Šta je novo?

Windows XP Service Pack 2

drapin

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.07.2001
Poena
710
Uz vest sa sajta da dodam da bi dugo ocekivani SP2 trebao biti dostupan za download na zvanicnom Microsoft sajtu u utorak 10 augusta, 266,1MB.

Testiranje je zavrseno, za finalnu verziju proglasen je build 2180 i vec pusten proizvodjacima. Preporuceno je se ranije beta verzije deinstaliraju jer su moguca sudaranja i nekompatibilnosti...mozda bi i reinstal sistema bio najpametniji potez.

Skinuh ga 7 avgusta (kao i obično datum je tri dana "mlađi" 4-ti avgust) nosi oznaku 2180 i verzija je RTM (release to manufacturing). Integrisao sam ga u XP instalaciju, instalirao od nule i za sada sve radi bez ikakvih problema. Veličina fajla je 278.920.704 bytes.

Bez problema se instalira.
Ako hocete da radite integraciju, uradite to sa cistim XP-om bez SP1. Ako se radi sa SP1 nesto zeza boot.

Poslednja izmena od urednika:
LOL, pa to mi Kragujevcani u necemu prvi :)
E da sam znao da ste vec ubacili sp2 u instalaciju win-a,
saceko bih jos malo sa reinstalacijom winxp + sp1.
Stevs, svaka cast.

ps kako to cudo radi uopste? :)

Ajde stvarno malo o utiscima ... ?

Ne bi skodilo i kratko uputstvo za slipstream, cisto da se podsetimo :)

Da li SP2 u sebi sadrzi i SP1?

Znaci li i to da mora da se opet ponovo istalira cisti Windovs bez Sp1 da bi se istalirao SP2, posto on svakako u sebi sadrzi Sp1 ...pa dali treba???
Pozdrav...

M3 je napisao(la):
Znaci li i to da mora da se opet ponovo istalira cisti Windovs bez Sp1 da bi se istalirao SP2, posto on svakako u sebi sadrzi Sp1 ...pa dali treba???
Pozdrav...

Naravno da ne treba. SP2 može da se integrise u XP pa da se takav XP instalira ili da se instalira na vec instalirani XP bez i sa SP1.

Elem samo da mi neko potvrdi proces instalacije.
1. Windows
2. SP2
3. MB Drivers
4. DirectX (valjda je u SP2 integrisan 9.0c?)
5. Graphics driver
6. Sound driver
7. Sve ostalo
Aj potvrdite da li tim redosledom da furam pa se bacam na reinstall :)
edit: da instaliram FW ili da furam ovaj novi iz SP2?

Poslednja izmena:
Pajser je napisao(la):
Elem samo da mi neko potvrdi proces instalacije.
1. Windows
2. SP2
3. MB Drivers
4. DirectX (valjda je u SP2 integrisan 9.0c?)
5. Graphics driver
6. Sound driver
7. Sve ostalo
Aj potvrdite da li tim redosledom da furam pa se bacam na reinstall :)
edit: da instaliram FW ili da furam ovaj novi iz SP2?

Kada Win na cisto instaliram cinim to tim redom(ustvari 4. pa 3.) ali mislim da to nema nikakve veze. Kada bi neko hteo da menja drivere da li to znaci da mora ponovo instalirati WIN?
Naravno prvo moras instalirati Win :D
Pozdrav

Pazi mane vise mozes bilo kojim redom. ja naprimer instaliram sve pa tek onda diretX jer posle njega mora da se resetuje sistem i onda sve obavim samo sa jednim resetom...

_http://flexbeta.net/slipstreamerxp

Kod:
Flexbeta Slipstreamer XP Version 2 Beta 2 Released! 
For those that can't wait for the final release and just love beta testing, we give you Flexbeta Slipstreamer XP version 2 Beta 2. We would like you guys to test this version and report any bugs to this forum Here <http://www.flexbeta.net/main/comments.php?id=3269&catid=1&highlight=Slipstreamer>. You must be a registered member of Flexbeta to post, to register go Here <http://www.flexbeta.net/forums/index.php?act=Reg&CODE=00>. 

What is Slipstreamer XP?
Flexbeta Slipstreamer XP is an application that will slipstream any Windows XP or Office XP Service Pack into your installation files. It has currently been tested to work for all Windows XP and Office XP Service Packs up to SP2 (SP2 1213 for Windows XP).

