Šta je novo?

Windows XP Service Pack 2

evo jednog interesantnog pitanja .... ima li gde da se skine SP2 da bude kao web update pa da se moze odrediti sta ce se instalirati...

Ovo konkretno zato sto me interesuje ima li negde neki fazon kako da se instalira SP2 a da se ne instalira DirectX 9.0c. Posto 9.0c ima neke ozbiljne konflikte sa systemom il ije to zbog beta verzije.

Naime Bio je WinXP SP1 (slipstreamovan) .. posle njega je odma krknut sp2 beta neka 2162 .. posle toga drajveri za nVidia GF FX 5600 xt i to 50 i neki (56.72 da budem pecizan) .... to je terano tako i sve je fino radilo .... medjutim kada sam instalirao 61.77 onda je nesto grozno pocelo da se desava... Naime Monitor je sa 56 drajverima i DX 9.0b radio ok i pokazivao mi je rezoluciju kao 1152x864 (ili tako nesto... nije u pitnaju ona x900 uglavnom). Od kada sam stavio 61.77 monitor mi napise NEW MODE i kako je teram u 85 Hz ,, on napise 84. Sve to ne bi bio problem da slika ne lelja levo desno.

Uzo je backup HDD i krkno na njega Windows SP1 (slipstreamovan) i krkno 61.7 drajvere ... i sve radi monitor prepoznaje rezoluciju lepo napise ... 1152x864 na 85Hz... ja uzmem samo DirectX 9.0c i instaliram ga.... sta god posle radio monitor nece da prepozna rezoluciju a slika leluja. E sada, Ako stavim istu rezoluciju a osveženje 100 Hz ... monitor i dalje ne prepoznaje rezoluciju (pise NEW MODE) a slika je miran i ne leluja.

E sada da li je to broblem da drajvera... ili do monitorskih drivera (koji su windowsovi), od DX 9.0c ili do cega drugog.....

Eto sto pitam ovako pitanjce...

Poslednja izmena:
Evo jednog fantasticnog programceta koje intgrise SP u XP i izbilduje ISO za rezanje i to sve u samo nekoliko klikova...svaka preporuka!

Prilozi

• AutoStreamer.zip
    298.7 KB · Pregleda: 148
Messenger 4.7 i SP2 ?

Pitanje za one koji su instalisali SP2. Vracali to Messenger ovaj put 4.7 ? i kako se otarasiti toga posle ? . Sta ostavlja na disku posle instalacije, mislim kao sto je SP1 ostavljao folder ServicePackFiles ?

Otvoris komandnu liniju i kucas:
runDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove

i puf nema messanger -a vise :)

Poslednja izmena:
Evo kako da ubijes Windows Messenger-a.
start/run/kucas "mmc"
U console 1:
file/add-remove snap-in
U add-remove snap-in:
add/selektujes gruop policy/add/finish/close/ok
Console root:
local computer policy/user configuration/administrative template/windows components/windows messinger
Enable-uj obe stavke (don't allow...).
Mozes i u computer configuration umesto user configuration (razlika ti je jasna iz naziva).
Mozda neko zna laksi nacin, ali ovo radi 100%. ;)

ja sam svojevremeno skinuo neki messenger uninstaller... otvori se prozor kao da deinstalira neke fajlove i puf, nema ga više... :D

Ima li nedje da se kupi taj SP2:) za one sa "odlicnim" internetom?

Hvala Artz, izbaci neku gresku, al messengera vise nema.
A to je jedino bitno :)

Postoji daleko jednostavniji nacin za "legalnu" uninstalaciju Messangera:

1. Otvorite /windows/inf/sysoc.inf
2. Pronadjete msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7 i promenite u msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,,7
3. Snimite fajl
4. Odete u Add/Remove Programs, ovoga puta se Messanger pojavljuje na listi, lepo ga uninstalirate i to je to.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Postoji daleko jednostavniji nacin za "legalnu" uninstalaciju Messangera:

1. Otvorite /windows/inf/sysoc.inf
2. Pronadjete msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7 i promenite u msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,,7
3. Snimite fajl
4. Odete u Add/Remove Programs, ovoga puta se Messanger pojavljuje na listi, lepo ga uninstalirate i to je to.
I kada pokrenes Outlook Express on se ponovo vrati. ;)

Probajte XPLite Proffesional za taj Messanger!

Preacher je napisao(la):
U Program Files rename u MessengerOFF i ne javlja se vise-najednostavnije je!

Sta vise razglabate, dao sam u svom prethodnom postu nacin za deinstaliranje.

Sad sam pre pola sata stavio SP2 preko SP1, i sve mi je radilo dosta sporije posebno net. Kad upalim IE trebalo mu je po 10-15 sec da krene da ucitava stranicu (kablovski modem je), a posle 5 min, net bi se zablokirao. Sve sam mu pogasio bio u security center ali nista. Imam Pandu Platinum i ZA, tako da sam ga deinstalirao. Sada sa SP1 sve radi najnormalnije. Mozda bi ipak trebao clean install.

Potpuno si u pravu. Kako javljaju ljudi sa svih strana, problema do mile volje. Hmm, jel to neko reko SP2a :)

Poz

Zekiyu je napisao(la):
Ima li nedje da se kupi taj SP2:) za one sa "odlicnim" internetom?

pretpostavljam da će stići na cd-u uz neki časopis (pc, digital, štaveć)..

Od juce mi je instaliran preko SP1 nikakvih problema a IE mi se znatno brze otvara,sve ce to zavisiti od korisnika do korisnika.

Moguce da ima neke konflikte sa Pandom i ZA, mada sam pravio razlicite kombinacije, jedno plaio, drugo gasio i nista. Aj to st ose sporije otvara i da prezivis, i to sto nekad nece da ucita slike na stranici, nego posle 5 minuta zamre net skroz. I posle restarta radi 5 min, pa opet corak.

Preacher je napisao(la):

Zaista? :zgran:
Tebe onda nesto ne valja sas kompom :)

Ozbiljno, meni se ovako stvarno deinstalirao, znaci nema ga vise...

Meni je Autostreamer prijavio pre-SP2 build 2180, ko kaze da je ovo final !? MSInfo prijavljuje Hardware Abstraction Layer Version = "5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158)"

I gde na Microsoft.com-u daju info za download ?

Evo ja samo da prijavim osetniji sporiji rad sa diskom (i do 50% sporije) ne znam sta je po sredi (nForce 2 160 GB 7200 8 mega)

Ne znam kako vama, ali neke stvari su mi drugačije, "bolje". U "device manager" pod IDE ATA/... mi sada pokazuje ultra DMA mode 6, dok mi je sa SP1 pokazivao "5" i nije bilo šanse da ga prebacim u "6". Inače čipset je 875P. Kod druga smo rešili problem sa PIO modom na rezaču, sad uredno pokazuje Ultra DMA mode 2. Do sada smo ovaj problem rešavali sa svežom instalacijom XP ili unistall rezača pa restart, samo on ga opet nakon izvesnog vremena prebaci u PIO. Njegov chipset je VIA...

Preacher je napisao(la):

Nece se vratiti fora je da ga par puta izbrises- ja ovako uvek radim.
Pozdrav

SP2 build 2180 bi trebalo da bude verzija RTM (release to manufacturing) sto znaci da opet kazem bi trebalo da bude i final, ali dok se ne nadje na klasicnom downloadu Microsofta nista od oznake final, ukoliko je i bude.

Vidi stvarno :S:

Ali ipak je to direktni link, ja nisam uspeo da dodjem do njega normalnim putem iz root-a microsoft.com-a, zbunilo me je to sto ovo malo programce za slipstream "autostreamer" prijavljuje "pre-SP2" verziju service pack-a, odakle li samo vuce tu informaciju ?!

Vrh Dno