Šta je novo?

Windows XP SP3 i sitniji problemi...

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
Imam 2 problemčića, a ne bih da preterano razbijam glavu, prelistao sam prve 2-3 strane ovog podforuma i nisam našao sličnu temu...

1) Od skoro mi je YT počeo seckati u full screen modu, što do sada nije bio slučaj. Na sistemu nisam ništa menjao, samo sam redovno updateovao Adobe Flash, kada bi mi bilo ponuđeno. Računar je malo stariji (AMD 2.2GHz 32bit, 2GB DDR, X800XT, drajveri za grafiku su 8.351.0.0 od Atija, malo su stariji). Napominjem da ranije nisam imao ovaj problem, ali je od skora postao prisutan (i vrlo iritantan). Da li update nekih drajvera rešava problem, ili mi je računar jednostavno suviše spor (mada mi je neshvatljivo da je do skoro sve radilo)?

2) koji AV bi mi preporučili umesto matorog NOD23 v2.5, pošto je od skoro izgubio podršku i više ne postoji update. Da je lagan po sistem i dobro radi posao?

Hvala Vam puno, Benchmarkovci, na predlozima... :wave:

1) Moguće da je do grafičke, meni je prestalo kada sam se ponovio sa 5670 na sličnoj starudiji od makine. Kažem, moguće, nisam siguran.
2) Avira antivir oduvek, možda postoji bolji i laganiji, ali meni je ok već 10-ak godina.

1. Mislim da je bobiska u pravu, novi drajveri za grafiku.
2. Avast

Aviru sam instalirao i za sada radi OK, kako će biti, videću...

Drajvere ne mogu da nađem?!?! Znam da zvuči smešno, ali drajveri koje sam skinuo sam sajta AMD-a, i koji se vode kao najnoviji za X800, uošte ne podržavaju ovu karticu?!? Stavio sam neke starije Omega Radeon, mada i sa njima secka video u full screen modu. Je l' može neko da preporuči neke drajvere za Ati?

:wave:

Ovde imas spisak svih (starijih) ATI drajvera pa probaj koji ti odgovara.

1) Od skoro mi je YT počeo seckati u full screen modu, što do sada nije bio slučaj.

Ako nisi primetio YT odskora za full screen mod nudi 1080/720p u startu (ako nisi menjao settings)

Idi u settings pa podesi default ovako (kao na slici ispod) a posle "ručno" povećavaj rezoluciju plejbeka po želji i mogućnosti

46668984.jpg

Rešio sam problem, stvar je ipak bila nevezana za drajvere... naime aplikacija za widgete (Rainmeter) je imala jedan widget koji je podešen za always-on-top (mali satić u uglu), koji je pravio zaglup. Čim isključim Rainmeter, fullscreen ide normalno. Inače ovaj računar najnormalnije pušta 720p, a 1080p može ponešto...

Još da mi neko kaže kako da mi ostane always-on-top widget i da radi fullscreen normalno...? 🙂

Inače ovaj računar najnormalnije pušta 720p, a 1080p može ponešto...

Samo ti (obzirom da ti je cpu 10e sada 😉) povećaj napon za cpu do daske i "nasviraj" fsb pa će bez problema da pušta i 60fps 720p kao i 1080p 29fps 😉

OFC pusti i giga apdejta posle SP3

Poslednja izmena:
Ovom ne vredi dizati napon do daske, probano već davno... trpi do 2400MHz/1.75, sve preko toga su uludo potrošeni Watti, ne dobija na brzini i stabilnosti. Držim ga na 2200MHz/1.6V, sve više od toga je nerazumno i neracionalno... Samo da potraje dok se ne odlučim na upgrade, mada ko zna kada će to biti :d

P.S. Update radim redovno, sve što izađe novo za SP3.

pokusaj i instalaciju najnovijeg adobe flash-a ako nisi, ume i to da zeza.

Nazad
Vrh Dno