Šta je novo?

Windows XP reinstal

HerbalKing

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2008
Poena
320
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav, instalirao sam original widnows xP, sada kada zelim reinstalaciju da li ce raditi isti cd key, ili je vec vezan? Ako ne radi, sta mogu uraditi da dobijem novi?
Unapred hvala.

Koliko znam, broj bi trebalo da radi bez problema...

da ali jednom je vec aktiviran? da ne pravi problem? Dal` nekoz na iz iskustva?

Prilikom instalacije Windowsa sigurno će ti prihvatiti broj i moći ćeš da dovršiš posao bez problema. Kasnije se u nekim slučajevima, zavisno od kupljene verzije može desiti da ne prođe aktivacija preko neta već ćeš morati da zoveš Microsoft u BGD-u, postoji besplatan telefonski broj. Tehnika je da im izdiktiraš broj koji ćeš dobiti na tvom kompjuteru (reći će ti već oni kako) i potom da ti oni izdiktiraju novi ključ.

Vrlo su ljubazni i strpljivi,
pošto si izgleda prisiljen na reinstal probaj,
jer izgleda da nemaš puno drugog izbora.

PS.
Razne verzije XP-a sam prilično puta reinstalirao i uvek je prolazilo bez problema osim što sam par puta morao, kao što rekoh, telefonski da kontaktiram kancelariju Microsoft-a u BGD-u.

Jedino dosad nisam probao, iako nemam pojma zašto, da iskoristim ključ sa nekih rashodovanih HP i DELL mašina na drugom računaru. Valjda je razlog tome što unapred sumnjam u uspeh a i pomalo me mrzi da se gnjavim sa ponovnom instalacijom ako ne uspe.

Zanima me da li je neko pokušavao i kakvi su rezultati.

Jedino dosad nisam probao, iako nemam pojma zašto, da iskoristim ključ sa nekih rashodovanih HP i DELL mašina na drugom računaru. Valjda je razlog tome što unapred sumnjam u uspeh a i pomalo me mrzi da se gnjavim sa ponovnom instalacijom ako ne uspe.

Pa valjda zato što su to bile OEM instalacije i vezane su za taj hardwer, nekad je dovoljno promjeniti samo jednu komponentu pa da ključ ne bude prihvaćen a kamoli koristiti ga na sasvim drugom hardweru...

Zahvaljujem ti se na informacijama ali imam pitanje.
Da li si ti to probao ili je to mišljenje na osnovu čitanja tuđih iskustava po forumima?

Rekao bih kako ovi iz Microsofta nisu preterane cepidlake prilikom ponovnih registracija kada se to čini telefonskim putem, bez obzira što sam na forumima nailazio na priču da to 100% neće proći ako je Windows došao uz računar, prilikom kupovine. Takođe sam se uverio da ni ta priča oko menjanja delova ne mora da bude apsolutno tačna u svim slučajevima, jer ne da su se manjali delovi nego ne mogu ni da opišem ... jedino ako ključ nije vezan za hardver miša. 😉

Stoga me prvenstveno zanima iskustveno a ne naučeno mišljenje, iako mi nije previše bitno ako ostanem u neznanju jer uvek postoji opcija da se malo poigram sa tim ključevima ako ulovim štogod vremena.

Ovde na poslu sam reinstalirao XP na jednoj Dell mašini, morao sam da zovem MS kancelariju u BGD i na osnovu broja koji sam izdiktirao su tačno znali koji je model u pitanju i pitali su gde je kupljen računar.
Preporučujem da ako želiš da iskoristiš te ključeve, unapred pripremiš papir sa podacima računara sa kojih su skinuti, ako moraš da zoveš BGD. :wave:

Meni se to nikad nije desilo a legalizovao sam n racunara... Nikad mi nije pravio problem sto se aktivacije tice! I drugari su u pravu, vrlo su ljubazni i strpljivi ovi is M$ 🙂

Nazad
Vrh Dno