Šta je novo?

Windows XP Search ne postoji vishe?!?!

Homer junior

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2008
Poena
309
Problem se javio pre nekog vremena kada je komp poceo da krecka zbog nekog virusa ali sam ga ocistio, sad radi OK.
Kao sto naslov kaze potpuno mi je nestao Search u XP-u (SP 2). Mislio sam da ce nekako sam d ase vrati kada budem restartovao komp medjutim nije. Ima li neko ideju kako da reshim ovaj problem?
Unapred hvala

Koliko sam ja shvatio, ti više nemaš Search u Start meniju. Ako je to, onda desni klik na Start, pa Propertis. Izabereš karticu Start Menu, pa Customize. Posle toga izabereš karticu Advanced i u polju Start menu items čekiraj Search.

Ne, imam search u startu, ali kada kliknem na njega ili u Windows exploreru kliknem ukljucim Search sidebar pojavi mi se onaj ruzni dzukac ali nema niceg vise osim njega :S

Skini Tweak UI i nađi u njemu opciju "Use classic search in Explorer".

Probaj 'vako:

If you're comfortable with regedit use it and see if you can find the following entry:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\NoFind

If "NoFind" has the value "01 00 00 00" change it to "00 00 00 00" and it will probably solve your problem. You will need to restart ("log off & log in" will probably suffice).

Izvor

:wave:

Uopste ne postoji NoFind registar na toj lokaciji 😀
Pokusao sam da napravim registar DWORD duzine posto je toliko i on napisao (ili je ovo samo jedan byte?) i da mu dam tu vrednost, log off & log on i nista se nije promenilo.

Evo kako tacno izgleda kada kliknem na Search u start meniju:

desk.jpg

Poptuno je prazno cak i ime prozora.

Any help?

Repair Win-a je jedina opcija po meni.

Probaj system restore u vreme kada nisi imao taj problem

Nazad
Vrh Dno