Šta je novo?

Windows XP Professional x64 Edition

pa izasao je final "Windows Xp 64 Professional for extended systems" (zvanicno ime-mislim) treba da ga kupis. Oiginal ili "made in serbia by...ako znas nekoga". sam izaberi sta ti se vise isplati. Ali sto se drivera tice, mrka kapa bar jos neko vreme I'll stick with 32-bit.

Poslednja izmena:
a sta je sa onim trialom na sajtu jel to trail od final edition ili od beta verzije

raindog je napisao(la):
a sta je sa onim trialom na sajtu jel to trail od final edition ili od beta verzije

trenutni Trial na sajtu je od final verzije ...

"Windows Xp 64 Professional for extended systems" .... ovo je nesto drugo .... pravo ime je Windows XP Professional x64

trenutno ga nema u prodaji (doduse, trebao je vec da se pojavi ali zakazala Irska) ...... cena ce mu biti ista kao i regularnom XP Pro-u .... znaci ... 182$ za OEM odnosno 364$ za Retail.

:banana:

sad sam skinuo win 2003 server x64 i hteo sam da skinem XP x64 i daje mi samo da narucim preko cd-a trial za 20$ :(

Odakle si skinuo? Kako? Ima neka free varijanta ili si ga "skinuo"?

ima trial na microsoft sajtu

Hajzl je napisao(la):
trenutni Trial na sajtu je od final verzije ...

"Windows Xp 64 Professional for extended systems" .... ovo je nesto drugo .... pravo ime je Windows XP Professional x64

trenutno ga nema u prodaji (doduse, trebao je vec da se pojavi ali zakazala Irska) ...... cena ce mu biti ista kao i regularnom XP Pro-u .... znaci ... 182$ za OEM odnosno 364$ za Retail.

:banana:
x64

Microsoft acronym for processors capable of running Windows 64-bit for Extended Systems. Both AMD64 and EM64T processors are members of this family.

Takodje neki likovi tvrde da je jedan od ova 2 (x64 for extended sytems i x64 pro) za home a drugi za office upotrebu ali se ne prcizira koji je tacno za koje. Ali ako je razlika kao u 32bi XP-u izmedju home i pro (office) verzije onda je svakako bolje uzeti office tj profesionalniju verziju (pritom ne mislin na professional). Valjda bi neko na benchmarku mogao malo da nas prosvetli u vezi ove dileme - sta je x64 prp a sta x64 for ES bez nagadjanja.

Poslednja izmena:
A gde ce kod nas moci da se kupi? Mozda glupo pitanje? :D

POZ :wave:

U Bs Procesoru, Cet-u, Informatici...

Šta će biti sa driverima za Creative Live, Hp 5550, za Marvela ( network). Jedva čekam da ih turim na x32 cpu, samo da izađu potrebni driveri.

A cena?

pa ako ne znas pirate, a pritom nemas XP pro original 350$, ako imas XP x32 original pa radis zamenu uz doplatu oko 150$ a ako znas pirate oko 300-500 din. Tako se prica po kuloarima :)) . Ajde vre jel neko dosao do informacije koja je razlika izmedju ove 2 verzije.

borab je napisao(la):
U Bs Procesoru, Cet-u, Informatici...

Šta će biti sa driverima za Creative Live, Hp 5550, za Marvela ( network). Jedva čekam da ih turim na x32 cpu, samo da izađu potrebni driveri.

trenutna situacija sa drajverima je sledeca: Creative izbacio samo preview drajvere (cak ih nisu nazvali ni betom) i oni ti rade 120 dana...nakon toga otkazuju poslusnost i moras da ih skines...HP5550 bi trebalo da je podrzan (kao i velika vecina stampaca, pominjali su neku cifru od ~5000 genericki podrzanih printera?! :trust: )...mislim da sam negde video drajvere za marvela (***, google je chudo :d )...i to sam sve saznao posto sam pokusao da nadjem drajvere za moju mashinu (a u njoj i Audigy i MSI K8N Neo2 i x800 pro i "Ye old" Pinnacle PCTV Pro)....jedino nema (NEMA! :wall: ) drajvera za TV karte...i svi proizvodjaci TV kartica (ukljucujuci i ATI) se ogradjuje od datuma izlaska drajvera za x64 platformu...mada, sretnici sa ATI AIW kartama mogu da skinu neke drajvere (ali ne sa ATI zvanicnog sajta) sa kojima mogu da gledaju TV ali, koliko sam procitao, ne mogu da grebuju....

sve u svemu...situacija sa drajverima je prilicno tuzna...ali i sam windows je tek izasao...svi drajveri do kojih sam dosao (a potrosio sam prilicno vremena i zrtvovao poprilicno sna ne bi li procitao manje-vise sve relevantne textove o drajverima) su bili bete...

dakle...preostaje nam samo da cekamo da se proizvodjaci hardware-a smisle da izbace i 64bitne verzije drajvera za svoje uredjaje, sto bas i nije utesno kad se pogleda sarolikost hardware-a u nasim masinama....

Da li radi bar dscaler?

Sačekajte, bar da prođe nekoliko meseci. Da se driveri stabilizuju, da se vide utisci populacije, da se isprave bugovi. Što žudite toliko, neće vam nigde pobeći.

A tek kolika ce frka biti kada izadje Longhorn....

ketyy je napisao(la):
I ja imam problem oko drajvera za modem Intel 537 V92 za xp64
i ne mogu da ga nadjem vec 2 meseca . Intel mi je odgovorio na
molbu za drajver da oni nece raditi drajvere za 64 jer se u svetu preslo na
ISDN ili satelit pa niko i ne koristi klasicne modeme. Ako neko zan da pravi
drajvere imam uputstvo sta treba promeniti da bi 32 radio kao 64 bitni.

536EP
537EP

Goxy je napisao(la):
pa ako ne znas pirate, a pritom nemas XP pro original 350$, ako imas XP x32 original pa radis zamenu uz doplatu oko 150$ a ako znas pirate oko 300-500 din. Tako se prica po kuloarima :)) . Ajde vre jel neko dosao do informacije koja je razlika izmedju ove 2 verzije.

Sta bre 300-500 din. Sramota bre, znam lika koji zna lika od lika koji poznaje lika
od lika koji prodaje do lika koji to ima preko lika koji to daje ... za samo 100din.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno