Šta je novo?

windows xp reinstalacija, problem...pomoc!!!

Thanatos

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2007
Poena
301
Evo ovako. Pre se nisam bavio instalaciom windows-a ali sam primetio da je lako. Jednini problem mi predstavljaju drajveri zbog kojih moram nedeljno da reinstaliram sistem (neiskusan sam tako da ne znam ni drajvere gde da trazim).
Sada skoro mi se opet pojavio problem gde se pojavi plavi ekran sa upozorenjem gde kaze da nije dobar drajver ili hardver.
Posto sam se vec navikao,krenuo sam reinstalaciju ali posto sam sa diska isao boot i instalirao prvi deo...posle kad je krenuo boot up (sa windows xp logom) tu se zamrzne i nista. Ni ne krene da radi loading,nista samo se zaledi. Probam opet reinstalaciju,sve ok dok ne dodje opet do tog dela.
Ne znam sta da radim vise:wall::wall::wall::wall:,molim vas da mi pomognete:wave:

1 napisi konfiguraciju

2. o tome posle 1. :)

ati 9550
160hdd (valjda nesto nfts)
512mb ram
za maticnu ne znam.
Da mogu barem da pogledam preko everesta pa aj al' ne mogu ni komp da upalim.

Za pocetak nabavi proveren Win XP SP2, zatim sakupi sve drajvere (maticna, graficka ....) sledeca stavka postavi u biosu frst boot dvd rom, ubaci XP i udri sve iz pocetka ....
Ako ti i pole ovog javlja plavi ekran onda moze da bude bilo sta, graficka , ram .... ima kombinacija.
Saznaj kako ti se tacno zove maticna ploca ...

Ja sam imao taj problem,kad sam pokusao da install black xp,pravio je problem sa hardom..Nije hteo da ga bootuje..Udje on u win,al posle 10min..Isto tako stoji zamrznut,al probije posle 10min..Probaj da ostavis pa ces videti hoce uci..Uzmi drugi disk xp-a pa probaj install..Ako nece,onda je hard..

Nisam hteo da otvaram novu temu pa ako neko moze ovde kratko da mi objasni kako kada upalim komp da podesim da mi se prvo podigne XP a ne Linux...?

Ne moguce da niko ne zna...?Ili ja nisam dobro formulisao pitanje?

Nisam hteo da otvaram novu temu pa ako neko moze ovde kratko da mi objasni kako kada upalim komp da podesim da mi se prvo podigne XP a ne Linux...?

Probaj da guglas, ima toliko tema o dual boot-u. Nisam probao takvo nesto, ali znam da moze da se uradi.

Pa sve moze..boot.ini linija u winu,prepravi je za bootovanje..Cak imas i malih programa koji to resavaju..Kao sto kazu,malo google..

Vrh Dno