Changes in this version:

*Added unattended install 
*ISO creator 
*Progress bars for copying 
*Folder choice for copying windows files 
*Friendly graphic user interface

ili

_http://www.windowsubcd.com/downloads/AutoStreamer.zip

Jedno pitanjce posto ne zelim da reinstaliram xp:
da li je neko probao da instalira sp2 na xp sp1?

Skinuo ga.
Instalirao upravo tako,preko Sp1, radi bez problema.Final built 2180. Tezak 272.4Mb.
:)

Ja sam instalirao preko sp1 nisam imao vremena da radim clean install, sve radi cakum pakum (vakuum) :p
Jel zna neko kako da mi auto update ostane ugashen a da mi se skloni ona shugava ikonica iz traya?
edit: eo slike za shugavu ikonicu u trayu
http://www.clan-g.com/pajser/bzz.jpg
Znachi auto update disabled, u trayu se pojavi ovaj crveni shtit sa X. Kako iskljuchiti to, a da auto update bude disbleovan?!!?!?

Poslednja izmena:
A gde ste vi skinuli celu verziju SP2 ? Dajte neki link

soni je napisao(la):
Kada Win na cisto instaliram cinim to tim redom(ustvari 4. pa 3.) ali mislim da to nema nikakve veze. Kada bi neko hteo da menja drivere da li to znaci da mora ponovo instalirati WIN?
Naravno prvo moras instalirati Win :D
Pozdrav
Nema potrebe da ide tim redosledom jer Sp2 dolazi integrisani Dx9c !!!
Pozdrav...

Pajser je napisao(la):
Ja sam instalirao preko sp1 nisam imao vremena da radim clean install, sve radi cakum pakum (vakuum) :p
Jel zna neko kako da mi auto update ostane ugashen a da mi se skloni ona shugava ikonica iz traya?
edit: eo slike za shugavu ikonicu u trayu
http://www.clan-g.com/pajser/bzz.jpg
Znachi auto update disabled, u trayu se pojavi ovaj crveni shtit sa X. Kako iskljuchiti to, a da auto update bude disbleovan?!!?!?

Imaš u Control Panelu podešavanja (ista ikonica kao u trayu). Sa leve strane imaš opciju "change the way security center alerts me" gde možeš da isključiš sve tri opcije i onda se iconica iz tray-a automatski skloni.

Poslednja izmena:
postoji bolje rešenje, nalazi se u control panelu, administrative tools, services...

ugasi servise security center, stavi ih na disabled, isto važi i za firewall/internet connection sharing ili tako nešto, ukoliko koristiš neki drugi firewall, a to toplo preporučujem (npr agnitum outpost 2.1)... :)

face je napisao(la):
Dajte neki link za SP2.
RTM verzija ciji se link pojavio je poslata beta testerima na finalno testiranje i ubrzo nakon toga su svi linkovi pogaseni :(
Nakon kratkog testiranja je i zvanicno proglasena finalnom i kao takva ce se pojaviti u utorak na M$-ovom sajtu, a do tada (ako ti se bas zuri) mozes je skinuti i pomocu Windows Update-a ;)...

Crni je napisao(la):
RTM verzija ciji se link pojavio je poslata beta testerima na finalno testiranje i ubrzo nakon toga su svi linkovi pogaseni :(
Nakon kratkog testiranja je i zvanicno proglasena finalnom i kao takva ce se pojaviti u utorak na M$-ovom sajtu, a do tada (ako ti se bas zuri) mozes je skinuti i pomocu Windows Update-a ;)...
Ima na gornjem linku i ono shto treba da izadje sutra na windows siteu i rtm verzija ;)

Do 25. augusta ce download SP2 sa Microsoft sajta biti "ogranicen", ljudi malo stede servere i bandwidth, pa pokusavaju da usmere korisnike na download kroz Auto Update.

Istina "oganicenje" je zanimljivo: samo 2,5 MILIONA download-a dnevno. :D ...zamislite malo sta ljudi imaju od servera i veza kad isporucuju "ogranicenu" kolicinu od 2.500.000 x 270MB dnevno.

p.s.
Podsetnik za korisnike Sezama da je SP2 na Sezamovom ftp-u, u Windows/Update/XP, jos od subote uvece. Ne znam koja verzija, mada bi trebale valjda da budu iste ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno