Šta je novo?

Windows XP Professional x64 Edition

Hajzl

Čuven
Učlanjen(a)
25.03.2002
Poena
620
...

prvi problemi ......... naime posedujem interni PCI Conexant Rockwell modem v90 ... x64 prepozna drajvere ali kao v92 data fax modem ... modem ocitava setovanja bez problema ali nece da okrene broj, izbacuje gresku da nesto nije u redu sa modemom i da treba proveriti kako je povezan???

pod obicnim XP-nema nikakvih problema sa drajverima, regularno su prepoznati kao v90 data fax modem ...

ako neko ima ideju ........

:wave:

pa ako nece, verovatno ti trebaju prekopmajlirani drajveri za 64bitne platforme

Miroslav je napisao(la):
pa ako nece, verovatno ti trebaju prekopmajlirani drajveri za 64bitne platforme

pa pretpostavljam, bash zato i pitam da li je neko negde mozda naleteo na doticne ....

izgleda da MS nije ubacio dobre drajvere za starije modele modema sa Rockwell cipom... :wall:

problem mi je da menjam modem posto ni jedan Intel nije hteo da radi na mojoj centrali (786xxx, Palilula) .... a i ovaj se jedva kaci na smin 042 brojeve...

verujem ti sasvim... ja ne bi prelazio na x64 dok mi ne podrze hardver... jedva sam nasao drajvere za raid, sva sreca pa ne drzim nista u masini osim graficke :)

...

ma kad sam lozac - reli vozac :d ,) ...... pa sam ga grunuo cim mi je dosao saka :type:

....

Koliko maximalno RAM-a podrzava ovaj Win?
Imam 4 Gb Ram-a i Win XP (32 bit), nema pojma sta to znaci.
Koje ke resenje problema? Savet?

Odlicno !!
Odmah se uzima jos 4 Gb RAM-a !!! Nek se nadje !!

4GB je direktno ogranicenje 32-bitnog broja za adresiranje (2^32 = 4G)...

Da ali u praksi prepoznaje manje,oko 3,6 Gb.
Radim sa video materijalom,pa se nikad ne zna kad moze zatrebati RAM-a.
Nije tema ali da pitam: kakav je Linuks po tom pitanju?
Izvinjenje moderatorima !

I ja imam problem oko drajvera za modem Intel 537 V92 za xp64
i ne mogu da ga nadjem vec 2 meseca . Intel mi je odgovorio na
molbu za drajver da oni nece raditi drajvere za 64 jer se u svetu preslo na
ISDN ili satelit pa niko i ne koristi klasicne modeme. Ako neko zan da pravi
drajvere imam uputstvo sta treba promeniti da bi 32 radio kao 64 bitni.

ketyy je napisao(la):
Intel mi je odgovorio na
molbu za drajver da oni nece raditi drajvere za 64 jer se u svetu preslo na
ISDN ili satelit pa niko i ne koristi klasicne modeme.
I šta sad? Da li će i jedna kompanija izdati drajvere za modem za 64-bitni Windows? Ja takođe imam taj modem i uskoro planiram da kupim neki AMD64 i da instaliran Win64.

U samom 64-bitnom Windows-u postoje drajveri (od RC1 verzije) za Agere modeme. Meni radi besprekorno modem, a rade npr. i Linksys 802.11g WiFi kartice sa generickim drajverima.

Poslednja izmena:
kakva je situacija sa ostalim softverom (igrama, programoma tipa Offica, Nero) isl.. jer to sljaka na ovom windowsu.da vidim dal da ga uzmem ili ne.

jel sljaka netmod isdn ta?

delimir je napisao(la):
U samom 64-bitnom Windows-u postoje drajveri (od RC1 verzije) za Agere modeme. Meni radi besprekorno modem, a rade npr. i Linksys 802.11g WiFi kartice sa generickim drajverima.

:banana: Reci mi molim te koji modem koristis da li eksterni ili interni
da ga kupim i otarasim se dva OS-a. :guitar:

Goxy je napisao(la):
kakva je situacija sa ostalim softverom (igrama, programoma tipa Offica, Nero) isl.. jer to sljaka na ovom windowsu.da vidim dal da ga uzmem ili ne.

NERO RADI VERZIJA 6.302 , INCD ne radi , A OFIS , DELPHI i igre rade.
Jedino zeza drajver za modem.

A posto je WinXP x64, da li mu je cena ista kao i WinXP Pro?

... i gde se prodaje? Gledao sam na Extreme sajtu - nema ga.

ketyy je napisao(la):

Interni PCI modem. U pitanju je prvi talas modema kada je Agere kupio Lucent. Mislim, da su to prvi cipovi brendovani kao Agere, a ne kao Lucent.

kakva je situacija sa drajverima za plocu, gr. kartice. jel moraju x64 (samo postoje bete) ili mogu i ovi 32-bitni da odrade posao?

Goxy je napisao(la):
kakva je situacija sa drajverima za plocu, gr. kartice. jel moraju x64 (samo postoje bete) ili mogu i ovi 32-bitni da odrade posao?

Pa da mogu 32-bitni drajveri onda ne bi postojao problema sa drajverimas, zar ne? Postoje nForce i VIA drajveri, a postoje i Catalyst-i i Forceware-ovi...

a hp za svoje stampace i skenere jos ni ne pominje nista za x64, to mi je bila misao, ali sam je preskocio?

ketyy je napisao(la):

Koliko sam ja razumeo XP x64 postoji verzija RC1. Ja imam
neku bulid 3790.srv03_spBeta.030905-1850
(service pack1,v.1069).
Kako si ti nabavio ili gde mogu da nabavim tu noviju verziju RC1

delimir je napisao(la):

Koliko sam ja razumeo XP x64 postoji verzija RC1. Ja imam
neku bulid 3790.srv03_spBeta.030905-1850
(service pack1,v.1069).
Kako si ti nabavio ili gde mogu da nabavim tu noviju verziju RC1

Windows XP 64 je zvanično izašao (znači nikakve alfe, bete, RC-ovi...).

jeste izasao a za drivere cemo da se nacekamo. Ja sam sad bio na Creativeovom sajtu, a x64 driver za moja Audigy 2 Value mogo da ocekujem negde "Ako Bog da" u junu (2 kvartal pomunju a on zavrsava u junu) a verovatno i kasnije, a za skener bog zna kad kao i za wireless karticu (iako za nju pretpostavljam da ime u windowsu driver)

Meni nije video Intel modem, Live 24, HP 5150 i Leadtek TV. Znaci nista od operativnog sistema dok se ne napisu drajveri za uredjaje. Stavio, video, skinuo do daljnjeg.

nije mi jasno za taj tvoj HP 5150. Pretpostavljam da je to stampac. Meni XP Pro SP2 regularno vidi HP 5550 tako da to nebi trebao biti problem sto se stampaca tice medjutim skener bi sigurno bio problem posto skener mora da ima drajvere radi LTX sistema za skeniranje, ali pre juna\jula neverujem da cu da ga stavljam. Nek se disk malo privikne na sobnu temperaturu :))

ja sam x64 skinuo pre jedno 3 meseca onaj trial sa sajta da li je trenutno sto se moze skinuti novija verzija... da ne skidam bez veze ako nije

Nazad
Vrh Dno