce 3 i za graficku-ati.

Za sada su samo neke beta verzije.
Sta mislite kada ce izaci normalne verzije tih drajvera?
Nesto se bojim da cemo se nacekati posto su za nforce 4 vec izasli.

odgovor

Pa vidi kod mene to sve radi super mada ja imam neku verziju sa buvljaka
sa krekom i nije trial

meni su tu problem drajveri,a ne windows izgleda.
Mada postoji problem i sa windowsom posto se neki programi
(naprimer longman recnik i deamon tools ne mogu instalirati).

Ja sam testa radi bio instalirao win xp 64 i deluje mi da radi drastično brže nego običan 32-bitni, međutim problem su bili ti famozni drajveri. Tada nigde nisam našao drajvere za TV karticu - Leadtek 2000 XP, pa sam se vratio na stari 32-bitni XP sa SP1. Ukoliko vas zanimaju 64-bitni drajveri za ovu TV karticu, ja sam izguglao ovaj link, možda vam pomogne - http://www.planetamd64.com/lofiversion/index.php/t210.html

Za sada ne prelazim na ovaj OS jer mi je 99% dizajnerskih programa koje koristm napravljeno za rad u 32-bitnom okruženu i zbog one famozne WOW emulacije mogu da mi rade samo sporije nego u "klasičnom" 32-bitnom windowsu XP. Izgleda da su ljudi iz Intela s pravom pričali da još nije vreme za 64-bitne desktop varijante procesora. Misilim, šta će ti kad još ništa nije napravljeno za ove procesore? 😉 Kapiram da će puna snaga 64-bitnih programa početi da se oseća tek polovinom ili krajem 2007 godine.

Poslednja izmena:
Vlasterx je napisao(la):
...
Izgleda da su ljudi iz Intela s pravom pričali da još nije vreme za 64-bitne desktop varijante procesora. Misilim, šta će ti kad još ništa nije napravljeno za ove procesore? 😉
...

Uff, jaka ti je ova logika; malcice si ti izvukao ovu Intelovu recenicu iz konteksta i pogresno shvatio. Valjda treba neko prvo da napravi hardver odnosno procesor pa da se za njega (i na njemu) radi odnosno prilagodjava softver. Kad si ti video da se prvo napravio next-generation sw, pa tek onda napravio hardver na kojem ce taj sw raditi?

🙂
Moje misljenje je da radi skoro isto kao 32bit XP, mozda za nijansu brze. Dok recimo igrica lfs ima 30 frejmova manje negoli u XP sp2.
Nisam imao nikakvih problema sa drajverima: nvidia, creative, integrisana mrezna i to je to. U stvari jesam: pri instaliranju drajvera za VGA sistem nije hteo da prepozna karticu kao GF4200. Probano sa 2-3 verzije 64bit drajvera. Na kraju sam morao da instaliram drajver za quadro xgl ili tako nesto da bi je prepoznao sada kako treba.
Znaci meni Xp64bit radi kako treba (a inace verzija je trial za ms sajta), samo sto nema mnogo smisla koristiti ga jos uvek jer nema puno odgovarajucih programa (evo ovo opet pisem iz xp sp2).

Niko ne pominje anti virus za ovaj program.Ja takodje imam motorolin sb 5100e nakacen na usb,ali bez drajvera :-( Sta i kad nadjem drajvere kako cu na net bez antivirusa. E sad jos jedno pitanje,da li neko ima sky star 2 karticu na ovom operativnom.Izasli su drajveri instalirao sam ih ali kad instaliram Technisat dvb,tj server za pc onaj originalni koji je dosao uz drajvere koci celu masinu,na svakih par sekundi zastane,a kad instaliram obican technisat za 32-bitni,nema kocenja ali mi i ne radi prog dvb.Inace sto se tice brzine,jedino poboljsanje sam primetio kod instaliranja drajvera npr za grafiku,to uradi bas osetno brze.Kod kompresije divx-a ubrzanje mozda za 20%,ali to je dr divx za 32-bitni windows.Far cry za 64 bita ne radi nista posebno bolje,mozda su protivnici tj njihov ai malo brzi i mogu dvogledom da priblizim vise i to je sve.Nista drugo nisam primetio.Pozdrav

goran445 je napisao(la):
Niko ne pominje anti virus za ovaj program.

Anti-Virus: (64 Bit)

- Avast 4.6 (Free/Shareware)
- McAfee Enterprise 8.0 (Shareware)
- Symantec AntiVirus Corporate 10 (Shareware)
- NOD32 AntiVirus 2.5 (Shareware)
- Kaspersky Anti-Virus 6 Beta (Shareware)
- Kaspersky Internet Security 2006 Beta (Shareware)
- AVG Anti-Virus 7 (Shareware)

Firewall:

- PeerGuardian 2
- Tiny Firewall 6 (Shareware)
- XP Firewall Control (Shareware)

Poboljsanja u WinXP 64 su vidna barem sto se tice stvari koje koriste 64bitne drajvere. Imam neku trial verziju sa serijskim brojem i activison crakom i sve radi odlicno.
Jedina stvar koja me nervira i zbog toga hocu da puknem od muke je to sto ni jedan Virtual Image program (Nero, Deamon Tools, Alchocol 120%, Game Jack) ne radi.
Problem sam prevazisao jedino preko drugog racunara sa kojim sam umrezen (burazerovog) tako da koristim njegov Virual Image program.
Evo upravo sam bacio pogled na nero.com i izasla je verzija 7 i mozete misliti. NE PODRZAVA WinXP x64. Pa oni bre nisu normalni.

SpawnSCG je napisao(la):
Jedina stvar koja me nervira i zbog toga hocu da puknem od muke je to sto ni jedan Virtual Image program (Nero, Deamon Tools, Alchocol 120%, Game Jack) ne radi.

Potraži sledeće programe:

Emulatori:

- Filedisk (virtuelni disk) (Shareware)
- Fantom DVD Beta

Image & co:
- Virtual ISO 1.5
- WinImage 7

Evo jedan koristan link. Lista kompatibilnosti hardware-a, 32-bitnog software-a za win x64, i native 64-bit software. Veoma korisno, za one koji misle da se prebace na x64. Ja sam to pronasao tek nakon sto sam instalirao x64, i onda shvatio da ne postoje driveri za Canon skenere, i da ih canon nece ni praviti?! Nisam jos uspio da nadjem neke unofficial, za razliku od hp-a za koji skoro sve stampace i skenere postoji jedan nezvanicni driver.

http://www.3dvelocity.com/articles/win64compatibility/win64softlist.htm

Tako da, jos uvijek sam u win x64, ali nisam ni malo zadovoljan, dosta toga ne radi kako treba.

Izasao je i Daemon Tools 4.0 konacno:

http://www.daemon-tools.cc/

p0z

The Minister je napisao(la):
🙂
U stvari jesam: pri instaliranju drajvera za VGA sistem nije hteo da prepozna karticu kao GF4200. Probano sa 2-3 verzije 64bit drajvera. Na kraju sam morao da instaliram drajver za quadro xgl ili tako nesto da bi je prepoznao sada kako treba.

i kako ti sad win vidi karticu? kao ti4200 il kao taj quadro xgl?

pa zavisi kako gde🙂
u windowsowim propertiesima (znaci odmah posle desnog klika desktop propetries) kao q4 550 xgl a u forceware propertiesima kao 4200.

Samo da dodam da sam se prebrzo ponadao za daemon tools 4.0. Ova verzija koju su izbacili je samo za 32-bit win, a X64 will follow, kako kazu na sajtu. Mislim da cu se vec danas vratiti na XP SP2, iako sam juce instalirao optimisticki x64.

Jel ima neko da drzi x64 duze vremena, i kakvi su mu utisci ako ima takvih?

The Minister je napisao(la):
pa zavisi kako gde🙂
u windowsowim propertiesima (znaci odmah posle desnog klika desktop propetries) kao q4 550 xgl a u forceware propertiesima kao 4200.

si probao sa RT da patchujes driver (15.7 je valjda za x64)
pa da ga vidi kao pravi XGL?

imate drajvere na www.planetamd64.com skoro sve koji su potrebni...

Ja sam sa velikom ambicijom krenuo u instalaciju, upravo ohrabren tim sajtom, ali ne bih preporucio nikome ko koristi ikakve dodatne uredjaje da instalira x64, jer meni pola uredjaja nije radilo. Canon skener, Canon digitalac, bluetooth (kojie se vjerovatno mogao i namjestiti ali po defaultu nije radio), i jos ko zna sta sve. Vratio sam se u XP brze nego sto sam mislio.

p0z

Ne samo da emulatori ne rade nego ne rade ni igre koje imaju nekompatibilnu zastitu (npr. Starforce 3 koji instalira drajvere) tako da sve i da imate emulator ne vredi vam.
Ne moze se instalirati Visual Studio 2003 (ovo je od znacaja programerima) ne rade 16-bitne aplikacije (ko se jos seca Volkov Commander-a?), drajveri za chipset, grafiku i zvuk (i poneki modem tipa Intel 536EP) jos i djene-djene, ali periferije tipa stampaci, skeneri, aparati... mrtvo more dok security patchevi izlaze istim tempom kao i za obican XP. Isto ****** drugo pakovanje. Nemojte mnogo ocekivati od x64 OS-a.

Nazad
Vrh Dno